Prodám

Prodám Papouška senegalského - Prodám ručně dokrmené papoušky senegalské oc...
5000 Kč
Přeji pěkný den.
Mám 6 letého papouška senegalského, je u nás od svých dvou let a majitel říkal, že je to samec. Hlídala jsem senegalce známým a ti mě říkali, že jim spíše připadá jako samice. Můžete prosím zkusit určit?
Dále bych se chtěla poradit. Papoušek byl od bývalého majitele hodně rozmazlovaný, majitel ale odjel do zahraničí a papoušek začal napadat zbytek rodiny, ta než se rozhodla ho dát pryč po něm křičela a bouchala do klece. Pak byl převezen k nám. Mám od něj pár jizev, když jsme se poznávali. " Nemiluje" mě tolik jak předešlého majitele, ale za těch pár let, jsme spolu kus práce udělali a uzavřeli nějaké příměří. Posedí mě na rameni, zatancuje mi, "pokecáme " spolu. . . je chvilku milionový a z toho na zabití :-). Pouštím ho než se probudí zbytek rodiny , protože pak nás napadal všechny.
Uvažovala jsem zda by se necítil lépe ve velké voliéře s kamarádem svého druhu. Měla jsem samečka kakarika toho ale nesnášel. Teď máme samičku pyrury a taky je nemůžu pouštět společně, protože jí napadá.
Prosím napište své rady , zkušenosti . . . zda kamaráda samičku nebo samečka ? A snesli by se? Pokud mu pořídím papouška senegalského tak bych ho pak nerada měla zase zvlášť.
Děkuji
Dobrý den,
myslím, že je to samec, alespoň na jedné fotce to vypadá, že je pod ocasem celý žlutý. Dejte fotku spodní části ocasu.
Volila bych stejný druh a opačné pohlaví. Papouškům je nejlépe v páru stejného druhu. Já jsem taky dávala moje senegalce dohromady až v dospělosti. Chvilku to trvalo, ale stojí to za to.
Děkuji moc.
On nemůže za to jaký je, je to důsledek jak byl vychován, takže ho chápu a dlouho cítil zradu, když ho jeho oblíbený majitel opustil, to trvalo než mě vzal na milost.
Chtěla bych pro něj to nejlepší.
A prosím, když mu dám kamarádku, nechtěla bych malé, nemám s tím zkušenosti, ale předpokládám, že o u těchto papoušků, zas tak rychle a jednoduše nejde?
Děkuji moc. Z toho mám právě obavu, aby si padl s kamarádkou do oka. Se samečkem kakarika létal týden a pak mu málem uklovl nohu. Stejně tak na mě je hodný a rád se hladí a z toho má období, kdy za mnou nechce, vyleze si z klece a i na pohlazení reaguje, že chce klovnout.
Kdyby však kamarádku našel bylo by to určitě k nezaplacení, protože by byl jistě spokojenější.
Senegalci jsou poťouchlíci, to že se s Vámi jednu chvíli mazlí a jindy Vás chce klovnout, je u nich celkem běžné. Jinak bych se tak moc nebála toho, že by si na samici nezvykl. Samozřejmě se to stát může, ale Vy sama můžete hodně napomoct k tomu, aby se to nestalo. Já to měla trochu ulehčené v tom, že k nám přibyl samec a ne samička, takže samička si byla jistější. Navíc je dominantnější, než samičky normálně bývají a sameček je spíš poddajnější, než tomu bývá zvykem. Samičce byly cca 4 roky, samci 6. Na začátku byli ve dvou klecích hned u sebe, bidla ve stejné výšce. Po týdnu - 14 dnech jsem je začala společně pouštět, vždy dostali něco dobrého nebo novou hračku, aby se tak nesoustředili na sebe. Šarvátky nějaké byly, ale pokud nebyly do krve, nechala jsem je si to vyjasnit. Pak jsem je na chvíli zkoušela dávat přes den do jedné klece - pod dozorem. Vždy do klece toho, který je méně dominantní. Dostali tam dvě misky s krmením a s vodou, každé na jiné straně. Na noc šli každý do své. Cca po měsíci dostali velkou klec, kam jsem je pustila současně. Pro oba to bylo nové, takže šarvátky nebyly žádné. Pokud chcete zachovat stávající klec, musíte ji vevnitř předělat a pustit tam jako prvního toho méně dominantního. Samička od 3 měsíců do 4 let neviděla jiného papouška a když je vidím spolu, vypadá to, jako by spolu byli pořád. Probírají si peří, krmí se, prostě to v těch genech mají. Člověk je pro ně vždycky jen náhražka
Děkuji opravdu moc za rady. Pyrura i Senegalec mají oba velké klece. Ale mám volnou místnost a tam bych chtěla vybudovat velkou voliéru, právě pro našeho papouška senegalského a pořídit mu kamarádku. Pyrura je v pohodě, ta může mít otevřenou klec celý den a nikomu nic neudělá. Což senegalec mít nemůže, protože jak jsem psala útočí a i když má klec velkou, prostě mě štve, že je z ní venku jen hodinu denně. Taky ke mě nepřilnul jak k bývalému majiteli a někdy mě je za něj smutno, že je tak sám.