Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2019 08:35
G.H.

XXX.XXX.25.1

Dobrý den,mám pár Alexů malých,od 20.2. začala samice snášet.Má 5 vajec,bohužel zřejmě neoplozená,do dnes při prosvícení jsou světlá,jen žloutek.Dnes je tomu tedy 20 dní.Mám je sebrat? Zahnízdí znovu? Už by určitě byl vidět zárodek né?! Jinak se samec snaží pěkně,ale na sobě jsem je neviděla,mám i vnitřní vytapěný zálet,doufala jsem,že si to t řeba upletli vevnitř,kam na ně není vidět,ale bohužel,asi to samec neumí,pozorovala jsem jak sedí vedle samice a tímto způsobem se s ní páří,je to trouba.:)Je možné,že to prostě neumí,nebo nikdy umět nebude? Samici jsou skoro 3 roky,samec je o malo starší.

10.3.2019 08:53
ferko76

XXX.XXX.234.80

G.H. napsal(a):
Dobrý den,mám pár Alexů malých,od 20.2. začala samice snášet.Má 5 vajec,bohužel zřejmě neoplozená,do dnes při prosvícení jsou světlá,jen žloutek.Dnes je tomu tedy 20 dní.Mám je sebrat? Zahnízdí znovu? Už by určitě byl vidět zárodek né?! Jinak se samec snaží pěkně,ale na sobě jsem je neviděla,mám i vnitřní vytapěný zálet,doufala jsem,že si to t řeba upletli vevnitř,kam na ně není vidět,ale bohužel,asi to samec neumí,pozorovala jsem jak sedí vedle samice a tímto způsobem se s ní páří,je to trouba.:)Je možné,že to prostě neumí,nebo nikdy umět nebude? Samici jsou skoro 3 roky,samec je o malo starší.

Zahniezdia znovu.

10.3.2019 10:29
kubanec

XXX.XXX.103.242

Vajíčka vyhoďte

10.3.2019 10:33
G.H.

XXX.XXX.25.1

Asi to nebude k ničemu co? Vyhodím je.A co ten samec,myslíte,že se samec naučí nasednout na samici?Protože jsem je viděla jen vedle sebe jak se snaží pařit.

10.3.2019 11:09
kubanec

XXX.XXX.103.242

Když jsou 20 den všechna vajíčka čistá což snadno zjistite prosvicenim tak vyhodit zahnizdi znova jestly budou pak čistá nebo oplozena nevim to pak zjistíte kdyby byla opět čistá a samec byl jak říkáte 3letý tak bych uvažoval o jiném nemusí si sednout .pozorovali jste u samce tok ?

10.3.2019 11:18
petoc

XXX.XXX.118.197

G.H. napsal(a):
Asi to nebude k ničemu co? Vyhodím je.A co ten samec,myslíte,že se samec naučí nasednout na samici?Protože jsem je viděla jen vedle sebe jak se snaží pařit.

Dobrý, určite zahniezdia znova. Samec sa to naučí. Nechajte im aspoň začas len pevné a rovné bydlá a trochu viac kľudu.

10.3.2019 11:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Já jsem koupil k mé tříleté samici pětiletého samce, který už odchoval mladé, a první rok měli dvakrát čisté vejce, druhý rok taky ,vyměnil jsem samici a letos uvidím,není to vždy jen o samci. Ale jak píší kolegové zahnízdí ještě jednou.

11.3.2019 09:54
G.H.

XXX.XXX.25.1

Díky,klid jim dopřávám,chodím do vnitřku jen 1x za den,jinak je krmím hlavně z venku.Ale vedle mají aratingy a ty jim ten klid asi nexopřejí ( svím křikem).Musí si zvyknout.Díky moc a uvidím,vejce jsem vyndala( sežral je pes a chutnala mu) :).Jsou možná ještě mladí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík