Já sem to nemyslel nijak zle. Jen sem se zeptat kde se dají chovat rosely, aby už měli teď mladé.
jaja500:
Já jim dávám vaječnou míchanici, ovoce, zeleninu, namočené zrní, zelené . Prostě aby měli pestrou stravu. Samozřejmě každý dává něco jiného, tak třeba tu někdo ještě něco napíše. Martin
No já dávám zatím suchá semena proso žluté, zelene, oves,slunečnici černou, bílou,kardi, lesknici ve směsi micham si sám koupím 5,10 kg hotové a do toho domicham podle sezóny dále senegal v skladech jablka mrkev skoro denně. Tet začnu přidávat semenec ,ostropestrec po troskach až vyleze zelené tak ihned denně co půjde,namocene a naklicene zrní oves pšenici.Jestli nasednou tak pouze suchá zrní a ovoce při mladých vajecnou michaninu děláme si sám 2 vajíčka do 1dcl mléka a micham na plameni jako mich. Vajíčka pro lidi(kdysi dávno jsem to četl v tištěné faune) pridam jemné ovesne vločky ctyrzrne z Lidlu do toho mrkev a strouhanku letos chci vyzkoušet červenou repu. Doufám že se někdo taky prida zajímá mne jak krmim ostatní. Ať se daří všem Karel
Karel1979
napsal(a):
No já dávám zatím suchá semena proso žluté, zelene, oves,slunečnici černou, bílou,kardi, lesknici ve směsi micham si sám koupím 5,10 kg hotové a do toho domicham podle sezóny dále senegal v skladech jablka mrkev skoro denně. Tet začnu přidávat semenec ,ostropestrec po troskach až vyleze zelené tak ihned denně co půjde,namocene a naklicene zrní oves pšenici.Jestli nasednou tak pouze suchá zrní a ovoce při mladých vajecnou michaninu děláme si sám 2 vajíčka do 1dcl mléka a micham na plameni jako mich. Vajíčka pro lidi(kdysi dávno jsem to četl v tištěné faune) pridam jemné ovesne vločky ctyrzrne z Lidlu do toho mrkev a strouhanku letos chci vyzkoušet červenou repu. Doufám že se někdo taky prida zajímá mne jak krmim ostatní. Ať se daří všem Karel
Tak já krmím podobně a také bych doporučil v době sezení samice krmit jen suchým zrním a zeleným s jablky. Při odchovu mladých jim podávám vařená vejce se strouhankou a mrkví a k tomu namáčené zrní.. Také dávám zvlášť do misky suchou vaječnou míchanici. Ať se daří všem v letošní nastávající sezoně. Jaro už ťuká na dveře.
jaja500
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím krmíte rosely pestré teď a v období mladých děkuji.
Reakcí dost a všichni to dělají dobře, tak není co dodávat, ale slovo do pranice:
Byl rok 1973. měl jsem první r. pestré a pár penantů. Za pár penantů jsem dal skoro 3 měsíční platy. Měl jsem každoročně odchovy rozel 4 - 6 mladých z jednoho hnízda. Vyrostly jen na prosu, ovsu a slunečnici, většinou na suchém. Pampeliška, ptačinec, jablko a někdy srouhané vajíčko. Mladé vykrmily hlavně namočeným rohlíkem.
I dnes, kdy si s krmením hraji, tak amazoňani, latamové, zpěvaví, neofémy a to nehovořím o andulkách zebřičkách, a dalších, kteří se na ten obyčejný mokrý rohlík vrhají. A když ho namočíte do vody s roztokem vitamínů nebo minerálií, fantazii se meze nekladou.