Rosela pestrá - krmení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2019 13:39
jaja500

XXX.XXX.158.152

Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím krmíte rosely pestré teď a v období mladých děkuji.

3.3.2019 16:20
Karel1979

XXX.XXX.173.84

Není ještě brzy? Já bych řekl že mladé z venkovnich volier budou nejdříve za měsíc a půl.

3.3.2019 20:41
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

jaja500 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím krmíte rosely pestré teď a v období mladých děkuji.

Dobrý den,
mohu se prosím vás zeptat kde ty rosely chováte, že už máte mladé. Martin

3.3.2019 21:25
kubanec

XXX.XXX.103.242

Čím krmite teď a v období mladých ...

3.3.2019 22:21
Loro20

XXX.XXX.171.32

Proboha. Vždyť se jen ptá, čím krmíte teď a čím v období chovu mladých. Tady je někdo dost natvrdlý.

3.3.2019 23:06
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Já sem to nemyslel nijak zle. Jen sem se zeptat kde se dají chovat rosely, aby už měli teď mladé.
jaja500:
Já jim dávám vaječnou míchanici, ovoce, zeleninu, namočené zrní, zelené . Prostě aby měli pestrou stravu. Samozřejmě každý dává něco jiného, tak třeba tu někdo ještě něco napíše. Martin

4.3.2019 07:02
Karel1979

XXX.XXX.76.75

No já dávám zatím suchá semena proso žluté, zelene, oves,slunečnici černou, bílou,kardi, lesknici ve směsi micham si sám koupím 5,10 kg hotové a do toho domicham podle sezóny dále senegal v skladech jablka mrkev skoro denně. Tet začnu přidávat semenec ,ostropestrec po troskach až vyleze zelené tak ihned denně co půjde,namocene a naklicene zrní oves pšenici.Jestli nasednou tak pouze suchá zrní a ovoce při mladých vajecnou michaninu děláme si sám 2 vajíčka do 1dcl mléka a micham na plameni jako mich. Vajíčka pro lidi(kdysi dávno jsem to četl v tištěné faune) pridam jemné ovesne vločky ctyrzrne z Lidlu do toho mrkev a strouhanku letos chci vyzkoušet červenou repu. Doufám že se někdo taky prida zajímá mne jak krmim ostatní. Ať se daří všem Karel

4.3.2019 11:32
Princ1234

XXX.XXX.171.32

Karel1979 napsal(a):
No já dávám zatím suchá semena proso žluté, zelene, oves,slunečnici černou, bílou,kardi, lesknici ve směsi micham si sám koupím 5,10 kg hotové a do toho domicham podle sezóny dále senegal v skladech jablka mrkev skoro denně. Tet začnu přidávat semenec ,ostropestrec po troskach až vyleze zelené tak ihned denně co půjde,namocene a naklicene zrní oves pšenici.Jestli nasednou tak pouze suchá zrní a ovoce při mladých vajecnou michaninu děláme si sám 2 vajíčka do 1dcl mléka a micham na plameni jako mich. Vajíčka pro lidi(kdysi dávno jsem to četl v tištěné faune) pridam jemné ovesne vločky ctyrzrne z Lidlu do toho mrkev a strouhanku letos chci vyzkoušet červenou repu. Doufám že se někdo taky prida zajímá mne jak krmim ostatní. Ať se daří všem Karel

Tak já krmím podobně a také bych doporučil v době sezení samice krmit jen suchým zrním a zeleným s jablky. Při odchovu mladých jim podávám vařená vejce se strouhankou a mrkví a k tomu namáčené zrní.. Také dávám zvlášť do misky suchou vaječnou míchanici. Ať se daří všem v letošní nastávající sezoně. Jaro už ťuká na dveře.

4.3.2019 18:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jaja500 napsal(a):

Reakcí dost a všichni to dělají dobře, tak není co dodávat, ale slovo do pranice:
Byl rok 1973. měl jsem první r. pestré a pár penantů. Za pár penantů jsem dal skoro 3 měsíční platy. Měl jsem každoročně odchovy rozel 4 - 6 mladých z jednoho hnízda. Vyrostly jen na prosu, ovsu a slunečnici, většinou na suchém. Pampeliška, ptačinec, jablko a někdy srouhané vajíčko. Mladé vykrmily hlavně namočeným rohlíkem.
I dnes, kdy si s krmením hraji, tak amazoňani, latamové, zpěvaví, neofémy a to nehovořím o andulkách zebřičkách, a dalších, kteří se na ten obyčejný mokrý rohlík vrhají. A když ho namočíte do vody s roztokem vitamínů nebo minerálií, fantazii se meze nekladou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík