Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2019 07:10
lucinkaprcinka

XXX.XXX.201.253

Dobry den. Rozely porizeny loni z jara. Na pravo samec bez krouzku. Na levo..??? Krouzek 2018. Krmi se coz nic nedokazuje.. Spolecne i v budce..

24.1.2019 13:35
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Dva samci

24.1.2019 13:41
Lexun64

XXX.XXX.42.253

Dobry den podle postavy I zbarveni se jedna pravdepodobne o dva samce

24.1.2019 16:00
bb-k

XXX.XXX.13.145

může to být i pár-uspěchávat opatrně a s rozumem

24.1.2019 17:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

lucinkaprcinka napsal(a):
Dobry den. Rozely porizeny loni z jara. Na pravo samec bez krouzku. Na levo..??? Krouzek 2018. Krmi se coz nic nedokazuje.. Spolecne i v budce..

Pane, máte pěkné rozely. Škoda, že jste nenafotil i záda, což na pohlaví nemá vliv, ale každý se jistě rád podívá.
Fotky jsou zrádné a ty jednoznačné soudy ano, ne berte s rezervou. Mě to vždy ze židle nadzvedne ti chytří rádci bez odůvodnění.
Dva samci rozel by se asi nekrmili. To dělají třeba alexandři čínští, kde jsou dominantní samice. U rozel to je naopak.
Já se domnívám, že by to mohl být pár. Pak by to byla krásná samice.
Všiměte si okruží oka. Samice by ho měla mít jakoby ochmýřené, samec holé, nemá tam ten výraznější kroužek.
Podívejte na křídla zespodu. Samec černé letky, pokud je starší tak všechny, mladý samec některé s bílou skvrnou. Samice bílý pásek jako mláďatai samci. Ohmatejte vzdálenost pánevních kůstek. Po snůšce je tam patrný rozdíl i pro laika. U ročních ptáků nepatrný, ale je tam. Samec má mít tu hlavu hranatější, samice kulatější a drobnější zobák.Výraznost barev mnohdy klame.
Vyjdou- li Vám ty tři znaky, máte pár i bez DNA. Budu vděčný za zveřejněný výsledek.

24.1.2019 17:41
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, jsou mladí,ale vypadá to,že by to mohl být 1,1 a už teď moc hezký,tak trpělivost a hodně úspěchů. Zappe

Neregistrovaný uživatel

24.1.2019 17:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Podle mne je to pár- bez kroužku 0,1 asi o rok i více starší než 1,0 s kroužkem. Za léta co chovám rozely jsem neviděl krmit se dva samce!!

24.1.2019 20:16
lucinkaprcinka

XXX.XXX.158.58

Moc dekuji vsem za reakce.. Mam žaka ale rozely prvne od lonska.. Jde mi jen o to ze bych nerad promarnil druhou sezonu. Zvlast dekuji panovi co se rozepsal. Dnes jsem udelal nove fotky na kterych se obavam ze jsou to 2 samci kez bych se pletl. Zada nafotim a poslu.

24.1.2019 20:35
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moc dekuji vsem za reakce.. Mam žaka ale rozely prvne od lonska.. Jde mi jen o to ze bych nerad promarnil druhou sezonu. Zvlast dekuji panovi co se rozepsal. Dnes jsem udelal nove fotky na kterych se obavam ze jsou to 2 samci kez bych se pletl. Zada nafotim a poslu.

Děkuji, to vzadu by měla být samice, škoda, že neseděla vpředu. takhle vypadá hlava drobná a samec vpředu mohutná hlava.ale je neobvykle krásně zbarvená. Až zkusíte vše, co jsem navrhl, jistě budete mít jistotu. Ale i já se často spletl. Jsem zvědav.

24.1.2019 20:36
stewe5

XXX.XXX.186.162

Podle me na 95% 2 samci

24.1.2019 20:42
lucinkaprcinka

XXX.XXX.158.58

Jeste jsem je nikdy nechytal.. Mam sitku snad si neubizii..

24.1.2019 20:44
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Moudivláček napsal(a):
Pane, máte pěkné rozely. Škoda, že jste nenafotil i záda, což na pohlaví nemá vliv, ale každý se jistě rád podívá.
Fotky jsou zrádné a ty jednoznačné soudy ano, ne berte s rezervou. Mě to vždy ze židle nadzvedne ti chytří rádci bez odůvodnění.
Dva samci rozel by se asi nekrmili. To dělají třeba alexandři čínští, kde jsou dominantní samice. U rozel to je naopak.
Já se domnívám, že by to mohl být pár. Pak by to byla krásná samice.
Všiměte si okruží oka. Samice by ho měla mít jakoby ochmýřené, samec holé, nemá tam ten výraznější kroužek.
Podívejte na křídla zespodu. Samec černé letky, pokud je starší tak všechny, mladý samec některé s bílou skvrnou. Samice bílý pásek jako mláďatai samci. Ohmatejte vzdálenost pánevních kůstek. Po snůšce je tam patrný rozdíl i pro laika. U ročních ptáků nepatrný, ale je tam. Samec má mít tu hlavu hranatější, samice kulatější a drobnější zobák.Výraznost barev mnohdy klame.
Vyjdou- li Vám ty tři znaky, máte pár i bez DNA. Budu vděčný za zveřejněný výsledek.

Byl dotaz na pohlaví já odpověděl, pokud se Vám zdá, že si hrají na chytráka tak pardon. Ale nebudu zde psát román. Podle fotek, které jsem viděl vše vypadá na samce,ale mýlit se samozřejmě může každý. Jen se mi nelíbí vaše soudy nad jednoduchou odpovědí.

24.1.2019 21:03
Mira60

XXX.XXX.55.83

Je to pěkný pár vdálenější je samička tyto 3 fotky to prozrazují

24.1.2019 21:12
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
podle mého názoru si myslím, že by to mohl být pár. Na fotce ve předu samec a v zadu by měla být samice, ale jak se už zde píše, podle fotek to není 100 %. A pan Moudivláček je zkušený chovatel a vždy když sem ho poprosil o radu, tak mi vždycky poradil. A to že píše rozsáhlejší odpověď na otázku může být pro některé otrava ale pro některé velká pomoc a rada. Martin

24.1.2019 21:32
lucinkaprcinka

XXX.XXX.158.58

Panove zachovejme klid.. Ja jsem rad za kazdou radu ac mam nactenou veskerou literaturu i videa, rad si vyslechnu nazor zkusenejsich..

24.1.2019 22:01
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Panove zachovejme klid.. Ja jsem rad za kazdou radu ac mam nactenou veskerou literaturu i videa, rad si vyslechnu nazor zkusenejsich..

Já sem úplně v klidu. Já sem jen napsal svůj názor a to že mi pan Moudivláček poradí není nic špatného a určitě se nechci nikoho zde dotknout. Rád si tu čtu různé témata a rád se různým věcem přiučím. A sem rád za každý komentář. Jo a ty vaše rosely jsou moc pěkné. Martin

24.1.2019 22:08
lucinkaprcinka

XXX.XXX.158.58

Nemyslel jsem zrovna vas😉 a dekuji jsou zo moje prvni a libi se mi.. Jen kdyby to byl opravdu ten parek uz si na sebe zvykly.

26.1.2019 16:21
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak ti co tvrdí že je to samice ? Je to furt samice ?

26.1.2019 17:36
Karel1979

XXX.XXX.61.239

Samice a krásná

26.1.2019 18:22
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takže to teda neni samec

26.1.2019 21:05
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kubanec napsal(a):
Tak ti co tvrdí že je to samice ? Je to furt samice ?

Já to netvrdil, ale domníval jsem se, že by to mohla být, poroto jsem zmínil porovnat další znaky.
Křídlo téměř ročního ptáka je samozřejmě samčí. Jen mě mátlo, že se krmili, spíš měli oba volat a dělat, já říkám "ramínka".

26.1.2019 23:52
kubanec

XXX.XXX.103.242

No jo to je ta legrace tady furt dokola ,neustale je to 50/50

Přidejte reakci

Přidat smajlík