Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janskahelena

3.4.2019 21:02
Janskahelena

XXX.XXX.250.50

Dobrý den, moc rádi bychom si pořídili Alexandra velkého, jenže bydlíme v bytě, což znamená, že máme mnoho sousedů. Tak se chci zeptat jestli je Alexandr velký tak hlučný, třeba oproti korele. Doma už máme korelu s andulkou a zatím s tím žádný soused problém neměl. Dočetli jsme se že samice Alexandra velkého je prý o něco tišší než samec. Samozřejmě že bysme se mu věnovali od rána do večera, co nejvíc by to šlo. Předem děkuji za odpovědi

3.4.2019 21:27
Querido

XXX.XXX.234.20

Je o dosť hlucnejsi od korely, ja by som ho v byte nechcel :-)

5.4.2019 14:11
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

Ja mam alexnadry velke i andulky a korely a jsou uřvaní ohodně víc a hlavně samice

Janskahelena

5.4.2019 15:48
Janskahelena

XXX.XXX.250.50

Tak Alexandry radši ne, nechceme mít problém se sousedy. Napadla nás ještě aratinga sluneční nebo amazoňan modročelý, nevíte někdo jestli jsou nějak extra hlučný?

5.4.2019 16:20
vegh

XXX.XXX.130.223

Janskahelena napsal(a):
Tak Alexandry radši ne, nechceme mít problém se sousedy. Napadla nás ještě aratinga sluneční nebo amazoňan modročelý, nevíte někdo jestli jsou nějak extra hlučný?

su to extra hlučny.

5.4.2019 16:27
Mara92

XXX.XXX.240.250

Aratinga a modročely jsou krásní sam bych si je pořídil, ale jsou vice hlučni jak alexandři.

5.4.2019 16:35
Mara92

XXX.XXX.240.250

Pokud vám mohu poradit vybirat africké papoušky jsou méně hlučni hlučnosti.(kromě žaku) Jsem na zahraďe a zrovna posloucham žaky kongo a Liberijske to jsou tóny sklenoce, alarm, hrozně moc kecu

5.4.2019 17:17
misimisi

XXX.XXX.243.14

Co třeba Ara Nobilis? 😉

5.4.2019 19:25
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

misimisi napsal(a):
Co třeba Ara Nobilis? 😉

Slyšela jste je?

Janskahelena

5.4.2019 20:05
Janskahelena

XXX.XXX.250.50

Ano slyšela. Taky jsem o tom uvažovala, ale myslela jsem že jsou taky extra hluční

5.4.2019 20:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Janskahelena napsal(a):
Ano slyšela. Taky jsem o tom uvažovala, ale myslela jsem že jsou taky extra hluční

Ta otázka byla na misimisi, vy jste ji v odpovědi předběhla a máte pravdu. Zde se mnohdy radí a papouška kterého doporučují viděli jak se říká z rychlíku.
Jen dodám, že jsou individuální rozdíly. Mně u al. čínských byly hlučnější samice. Al. velké jsem nechoval. Když byl samec sám půl roku dobu křičel i během dne, když byli dva samci, byli klidnější. Ale to jsou ptáci, kde není pevná celoroční párová vazba. Nedejte na neověřené rady. Poslechněte skutečný křik jako maximum a pak se rozhodněte. Možná bude menší než ten co jste slyšela.

5.4.2019 21:18
misimisi

XXX.XXX.243.14

Moudivláček napsal(a):
Slyšela jste je?

Okukovala jsem několik párů u voliér, Bohužel, celou dobu ani nepiply. Jinak ary jsou hodně hlasité, když už spustí, u araraun mi málem upadly uši 😉😁 Nobilisky jako mazlíčci jsou celkem mírumilovné, zakřičí si hlasitě, ale neměly by řvát celý den. Ve volierovem chovu to bude asi horší.

Janskahelena

5.4.2019 22:21
Janskahelena

XXX.XXX.250.50

Podle všeho je asi každý papoušek hlučný a hlavně záleží na konkrétním jedinci. V nejbližší době plánujeme výlet do Zoo, tam si poslechne papoušky a uvidíme, který se nám bude zdát ,,nejtišší", ale asi pravděpodobně půjdeme do Al. Velkého.

5.4.2019 23:19
luki10000

XXX.XXX.243.20

Janskahelena napsal(a):
Podle všeho je asi každý papoušek hlučný a hlavně záleží na konkrétním jedinci. V nejbližší době plánujeme výlet do Zoo, tam si poslechne papoušky a uvidíme, který se nám bude zdát ,,nejtišší", ale asi pravděpodobně půjdeme do Al. Velkého.

Nobilisky, aratingy vôbec! Sú to krikluni! Mám ich doma, mne nevadia, ale je to sila... V byte nikdy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík