Papoušek královský - venkovní voliera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2019 11:02
1999

XXX.XXX.176.130

Chci se zeptat, zda by šlo chovat papouška královského ve venkovní voliéře 2,2x1x2(dxšxv) a v vnitřní zálet 1.5x1x2(dxšxv)?? Mám tam velký vletovy okno 70 x 35 cm, takže by měli celkový prolet 3,7m. Děkuji za rady

13.3.2019 16:21
kafiko

XXX.XXX.31.161

1999 napsal(a):
Chci se zeptat, zda by šlo chovat papouška královského ve venkovní voliéře 2,2x1x2(dxšxv) a v vnitřní zálet 1.5x1x2(dxšxv)?? Mám tam velký vletovy okno 70 x 35 cm, takže by měli celkový prolet 3,7m. Děkuji za rady

slo by

14.3.2019 12:56
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

můžete ho chovat i v kleci, ale nebude tam moc šťastný. Já je mám v 5m voliéře a snesli by i delší.

14.3.2019 13:09
arčí88

XXX.XXX.158.34

Těch 3,7 metrů jak píšete tak je to na hraně, se záletem mám 6,5 metru to je nádhera se na ně dívat pořád létají.

15.3.2019 13:17
1999

XXX.XXX.176.130

corvuscorax napsal(a):
můžete ho chovat i v kleci, ale nebude tam moc šťastný. Já je mám v 5m voliéře a snesli by i delší.

Dobře díky

15.3.2019 22:36
Karelch

XXX.XXX.197.69

Dobrý den, mám královský ve volieře 3.7x0.9x2 dxšxv a z toho je otevřený zálet 1m. Na doporučení významného chovatele, tam mám jednoho samce 16 a dvě samice 18. Pan chovatel, nevím jestli tu mohu uvést jeho jméno, má takto založený celý svůj chov. Vždy jeden samec a dvě samice. Snůšku má 2x, ale ušetří jednoho samce a jednu voliéru. A samec není tak nevybitý. Uvidím, co za tři roky. Nicméně, je to u nich velikostně na hraně. Teď jim stavím novou voliéru 6x1x1.9, z toho 1.8 je zálet s velkým výletovím oknem. Na konci dubna už by tam mohli být.

31.3.2019 22:04
Karelch

XXX.XXX.197.69

Tak jsem si udělal v práci volno a voliéru pro královský mám hotovou. Dělal jsem ji jako ozdobu zahrady. Už od včera lítají jak divoši 👍

31.3.2019 22:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Karelch napsal(a):
Dobrý den, mám královský ve volieře 3.7x0.9x2 dxšxv a z toho je otevřený zálet 1m. Na doporučení významného chovatele, tam mám jednoho samce 16 a dvě samice 18. Pan chovatel, nevím jestli tu mohu uvést jeho jméno, má takto založený celý svůj chov. Vždy jeden samec a dvě samice. Snůšku má 2x, ale ušetří jednoho samce a jednu voliéru. A samec není tak nevybitý. Uvidím, co za tři roky. Nicméně, je to u nich velikostně na hraně. Teď jim stavím novou voliéru 6x1x1.9, z toho 1.8 je zálet s velkým výletovím oknem. Na konci dubna už by tam mohli být.

Tak to, co píšete je pro mě novinka. U eklektů je to normální, alenaopak. U p. královských jsem se s tím nikdy v žádné íinformaci nesetkal. I u alexandrů čínských jsem to tak měl, ale zase naopak. Ale tam všude je dominantní samice. Napište o těch zkušenostech uvedeného chovatele víc. Je to zajímvá informace, snad na ni budou chovatelé královských reagovat.

1.4.2019 06:13
Karelch

XXX.XXX.197.69

Já se s tím také nikdy nesetkal. Ani jiní chovatelé, co se navštěvujeme. Když jsem takto sestavoval tento pokus, tak jsem dal dohromady samce z moravy, jednu samici z Plzne a tu druhou z jižních čech, abych mel opravdu nepříbuzný "par". Ani jeden z těchto chovatelů tuto teorii nevyvrátil, ani nezkoušel. Už jsou spolu od října loňského roku a zatím žádný problém. Posedávají spolu, spí u sebe, u krmení žádný problém, ani celkově na chování zatím žádná negativa. Pokusí se dohledat i nějaký článek, kde bude i jméno pana chovatele, abych ho tu nejmenoval. V dnešní době ani nevím, jestli můžu nebo ne, GDPR

1.4.2019 07:23
Karel1979

XXX.XXX.174.64

Dobrý den,vím že jeden chovatel měl 2 samice penanta a jednoho samce a odchovaval jmenovat asi nemohu neboť chovatel jsi zemřel.Co funguje u jednoho nemusí fungovat u ostatních. Jinak vám přeji ať odchovate máte to moc krásný. Chovu zdar a cest Karel

1.4.2019 19:38
vegh

XXX.XXX.130.223

Karelch napsal(a):
Já se s tím také nikdy nesetkal. Ani jiní chovatelé, co se navštěvujeme. Když jsem takto sestavoval tento pokus, tak jsem dal dohromady samce z moravy, jednu samici z Plzne a tu druhou z jižních čech, abych mel opravdu nepříbuzný "par". Ani jeden z těchto chovatelů tuto teorii nevyvrátil, ani nezkoušel. Už jsou spolu od října loňského roku a zatím žádný problém. Posedávají spolu, spí u sebe, u krmení žádný problém, ani celkově na chování zatím žádná negativa. Pokusí se dohledat i nějaký článek, kde bude i jméno pana chovatele, abych ho tu nejmenoval. V dnešní době ani nevím, jestli můžu nebo ne, GDPR

Dobry večer.jeden den pridete z páci a 1- samica bude zabyté ale za pokus to stojí.teraz královák nestojí polročné plat.ako kedi sy.

1.4.2019 21:52
Karelch

XXX.XXX.197.69

Tak jsem to pánové nešel pouze v časopisu Exota 12/2018, já ten "trojpár" složil v říjnu 2018. Přikládám foto části článku z časopisu

1.4.2019 21:54
Karelch

XXX.XXX.197.69

Tady ale vůbec nejde o peníze za králováka, ale o jeho život. To mrzí víc, jak 2tis.

12.4.2019 04:02
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

na vašich fotkách je vidět, že máte ještě místo k případnému prodloužení voliéry. Pokud tam neplánujete nějakou voliéru pro jiné ptáky tak bych jim to prodloužil a uvidíte jak budou spokojeni a v kondici. Kdysi, před spoustou let když jsem začínal s většími papoušky než s korelami nebo andulkami, jsem byl u chovatele v Novém Městě na Moravě a ten měl velké voliéry se zálety po obou stranách. Ptáci byli krásní vylétaní a v dobré kondici. Přirovnávám to jako někoho kdo dnes chodí do posilky a někoho kdo byl líný cvičit jako např já. Podle mne možnost větší voliéry ptákům jen prospěje. Samozřejmě, že ze zebřičky i když bude chována na volno nedoroste pták velikosti kačeny (měl jsem kdysi možnost je tak chovat). Ale vybarvení a chování a způsob obživy se projevil určitě. Chlubit se že mi ptáci odchovávají v krabici od bot je pro ptáky určitě stresující. Když si koupíte ptáka který nepřeletí ani voliéru, je smutné.

13.4.2019 20:20
Karelch

XXX.XXX.197.69

No, už mám nachystáno na prodloužení o 1m

13.4.2019 21:33
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

vegh napsal(a):
Dobry večer.jeden den pridete z páci a 1- samica bude zabyté ale za pokus to stojí.teraz královák nestojí polročné plat.ako kedi sy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík