Prodám

Prodám Papouška královského žlutého - Chovná Samice papoušek královský žlut...
27000 KčRoko29
XXX.XXX.137.116
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Chovám papoušky královské, samec 5 let, samice 6. Již 2x hnizdili, ale mláďata vždy kolem 10-12. dne uhynula. Samice i samec se vždy vzorně starají. Krmím klasickou směsí pro papousky, ovoce, piškoty a míchanice. V čem by mohl být problém?! Předem děkuji za rady.
Roko29
XXX.XXX.137.116
Papoušky nechávám v klidu..do budky chodím také jen kvůli kroužkování. Takze myslím, že to problém není.
schwab
XXX.XXX.64.32
Mlaďata, aby žila a vyvíjela se, potřebují dvě základní věci:
jídlo (od rodičů) a teplo, aby trávila to jídlo.
Měla uhynulá mláďata plná volátka? Zahřívala samice v tu dobu mláďata? V době 10-12 dní musí být samice u mláďat skoro stále. Někdy se stane, že ve volátkách uhynulých mláďat jsou neoloupaná semíka, mnoho písku a kamínků.
Někdy se stane, že samice krmí, ale moc nezahřívá, nebo jí mohlo jí něco vyrušit přes noc (kočka, kuna atd, příbuzný papoušek ve vedlejší voliéře), samice vylétne z budky a pokud není instalováno noční osvětlení, už se nevrátí, až ráno a to už je pozdě. Pokud zahřívá a mláďata mají plná volátka správnou krmí, hledejte problém jinde ( např. infekce). Stal se mi podobný problém, ale u rozel. Samice opustila mláďata ve věku 12 dní. Důvodem byl stále tokající samec, který jí vyvolával ven a nenechal jí dělat svojí práci a nepomáhal s krmením. Vyřešil jsem to hlubokou budkou 1,2m. Samec na samici při sezení a zahřívání moc neviděl, zklidnil se a další rok to bylo ok.
Roko29
XXX.XXX.137.116
Mláďata měla vždycky plná volátka, samice se vzorně starala a v budce byla skoro pořád. A samec vždy hlídal u budky, ale choval se klidně. Přemýšlím v čem by teda mohl být problém.
schwab
napsal(a):
Mlaďata, aby žila a vyvíjela se, potřebují dvě základní věci:
jídlo (od rodičů) a teplo, aby trávila to jídlo.
Měla uhynulá mláďata plná volátka? Zahřívala samice v tu dobu mláďata? V době 10-12 dní musí být samice u mláďat skoro stále. Někdy se stane, že ve volátkách uhynulých mláďat jsou neoloupaná semíka, mnoho písku a kamínků.
Někdy se stane, že samice krmí, ale moc nezahřívá, nebo jí mohlo jí něco vyrušit přes noc (kočka, kuna atd, příbuzný papoušek ve vedlejší voliéře), samice vylétne z budky a pokud není instalováno noční osvětlení, už se nevrátí, až ráno a to už je pozdě. Pokud zahřívá a mláďata mají plná volátka správnou krmí, hledejte problém jinde ( např. infekce). Stal se mi podobný problém, ale u rozel. Samice opustila mláďata ve věku 12 dní. Důvodem byl stále tokající samec, který jí vyvolával ven a nenechal jí dělat svojí práci a nepomáhal s krmením. Vyřešil jsem to hlubokou budkou 1,2m. Samec na samici při sezení a zahřívání moc neviděl, zklidnil se a další rok to bylo ok.
Přesně jak je psáno. Problém bude jinde. Měl jsem to samé již před lety, mládata hynula již opeřená ze dne na den bez jakýchkoli známek. Jak je psáno bude to nějaká infekce, špatné trávení. Doporučuji vet rozbor uhynulého mláděte a pár zkusit přepárovat.
schwab
XXX.XXX.64.32
Ještě bych jim dal šanci, pár má oplozená vejce, samice sedí a zahřívá i krmí,
vzal bych na zkoušku jedno mládě těsně před kritickým dnem a zkusil bych ho dokrmit sám. Samozřejmě pokud vám vaše práce dovolí prvních 14 dní 1x za 4 hodiny 5 minut věnovat mláděti. Vyrobit si jednorázový inkubátor na odchov 1 mláděte bez potřeby elektřiny (z papírové krabice a pet lahve) je hračka a bez investic, dokrmovací směs s trávicími enzymy a lactobacily je dnes snadno k dostání. Měl byste jistotu, zda je to nějakou chybou ze strany rodičů, či nikoliv Rozbor případného uhynulého mláděte určitě doporučuji. Tak ať to letos vyjde, zkuste ještě acidomid do vody po celou dobu krmení mladých, třeba to mohou být kvasinky ve volátku.
Roko29
XXX.XXX.137.116
Minulý rok, jsem zkusil po uhynu 3 mláďat to poslední dát do budky roselam a samice ho přijala, ale krmila jen 14 dní. Potom mladé bylo v budce s mladýma roselama a ručně jsme ho dokrmili. Všechny papoušky v době hnízdění krmím stejně, takže nevím v čem by ten problém mohl být.
Roko29
XXX.XXX.137.116
Budka je z části v záletu a z části ve venkovní části. Slunce tady svítí až kolem poledne. Mláďata vždycky uhynula postupně, většinou každý den jedno mladé. A většinou začínají hnízdit začátkem nebo koncem května.