Dobrý den, pro mnohé asi divný či hloupý dotaz, ale já ho fakt myslím vážně a potřebuji poradit.
Je možné (vhodné?) udělat zálet do pravého úhlu, ze kterého by papoušci jako zpěváci a rosely vylétávaly na konci výletu, ale z boku? Přemýšlím o tom z důvodu místa a aby výlet i zálet mohly být co největší.
Prosím o slušné konstruktivní odpovědi. Klidně jedním slovem. Předem děkuji.
Myslím si že na tom vašem nápadu není nic neobvyklého. Mám zálet 2 m, výlet 2 m, větší okno na průlet. Pro létající papoušky je to výhoda 3,5 m letu v jednom kuse. Pravý úhel zkracuje délku letu, ale pokud je veliké okno, poletí ptáci i za roh. Mám tak jen jednu voliérku pro menší papoušky a jednu pro amazoňany. Není problém. Má to i výhody u tokajících agresivních samců. Voliéry do L nebo T jsem viděl u chovatele kakadu, jsou i v odborném tisku doporučovány. Jistě fotky na internetu někde najdete.
5826
napsal(a):
Dobrý den, pro mnohé asi divný či hloupý dotaz, ale já ho fakt myslím vážně a potřebuji poradit.
Je možné (vhodné?) udělat zálet do pravého úhlu, ze kterého by papoušci jako zpěváci a rosely vylétávaly na konci výletu, ale z boku? Přemýšlím o tom z důvodu místa a aby výlet i zálet mohly být co největší.
Prosím o slušné konstruktivní odpovědi. Klidně jedním slovem. Předem děkuji.
mám závěsnou voliéru pro konžské, necelé 4m délka, 1m šířka a 1,7m výška, vletové okno z boku, a ač se o africe uvádí že nejsou extra letci, tak létají velice dobře a rádi, nedělá jim problém změna směru letu.
PT