Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Koupím 1.0 Alexandr malý violeta opalín hlava oc...
ferko76
napsal(a):
Mám na mysli,že keď som v práci,či sa dá nejak dostať mačky preč od volieri.Nejde len o mačky,u suseda bola minule kuna.Existuje dáky plašič?
Mně se osvědčil spolehlivý plašič se skvělým poměrem spotřeba vs. výkon - typ border kolie . Funguje celoročně, plaší spolehlivě kočky, kuny i lišky od sousedových slepic.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pokud hledáte něco lepšího než psa tak to bude těžké.
Dobrý deň,
rád by som tuto sekciu oživil a opýtal sa či ma niekto čerstvé skusenosti s nejakym plašičom?
Moj problem je, že mačky od susedov sa uz pol roka u nas zchadzaju a plašia vtaky, cez pletivo im neubližia samozrejme ale vtaky su z toho v strese (vypadava im perie, v noci narazaju do pletiva a bidel, a bojim sa, že s prichodom hniezdnej sezony nebudu mat pokoj...). Otec (byvaly chovatel) mi poradil, ze to tie macky omrzi ale nevyzera to tak...
Viem, že sú 2 typy odpudzovačov (napriklad mačiek), a to repelent (neviem moc o jeho ucinnosti) a akusticky plašič (avšak neviem či ten ultrazvuk nebude neprijemny aj pre vtactvo).
Dakujem za radu a skusenosti s podobnym problemom.
PS: viem, ze pes by to vyriesil ale nechcem si kupovat psa iba za tymto ucelom.
Matúš z Martina (Slovensko).
Zakin
napsal(a):
Reagujem na to s cim mam skusenost Pepane. Alebo ak nemám skúsenosť s plašičkou tak nemôžem poradiť ani s konármi? Radšej rieš aké ponožky si dáš v lete do sandálov
To je dobře, že přispíváš se svými chovatelskými zkušenostmi a že se vyznáš v používání agátových větvích,alespoň se něco přiučíme, ale chovatele zde podle diskuze zajímá víc, jak zabezpečit ptáky před škodnou. Klidně pokračuj v trnitých větvičkách, nikdo ti nebrání. No a na ponožky můžeš založit své vlastní téma jak to má být.
Zakin
napsal(a):
Zdravím, ja dávam len agátové konáre. Očistím ich od pichliačov a kôry. Nechám liko na konároch s čím sa papagáje vyhrajú až sú konáre úplne hladké. Drevo je tvrdé takže vydržia dlho.
Já dávám taky někdy ptákům silné akátové větve, protože dlouho vydrží . Ale proč jim z toho sundáváte tu kůru ? Právě proto jim to dávám, že je kůra tvrdá a ptáci ji tak brzo neokoušou a neklouže se jim to.
kareta
napsal(a):
Já dávám taky někdy ptákům silné akátové větve, protože dlouho vydrží . Ale proč jim z toho sundáváte tu kůru ? Právě proto jim to dávám, že je kůra tvrdá a ptáci ji tak brzo neokoušou a neklouže se jim to.
Nechávam im lyko, s tým sa vyhrajú. Tŕne obsahujú jed, preto ich davam pre istotu dole aj s kôrou. Aj bez kôry sa im nešmýka.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Zakin-byla by to dobrá silvestrovská debata,ale máme 5 leden-január!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zakin-byla by to dobrá silvestrovská debata,ale máme 5 leden-január!
A? Co to tu meleš? Napisal som svoju skusenost s agatom. To že niekto tu neda žiadnu skusenost ani na jednu otazku,ale si tu chce merat péro už môj problem nie je. Tak zober meter aj s JoPem a merajte,ak nemate nic k teme.
JoPe
napsal(a):
To je dobře, že přispíváš se svými chovatelskými zkušenostmi a že se vyznáš v používání agátových větvích,alespoň se něco přiučíme, ale chovatele zde podle diskuze zajímá víc, jak zabezpečit ptáky před škodnou. Klidně pokračuj v trnitých větvičkách, nikdo ti nebrání. No a na ponožky můžeš založit své vlastní téma jak to má být.
A ty si ako prisiel na to co chovatela zaujima viac,resp. ho nezaujima ten agat? S čím si mu poradil ty? 🤭🙈
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Nikdy co chovám ptáky mě nenapadlo dávat akátové větve a otázka jedovatých trnů je opravdu silvestrovská.Počítal jsem z divokou reakcí,ale předčila všechno a to tykání opravdu ubohost sama.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdy co chovám ptáky mě nenapadlo dávat akátové větve a otázka jedovatých trnů je opravdu silvestrovská.Počítal jsem z divokou reakcí,ale předčila všechno a to tykání opravdu ubohost sama.
A co ze to niekoho nenapadne? Preto ich druhý nemôže dat? Karetu aj mna to napadlo a pytal sa na to aj zadavatel vlakna. A co sa tyka jedovatych častí agatu,stačí si pozriet googel. Co si cakal to si dostal.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Český google asi není tak chytrý jak slovenský,protože neuvádí TRNY jako jedovaté!
Nech sa páči pane: Dorastá do výšky 20 až 25 metrov, má stredne rozkonárenú nepravidelnú korunu. Voľne v prírode pravidelne a bohato nasadzuje množstvo semien, ktoré sa ľahko ujímajú. Pri šľachtení sa agát rozmnožuje najmä zelenými a koreňovými odrezkami pre cenné zachovanie dedičných vlastností. Okrem kvetov sú všetky ostatné časti agáta značne jedovaté. Príznakmi otravy je slinenie, nevoľnosť, preháňanie, bolesť hlavy, srdcová slabosť, pokles tlaku, kŕče, ochrnutie a smrť. V prípade otravy treba ihneď zabezpečiť prvú lekársku pomoc.Má rád teplo.
Zakin
napsal(a):
Nech sa páči pane: Dorastá do výšky 20 až 25 metrov, má stredne rozkonárenú nepravidelnú korunu. Voľne v prírode pravidelne a bohato nasadzuje množstvo semien, ktoré sa ľahko ujímajú. Pri šľachtení sa agát rozmnožuje najmä zelenými a koreňovými odrezkami pre cenné zachovanie dedičných vlastností. Okrem kvetov sú všetky ostatné časti agáta značne jedovaté. Príznakmi otravy je slinenie, nevoľnosť, preháňanie, bolesť hlavy, srdcová slabosť, pokles tlaku, kŕče, ochrnutie a smrť. V prípade otravy treba ihneď zabezpečiť prvú lekársku pomoc.Má rád teplo.
Akátů je více druhů. U nás je nejrozšířenější ten s bílým květem, ale ten jedovatý není.
kareta
napsal(a):
Akátů je více druhů. U nás je nejrozšířenější ten s bílým květem, ale ten jedovatý není.
To je popis k agatu biely. Je jedovaty.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Zakin
napsal(a):
Nechávam im lyko, s tým sa vyhrajú. Tŕne obsahujú jed, preto ich davam pre istotu dole aj s kôrou. Aj bez kôry sa im nešmýka.
Pán velkomožny-vy si pěkně protiřečíte.LYKO čo- není jedovaté??
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pán velkomožny-vy si pěkně protiřečíte.LYKO čo- není jedovaté??
No vidíte, na niečo táto debata bola dobrá, bol som v domnení, že len tŕne a max kôra sú jedovaté. Ale zase, chovatelia dávajú aj drevo bazy a tá obsahuje tiež jed. A na toto tieto diskusie majú byť, aby sa ludia dozvedeli informácie, nie aby sa doťahovali na blbostiach. Chovu zdar