Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2019 10:21
ferko76

XXX.XXX.234.80

Dobrý deň.Mozem vás poprosiť ako riešite vonkajšie volieri profi dravcom.Mam mačky,tak z vrchu idem zajrit lexanom.Zatvarate na noc vtákov,alebo ich nechávate vonku? Môžem im dať agatove konáre?

3.3.2019 11:36
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

ferko76 napsal(a):
Dobrý deň.Mozem vás poprosiť ako riešite vonkajšie volieri profi dravcom.Mam mačky,tak z vrchu idem zajrit lexanom.Zatvarate na noc vtákov,alebo ich nechávate vonku? Môžem im dať agatove konáre?

Na střeše mám sklo, boky a čelo dvojité pletivo.

3.3.2019 22:05
ferko76

XXX.XXX.234.80

Miroslav Bláha napsal(a):
Na střeše mám sklo, boky a čelo dvojité pletivo.

Dvojité pletivo samozrejme.Kedze bývam na kraji dediny a mám mačky,tak potrebujem dáko chrániť vtákov.Na noc ich asi zatvorim,no problém je cez deň.

4.3.2019 12:47
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

ferko76 napsal(a):
Dvojité pletivo samozrejme.Kedze bývam na kraji dediny a mám mačky,tak potrebujem dáko chrániť vtákov.Na noc ich asi zatvorim,no problém je cez deň.

Dost dobře nechápu, v čem je problém. Na střeše máte lexan a z boků dvojité pletivo, tak to máte chráněné.

4.3.2019 18:15
ferko76

XXX.XXX.234.80

Miroslav Bláha napsal(a):
Dost dobře nechápu, v čem je problém. Na střeše máte lexan a z boků dvojité pletivo, tak to máte chráněné.

Mám na mysli,že keď som v práci,či sa dá nejak dostať mačky preč od volieri.Nejde len o mačky,u suseda bola minule kuna.Existuje dáky plašič?

4.3.2019 18:24
SGY

XXX.XXX.149.251

ferko76 napsal(a):
Mám na mysli,že keď som v práci,či sa dá nejak dostať mačky preč od volieri.Nejde len o mačky,u suseda bola minule kuna.Existuje dáky plašič?

Mně se osvědčil spolehlivý plašič se skvělým poměrem spotřeba vs. výkon - typ border kolie . Funguje celoročně, plaší spolehlivě kočky, kuny i lišky od sousedových slepic.

4.3.2019 19:36
Adam456

XXX.XXX.176.71

Načo to potrebujete , keď máte dvojité pletivo, nedôjde ku kontaktu medzi vtákmi a škodnou.

4.3.2019 20:44
ferko76

XXX.XXX.234.80

Adam456 napsal(a):
Načo to potrebujete , keď máte dvojité pletivo, nedôjde ku kontaktu medzi vtákmi a škodnou.

Plašia mi vtákov.Nevadi dačo vymyslím.

4.3.2019 21:14
Adam456

XXX.XXX.176.71

aha takto , tak potom len ten pes teda :D

Neregistrovaný uživatel

5.3.2019 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pokud hledáte něco lepšího než psa tak to bude těžké.

3.1.2021 10:22
dudomatus

XXX.XXX.234.176

Dobrý deň,
rád by som tuto sekciu oživil a opýtal sa či ma niekto čerstvé skusenosti s nejakym plašičom?
Moj problem je, že mačky od susedov sa uz pol roka u nas zchadzaju a plašia vtaky, cez pletivo im neubližia samozrejme ale vtaky su z toho v strese (vypadava im perie, v noci narazaju do pletiva a bidel, a bojim sa, že s prichodom hniezdnej sezony nebudu mat pokoj...). Otec (byvaly chovatel) mi poradil, ze to tie macky omrzi ale nevyzera to tak...
Viem, že sú 2 typy odpudzovačov (napriklad mačiek), a to repelent (neviem moc o jeho ucinnosti) a akusticky plašič (avšak neviem či ten ultrazvuk nebude neprijemny aj pre vtactvo).
Dakujem za radu a skusenosti s podobnym problemom.
PS: viem, ze pes by to vyriesil ale nechcem si kupovat psa iba za tymto ucelom.
Matúš z Martina (Slovensko).

4.1.2021 13:14
Zakin

XXX.XXX.171.110

Zdravím, ja dávam len agátové konáre. Očistím ich od pichliačov a kôry. Nechám liko na konároch s čím sa papagáje vyhrajú až sú konáre úplne hladké. Drevo je tvrdé takže vydržia dlho.

4.1.2021 18:19
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zakin napsal(a):
Zdravím, ja dávam len agátové konáre. Očistím ich od pichliačov a kôry. Nechám liko na konároch s čím sa papagáje vyhrajú až sú konáre úplne hladké. Drevo je tvrdé takže vydržia dlho.

Takže vy jako plašič škodné používáte agátové větve....

4.1.2021 23:24
Zakin

XXX.XXX.36.232

JoPe napsal(a):
Takže vy jako plašič škodné používáte agátové větve....

Čítajte prvé vlákno na čo všetko sa dotyčný pýtal 🙈 ked uz chcete byt vtipny 🤭

5.1.2021 08:11
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zakin napsal(a):
Čítajte prvé vlákno na čo všetko sa dotyčný pýtal 🙈 ked uz chcete byt vtipny 🤭

Jasně, celé vlákno je zejména o agátových větvích

5.1.2021 08:15
Zakin

XXX.XXX.171.110

JoPe napsal(a):
Jasně, celé vlákno je zejména o agátových větvích

Reagujem na to s cim mam skusenost Pepane. Alebo ak nemám skúsenosť s plašičkou tak nemôžem poradiť ani s konármi? Radšej rieš aké ponožky si dáš v lete do sandálov

5.1.2021 08:36
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zakin napsal(a):
Reagujem na to s cim mam skusenost Pepane. Alebo ak nemám skúsenosť s plašičkou tak nemôžem poradiť ani s konármi? Radšej rieš aké ponožky si dáš v lete do sandálov

To je dobře, že přispíváš se svými chovatelskými zkušenostmi a že se vyznáš v používání agátových větvích,alespoň se něco přiučíme, ale chovatele zde podle diskuze zajímá víc, jak zabezpečit ptáky před škodnou. Klidně pokračuj v trnitých větvičkách, nikdo ti nebrání. No a na ponožky můžeš založit své vlastní téma jak to má být.

5.1.2021 09:26
kareta

XXX.XXX.84.6

Zakin napsal(a):

Já dávám taky někdy ptákům silné akátové větve, protože dlouho vydrží . Ale proč jim z toho sundáváte tu kůru ? Právě proto jim to dávám, že je kůra tvrdá a ptáci ji tak brzo neokoušou a neklouže se jim to.

5.1.2021 09:57
Zakin

XXX.XXX.234.64

kareta napsal(a):
Já dávám taky někdy ptákům silné akátové větve, protože dlouho vydrží . Ale proč jim z toho sundáváte tu kůru ? Právě proto jim to dávám, že je kůra tvrdá a ptáci ji tak brzo neokoušou a neklouže se jim to.

Nechávam im lyko, s tým sa vyhrajú. Tŕne obsahujú jed, preto ich davam pre istotu dole aj s kôrou. Aj bez kôry sa im nešmýka.

5.1.2021 10:04
kareta

XXX.XXX.84.6

Zakin napsal(a):
Nechávam im lyko, s tým sa vyhrajú. Tŕne obsahujú jed, preto ich davam pre istotu dole aj s kôrou. Aj bez kôry sa im nešmýka.

Nevím jestli trny z akátu obsahují jed, trny vždy oškrábu. Ale větve i z kůrou dávám ptákům přes padesát let a ani jeden se mi ještě neotrávil.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2021 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Zakin-byla by to dobrá silvestrovská debata,ale máme 5 leden-január!

5.1.2021 13:53
Zakin

XXX.XXX.36.232

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zakin-byla by to dobrá silvestrovská debata,ale máme 5 leden-január!

A? Co to tu meleš? Napisal som svoju skusenost s agatom. To že niekto tu neda žiadnu skusenost ani na jednu otazku,ale si tu chce merat péro už môj problem nie je. Tak zober meter aj s JoPem a merajte,ak nemate nic k teme.

5.1.2021 14:04
Zakin

XXX.XXX.36.232

JoPe napsal(a):
To je dobře, že přispíváš se svými chovatelskými zkušenostmi a že se vyznáš v používání agátových větvích,alespoň se něco přiučíme, ale chovatele zde podle diskuze zajímá víc, jak zabezpečit ptáky před škodnou. Klidně pokračuj v trnitých větvičkách, nikdo ti nebrání. No a na ponožky můžeš založit své vlastní téma jak to má být.

A ty si ako prisiel na to co chovatela zaujima viac,resp. ho nezaujima ten agat? S čím si mu poradil ty? 🤭🙈

Neregistrovaný uživatel

5.1.2021 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Nikdy co chovám ptáky mě nenapadlo dávat akátové větve a otázka jedovatých trnů je opravdu silvestrovská.Počítal jsem z divokou reakcí,ale předčila všechno a to tykání opravdu ubohost sama.

5.1.2021 15:17
Zakin

XXX.XXX.36.232

Nikdy co chovám ptáky mě nenapadlo dávat akátové větve a otázka jedovatých trnů je opravdu silvestrovská.Počítal jsem z divokou reakcí,ale předčila všechno a to tykání opravdu ubohost sama.

A co ze to niekoho nenapadne? Preto ich druhý nemôže dat? Karetu aj mna to napadlo a pytal sa na to aj zadavatel vlakna. A co sa tyka jedovatych častí agatu,stačí si pozriet googel. Co si cakal to si dostal.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2021 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Český google asi není tak chytrý jak slovenský,protože neuvádí TRNY jako jedovaté!

5.1.2021 16:21
Zakin

XXX.XXX.36.232

Nech sa páči pane: Dorastá do výšky 20 až 25 metrov, má stredne rozkonárenú nepravidelnú korunu. Voľne v prírode pravidelne a bohato nasadzuje množstvo semien, ktoré sa ľahko ujímajú. Pri šľachtení sa agát rozmnožuje najmä zelenými a koreňovými odrezkami pre cenné zachovanie dedičných vlastností. Okrem kvetov sú všetky ostatné časti agáta značne jedovaté. Príznakmi otravy je slinenie, nevoľnosť, preháňanie, bolesť hlavy, srdcová slabosť, pokles tlaku, kŕče, ochrnutie a smrť. V prípade otravy treba ihneď zabezpečiť prvú lekársku pomoc.Má rád teplo.

5.1.2021 16:30
kareta

XXX.XXX.84.6

Zakin napsal(a):
Nech sa páči pane: Dorastá do výšky 20 až 25 metrov, má stredne rozkonárenú nepravidelnú korunu. Voľne v prírode pravidelne a bohato nasadzuje množstvo semien, ktoré sa ľahko ujímajú. Pri šľachtení sa agát rozmnožuje najmä zelenými a koreňovými odrezkami pre cenné zachovanie dedičných vlastností. Okrem kvetov sú všetky ostatné časti agáta značne jedovaté. Príznakmi otravy je slinenie, nevoľnosť, preháňanie, bolesť hlavy, srdcová slabosť, pokles tlaku, kŕče, ochrnutie a smrť. V prípade otravy treba ihneď zabezpečiť prvú lekársku pomoc.Má rád teplo.

Akátů je více druhů. U nás je nejrozšířenější ten s bílým květem, ale ten jedovatý není.

5.1.2021 17:00
Zakin

XXX.XXX.36.232

kareta napsal(a):
Akátů je více druhů. U nás je nejrozšířenější ten s bílým květem, ale ten jedovatý není.

To je popis k agatu biely. Je jedovaty.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2021 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Zakin napsal(a):

Pán velkomožny-vy si pěkně protiřečíte.LYKO čo- není jedovaté??

5.1.2021 19:03
Zakin

XXX.XXX.36.232

Pán velkomožny-vy si pěkně protiřečíte.LYKO čo- není jedovaté??

No vidíte, na niečo táto debata bola dobrá, bol som v domnení, že len tŕne a max kôra sú jedovaté. Ale zase, chovatelia dávajú aj drevo bazy a tá obsahuje tiež jed. A na toto tieto diskusie majú byť, aby sa ludia dozvedeli informácie, nie aby sa doťahovali na blbostiach. Chovu zdar

Přidejte reakci

Přidat smajlík