Krmná směs pro střední papoušky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2019 15:45
Siv

XXX.XXX.1.20

Dobrý den,

čím krmíte svoje opeřence? Jde mi hlavně o střední papoušky - korela a alexandr malý. Otázku směřuji spíše na směsi zrnin a extrudovaného krmiva.

Papoušci jsou chováni ve vnitřních voliérách, nikoliv venku. Až do teď byli krmeni hlavně směskami značky Versele-Laga Premium a Manitoba. Zkoušeli jsme i extrudované krmivo NutriBird, ale to končilo na dně klece a následně v koši.
Myslela jsem si kdo-ví-co nekupuji za kvalitní směsky a přitom mi bylo řečeno, že je to jen předražený hnus. :)

A co tedy teď ?

Existuje pro ně vůbec nějaká velmi kvalitní směs, bez nějakého "ale" ? Peníze v tomto směru nehrají roli, jde mi hlavně o zdraví papoušků.
Napadlo mě že bych si mohla namíchat vlastní směs, ale jelikož jsem v tomto směru naprostý laik, bojím se abych jim spíše neublížila.
Ráda bych je taky naučila na nějaké ty granule...Má cenu je učit na ty NutriBird, nebo existují i lepší?

Snad tady takovými dotazy nikoho nepobouřím.

Hezký den všem

24.1.2019 16:56
eli22

XXX.XXX.181.79

Siv napsal(a):
Dobrý den,

čím krmíte svoje opeřence? Jde mi hlavně o střední papoušky - korela a alexandr malý. Otázku směřuji spíše na směsi zrnin a extrudovaného krmiva.

Papoušci jsou chováni ve vnitřních voliérách, nikoliv venku. Až do teď byli krmeni hlavně směskami značky Versele-Laga Premium a Manitoba. Zkoušeli jsme i extrudované krmivo NutriBird, ale to končilo na dně klece a následně v koši.
Myslela jsem si kdo-ví-co nekupuji za kvalitní směsky a přitom mi bylo řečeno, že je to jen předražený hnus. :)

A co tedy teď ?

Existuje pro ně vůbec nějaká velmi kvalitní směs, bez nějakého "ale" ? Peníze v tomto směru nehrají roli, jde mi hlavně o zdraví papoušků.
Napadlo mě že bych si mohla namíchat vlastní směs, ale jelikož jsem v tomto směru naprostý laik, bojím se abych jim spíše neublížila.
Ráda bych je taky naučila na nějaké ty granule...Má cenu je učit na ty NutriBird, nebo existují i lepší?

Hezký den všem

Já mám Avicenta de luxe pro malé a střední papoušky a jsem s tím spokojená. S granulema bych neuspěla vůbec.

24.1.2019 18:14
Lexun64

XXX.XXX.42.253

Dobry vecer nejlepsi je krmeni michat si sam,ja to delam uz radu let a myslim si,ze to nema chybu,ale to je vec nazoru sto lidi sto zpusobu

24.1.2019 19:07
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Siv napsal(a):
Dobrý den,

A co tedy teď ?

Hezký den všem

Paní nebo slečno.
Nerad bych pobouřil ty, co to myslí s výživou dobře a jak píšete i u Vás nehrají peníze roli. Ono to není vždy jen o penězích.
Moje korely, to je dávno, měly plné budky mláďat. Oves, proso, trocha slunečnice, mokrý rohlík, občas vajíčko při odchovu, minerály, zelené a plody přírody, jak dozrávaly. Celou zimu na suchém zrní.
Jejich život v přírodě tomu odpovídá. Alexandři jsou víc na plody, ale uživí se i v zimních podmínkách západní Evropy ve volné přírodě. Jistě si o tom přečtete hodně, ale vaše chválihodná starost o pestré krmení by byla na místě u náročnějších tropických druhů.
Když už chcete míchané zrní, kupte obyčejnou směs od českého výrobce. Je levnější, dostačující, ptáci budou spokojeni. Versele - Laga je dražší, ale není to hnus, jak vám někdo řekl.

24.1.2019 19:34
Mara92

XXX.XXX.240.250

Předraženy hnus to bych netvrdil, ale názor nikomu neberu ja krmím dva páry žáků směsí on Versele - Laga a jsem sním spokojeny jelikož je sestavená dle vyživovych nároku pro moje svěřence a Manitoba mi přijde taky v pohodě ,ale samozřejmě nikomu názor neberu ani se tu s nikym dohadovat nechci. Ve vašem případě bych volil Deli nature 69 .Popis zboží
Složení: žluté a bílé proso 32%, červené proso 5%, lesknice 18%, len 2%, konopné semeno 4%, niger 2%, kardi 7%, pohanka 4%, čirok 5%, nahý oves 5%, oves 2,5%, slunečnice bílá 3%, slunečnice žíhaná 7%, paddy rýže 3,5% ..... Jestli ,že nemáte x párů tohle by mohla být dobrá volba neříkám ,že si nemužete namíchal totéž sama ,ale je to dle meho názoru zbytečné. Pokud je neberou zkuste je navlhčit granule nejsou špatnou volbou jen se musí vybrát ty správné dle vyživovych nároku určiteho druhu. Pokud je nevezmou nevadi jsou to dobři stravnici nikdy sem snima problem neměl brali zeleninu ovoce zelené a bobule(bez , rakitnik, jeřabiny atd).

24.1.2019 20:00
saola

XXX.XXX.229.47

Samci pyrura a korela, jako mazlíci - krmím v základu tímto a odtud:
https://www.pytelgranuli.cz/versele-laga-prestige-andulka-1kg.html

Na začátku jsme experimentovali s více směsmi, včetně Deli Nature 69 či 71, ale tohle přijímají nejochotněji - pyrurák naprosto beze zbytku (dle veterinářky v blahobytné kondici aneb prsa filmové hvězdy ), korelák (dle veterinářky v kondici štíhlého atleta ) z toho nechává ty barevné granulky.
Jako doplněk mají semtam přídavek:
https://www.pytelgranuli.cz/australian-parakeet-loro-parque-mix-25kg.html
a
nebo
https://www.pytelgranuli.cz/african-loro-parque-mix-25kg.html

Prostě tak na chuť, spíš pro pestrost. Co z toho za určitý čas nesežerou, dostanou venkovní do krmítka.
Jinak samozřejmě zelenina, ovoce, větve, zelené, naklíčené fazolky mungo, čočku, klásky prosa apod. Občas vařené maso, vajíčko, jogurt, zelený čaj
Granule pro papoušky jako takové šmahem odmítli oba, korelák je konzerva, těžko přijímá jakoukoliv změnu a navíc má občas problémy s polykáním, pak má holt vařenou rýži, jáhly, namočený chleba, rohlík, vánočku, a tak, no.

Ráda bych se zeptala, proč je Versele-Laga tak prohlašovaná za fuj a nekvalitní? Je cenově trochu výš, to ano, ale zase se mi osvědčilo, že prostě je to standardně bezprašné, čisté krmení, které voní, není žluklé a ptáci ho opravdu spolehlivě berou. Pro dva ptáky nemá cenu míchat cokoliv za směsi.
Děkuji za odpověď.

24.1.2019 21:06
eli22

XXX.XXX.181.79

saola napsal(a):
Samci pyrura a korela, jako mazlíci - krmím v základu tímto a odtud:
https://www.pytelgranuli.cz/versele-laga-prestige-andulka-1kg.html

Na začátku jsme experimentovali s více směsmi, včetně Deli Nature 69 či 71, ale tohle přijímají nejochotněji - pyrurák naprosto beze zbytku (dle veterinářky v blahobytné kondici aneb prsa filmové hvězdy ), korelák (dle veterinářky v kondici štíhlého atleta ) z toho nechává ty barevné granulky.
Jako doplněk mají semtam přídavek:
a
nebo
https://www.pytelgranuli.cz/african-loro-parque-mix-25kg.html

Prostě tak na chuť, spíš pro pestrost. Co z toho za určitý čas nesežerou, dostanou venkovní do krmítka.
Jinak samozřejmě zelenina, ovoce, větve, zelené, naklíčené fazolky mungo, čočku, klásky prosa apod. Občas vařené maso, vajíčko, jogurt, zelený čaj
Granule pro papoušky jako takové šmahem odmítli oba, korelák je konzerva, těžko přijímá jakoukoliv změnu a navíc má občas problémy s polykáním, pak má holt vařenou rýži, jáhly, namočený chleba, rohlík, vánočku, a tak, no.

Ráda bych se zeptala, proč je Versele-Laga tak prohlašovaná za fuj a nekvalitní? Je cenově trochu výš, to ano, ale zase se mi osvědčilo, že prostě je to standardně bezprašné, čisté krmení, které voní, není žluklé a ptáci ho opravdu spolehlivě berou. Pro dva ptáky nemá cenu míchat cokoliv za směsi.
Děkuji za odpověď.

Jsem ráda, že je tady zmíněn jogurt. Když novým majitelům říkám, že se pyrury (i mníšci) mohou po jogurtu utlouct, dost se diví. Maso moc pyrury ne, ale mníšci ho milují.

25.1.2019 04:44
Lenkok

XXX.XXX.79.130

Dobrý den,
Strava papoušků je pro mě velký oříšek a možná pro někoho banalita. Když velice dbám na to, aby měli vše co potřebují a čeho je moc, tak si vše rozložím na linku a říkám si, tady je moc cukru, tuku, bílkovin atd.
Směs si nechávám míchat podle sezony, protože je to pro mě nelehký úkol. Papoušci jsou spokojení a já si neškubu vlasy kvůli zvýšenému tuku v krvi a jiných komplikací, které mohou v budoucnu nastat.
Granule také nejsou žádné vítězství, sice dostaneme do nich to co potřebují, ale mnoho z nich obsahují konzervační látky, vysoký podíl cukru a podobně.
Kdybychom tak také dbali i na to, co máme my na talíři

Přidejte reakci

Přidat smajlík