Dobrý den,andulku už mám 3 měsíce každy den jí krmím z ruky a mluvím s ní,ale i přez to je stejně plachá jako na začátku. Toto je má druhá andulka,první andulku jsem měla od chovatele,ochočila jí během týdne a to než jsem jí koupila neměla zkušenosti s lidmi. Tato druhá andulka je ze zverimexu stále na sebe nenechá ani sáhnout a to výchova probíchá stejně jako u předchozí andulky.
Prosím poraďte,kde je chyba?
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/5536/jak-ochocit-domaciho-mazlicka/
Je to samička nebo sameček?
Andulka, jako každý živý tvor, je každá jiná. Na ochočení je vhodný ptáček s klidnou a zároveň nebojácnou povahou. A to nemluvím o vloze k mluvení. Proto je dobré vzít andulku od zkušeného chovatele, který nevybere pouze samečka, ale který již v budce pozná vlastnosti mláděte. I kdyby ve Zverimexu věděli, že si ji pořizujete na ochočení, nemusí mít povědomí o jejích vlastnostech. Vždy doporučuji stáří cca 1 týden po vylétnutí, tzn. cca 1,5 měsíce od vylíhnutí. V této době se už umí sama o sebe postarat, což ulehčuje chovatelské začátky, a ještě nebude problém s jejím zařazením do lidského "hejna".
Ve vašem případě musíte být trpělivá. Ptáček si postupně na vás zvykne, a i když nebude "tak ochočený" jako jeho předchůdce, určitě si najdete k sobě cestu.
KARA