Rozela ve spolecne voliere.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2019 22:00
jindriska123

XXX.XXX.105.150

Dobry vecer jdu si pro radu. Mam mensi volieru, 2x2x1,5 metru. Mam v ni korely a andulky. Strasne jsem se zamilovala do Rozely rubino, tak si jdu pro vasi radu. Muzu do takto mensi voliery dat splecne s parem Rozel?? Potrebuji poradit protoze puvodne jsem si je prala k Narozeninam od manzela az letos v cervnu, ale proste se bojim aby se mi neprali. U nekterych lidi jsem se vsimla ze pohromade tyto druhy maji a maji to bez problemu ale nevim jak velke maji voliery. Vase nazory rady prosim. Ocenim to strasne moc protoze podle vasich nazoru budu moci rozhodnout jestli budu prani k Narozeninam chtit nebo radeji jen bonbonieru a zustanu u svych Korel a Andulek. Jste skvelej kolektiv, ktery jak jsem zde nekolikrat cetla poradily. Negativni komentare ve zneni k Narozkam ??? a podobne prosim vynechte. Je to jedine co bych si totiz prala a Narozky jsou nejlepsi den na prani :-)¨dekuji Vam.

5.2.2019 22:20
Karel1979

XXX.XXX.173.84

Dobrý den,není to dobrý nápad rozela se nesnese s jinými druhy.Muzou být pokutě s jinými ptáky ale pouze mladý kusy .Postavíte novou volierku min.2m délka 1m šířka výška 2m stačí to v takové jsem před 15 lety schovával pestré měl jsem v této voliera tel hnízda za rok.Lepsi je delší voliera každý cm se počítá.Dohromady je nedívejte v žádným případě,ať se daří všem.

5.2.2019 22:24
jindriska123

XXX.XXX.105.150

Moc dekuji za Vas nazor. Vazim si toho. Chci aby zadny z nich nestradal ani nebyl jak se rika sikanovan jinym.

6.2.2019 07:52
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Dobrý den,
taky se přidám k panu Karel1979 a souhlasím s ním. Rosely určitě nedávejte do jedné voliéry s jinými druhy. Rosely jsou docela agresivní a samci v toku mohou i zabíjet, a to by byla škoda. Tak že doporučuji chovat rosely zvlášť . Martin

6.2.2019 08:11
demlis

XXX.XXX.9.11

Dobry den mam v kazde voliere 5 paru andul 1 par korel a 1 par rozel uz cca 6 let a zada ztrata, takze to jde ;)) mimochodem i rozely cernohlave ;))

6.2.2019 09:08
Karel1979

XXX.XXX.94.109

Dobrý den ,otázka pro Demlise jak máte velké voliery?Paní má malinkou volierku. Koukal jsem a máte i velké ptáky a asi víte co děláte, každý pták je jedinečný v povaze jako člověk .Odchovavate pravidelně?Díky za odpověď

6.2.2019 09:17
demlis

XXX.XXX.9.11

Voliéra 2m délka 2m výška, 1 m šířka, venku a to samé v záletu mám takto 8 voliér , odchovávají každoročně takřka všichni, ji a zapomněl jsem v některých voliérách jsou ještě puštění kakarici 🤗

6.2.2019 16:25
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ještě není vyhráno, některé rozely jsou několik let v pohodě a pak se z nich stanou zabijáci. Já mám starého samečka asi 12 let, už se mu nechce moc létat, ale jako táta je perfektní. Naučil se číhat u pletiva a jakmile se přiblíží nějaký pták ze sousední voliéry, tak kousal do noh. Musel jsem tam mezi ně dát bambusovou rohož, stejně pracuje na dírách u kterých číhá. Královští a červenokřídlí byli také v pohodě několik roků a najednou na sebe začali útočit a dělali kravál, že se sousedi málem spojili a chtěli demonstrovat za zrušení mých ptáků. Musel jsem je dát od sebe a mezi ně umístit droboť. Přitom si nevšímají drobotiny a s červenokřídlými mám klidně i zebry, křížence nebo amady. Pod králováky odchovávají čínské křepelky bez problémů. Rozelák zabil všechno, co se k nim omylem protáhlo.

6.2.2019 22:04
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

demlis napsal(a):
Dobry den mam v kazde voliere 5 paru andul 1 par korel a 1 par rozel uz cca 6 let a zada ztrata, takze to jde ;)) mimochodem i rozely cernohlave ;))

Tak to jste narazil na dobré kusy, protože někteří moji samci jsou v toku dosti agresivní a tak si nedokážu představit, že tam v té voliéře mám ještě jiné mutace ptáků. To by byli asi jatka. Já mám všechny své rosely zvlášť po párech a sem klidný i když někdy mám pocit že mi samci uštvou samice. Martin

6.2.2019 22:23
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Karel1979 napsal(a):
Dobrý den ,otázka pro Demlise jak máte velké voliery?Paní má malinkou volierku. Koukal jsem a máte i velké ptáky a asi víte co děláte, každý pták je jedinečný v povaze jako člověk .Odchovavate pravidelně?Díky za odpověď

I můj ojedinělý poznatek. Voléra 4 m. 3 páry ag, Fišer, 2 páry andulek a nějací drobní ptáci, jeden pár r. pestrých asi 8 let starých. Samec v době toku v této loni a předloni sestavě zabil už 2 samice. Celou zimu i v malé voliérce v pohodě. Z jara v době toku neustále honil samici do budky až ji uhonil. Dřív samostatně chovaný pár v pohodě odchovával. Jak tam byli jiní papoušci, bylo zle. Nevěřil bych, že penanti vedle ve stejně velké voliéře spolu s papoušky zpěvými oba páry odchovávají, dokonce penanti agresivnímu zpěvavému samci ustupují.
Takž pár pestrých raději zvlášť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík