Mnišek šedý

Prodám Mníška šedého - Prodám páry, jednotlivce, štěpáky snow, ino-opalin ,...
1500 KčDobrý den, poradíte prosím nějaký web či knihu (pokud existuje) zabývající se mutacemi mníšků a jejich genetikou? Umím jakž takž zarábět s genetickou kalkulačkou, ale ráda bych se v tomto směru dovzdělala. Budu ráda, když se pochlubíte jaké mutace máte ve voliéře vy :-) U nás 3x modrý, pallid, lutino, albino, pallidino, zelený. Díky.
Karel136
XXX.XXX.103.6
Publikace na genetiku Mníšků asi neexistuje, před několika lety jsem ji také sháněl... Začněte studiem genetiky jako takové, ta se pak aplikuje dále. Osobně jsem si nastudoval základy genetiky a pak čerpal vědomosti na návštěvách chovatelů. Jestli ovládáte genetickou kalkulačku, tak musíte něco o genetice již vědět. Nejvíc záleží, zda některý z ptáků na něco štěpí. Internet je plný informací stačí hledat to, co Vás přímo zajímá.
Z Vašeho profilu jsem pochopil, že chcete mít hejno, což je ještě malinko složitější, protože se Vám ptáci můžou libovolně přepárovávat ( aspoň u mě tomu tak bylo).
Dovolím si jen poznamenat, že koncepce Vašich voliér není vhodná na hejnový chov. Doporučuji krajní voliéru rozšířit (prostor i finance evidentně máte).
Karel136
XXX.XXX.103.6
Tak zrovna palid a skořice Vás trápit nemusí, protože ke skořici se u nás dlouho nedostanete :-)
Nejlepší je když Vám základy genetiky vysvětlí a třeba i mutace ukáže chovatel u kterého ptáky pořizujete. :)
V hejnu to chce skládat páry geneticky tak ,ať máte vždy jistotu co budete mít za odchov i kdyby se ptáci přepárovali jinak než si přejete.
Ať se daří ;) :)