korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám loňské mladé od dvou nepříbuzných párů z...
500 Kč
Dobrý den,
postavil jsem si svoji první volieru 2x2x1m (andulky a korely) a umístil tam otočnou trojmisku.
Počítal jsem s tím, že jedna miska bude na vodu. Ale ta je na vodu nevhodná, ptáci tam hned nahážou nepořádek.
Klec má pletivo 16mm x 16mm.
Nemáte, prosím, nějaký tip na napáječku, kterou bych pak plnil zvenku? U malých klecí to řeší jednoduché plastové napaječky, ale existuje něco takového i sem (abych to provlékl okem? (nebo upravím volieru)
Předem děkuji za radu.
Zdraví VD
vasco
napsal(a):
Dobrý den,
postavil jsem si svoji první volieru 2x2x1m (andulky a korely) a umístil tam otočnou trojmisku.
Počítal jsem s tím, že jedna miska bude na vodu. Ale ta je na vodu nevhodná, ptáci tam hned nahážou nepořádek.
Klec má pletivo 16mm x 16mm.
Nemáte, prosím, nějaký tip na napáječku, kterou bych pak plnil zvenku? U malých klecí to řeší jednoduché plastové napaječky, ale existuje něco takového i sem (abych to provlékl okem? (nebo upravím volieru)
Předem děkuji za radu.
Zdraví VD
Kupte další otočnou misku a umístěte ji dál od krmných,. Nevím v čem je problém dát vodu dovniř a tam ji měnit. Snad se nebojíte otevřit voliéru. Budete ji i čistit a to zvenku nejde. Andulky a korely vám nějaký čas i bez vody vydrží, ale jaksi ten dotaz nechápu.
Dobrý večer, zde je moje řešení - výsuvný šuplík pod prknem na kterém jsou hnízdní budky (nepadá do krmení smetí) a napájení je pod šuplíkem rovněž chráněno proti znečištění seshora. Obsluha z krmné chodbičky. Zajištění 1l pet lahve pružinou. Koupací misky a sprchy jsou na opačném konci voliéry.
Mě vyhovují tyto kapátkové primárně vyráběné pro hlodavce. Zavěšené kdekoliv na voliéře z venku, snadno měnitelná voda, dobře čistitelné ale štětkou a navíc se tam voda nekazí tak rychle protože není znečišťována zobákama. Ptáci z nich ochotně pijí, prostě pro mě samé plus. Koupací voda je koupací voda a rozhodně né ve společnosti zrnin na otočné trojmisce-tu raději využijte na další druh krmení. Zkuste vyzkoušet kapátko a dejte pak vědět jak vyhovuje
Zdravím,
kapátkové (kuličkové) napáječky z mých zkušeností bych nedoporučoval. U ptáků je sice nepoužívám, ale vnučka je měla u morčete a králíčka. Bohužel, přestože jsme zkusili několik typů, u každé se celkem po krátké době uzavírací kulička zasekla a nebo přestala těsnit a voda během krátké doby vytekla. Pokud máte možnost navštívit nějakou větší burzu, určitě tam bude nějaký prodejce u kterého najdete nějakou napáječku, která se Vám bude hodit. Oka 16 x 16 jsou dostatečně velká, aby se tam nějaká vešla. Jen pod ní musíte přidělat nějakou poličku. Také se tam dá sehnat kameninová miska dost velká na koupání a která se snadno čistí.
Doporučuji. Místo kuličky je zasouvací váleček. Bezporuchové. Pro menší papoušky. Vodu ucítí a baví je to. K sehnání v ZOO koutcích.
KARA
Zkuste napáječku nabízenou pro králíky. Použít lze jednolitrová nebo půllitrová láhev plastová nebo skleněná. využít lze pro papoušky, pěnkavovité i astrildy. Já ji mám jako doplněk napájení v miskách. Prostor na napití je dost velký a zase ne tolik, aby se tam hromadily nečistoty. Je to spíš taková pojistka při krátkodobé nepřítomnosti.
Nej nej... a máš klid...
Do vody Acidomid pro holuby a nerostou řasy. Spotřebují tak za 4 dny. Odzkoušeno už mraky let.
Tohle je nejlepší hygiena v napájení. Voda se s Acidomitem nezkazí ani po 10 dnech.
Dělají i pro papoušky, ale pro holuby je lepší.
https://www.pupiky.cz/acidomid-h-holubi-1l
Chovu zdar
kucis77
napsal(a):
Nej nej... a máš klid...
Do vody Acidomid pro holuby a nerostou řasy. Spotřebují tak za 4 dny. Odzkoušeno už mraky let.
Tohle je nejlepší hygiena v napájení. Voda se s Acidomitem nezkazí ani po 10 dnech.
Dělají i pro papoušky, ale pro holuby je lepší.
https://www.pupiky.cz/acidomid-h-holubi-1l
Chovu zdar
Chudák ptáci.
kucis77
napsal(a):
Asi tomu (ne)rozůmíte. Klidně se dál dvakrát denně koukejte do misek s vodou, jak tam mají nasráno. Mí ptáci rozhodně nejsou chudáci. Stále pijí čistou a ošetřenou vodu. Možná jen nevíte co je Acidomit, to jediné by Vás omlouvalo. Ale nic ve zlém, ať se chov daří.
Možná,kdyby jste věděl Vy ,co vlastně ptáků podáváte ( E-čka), možná by jste mluvil jinak,když už touto cestou tak AVICLENS.