Dolez.ma

XXX.XXX.76.240
Dobry den, uz nejakou chvilku chovam andulky. ALE! Od svagra jsme dostali roselu pestrou (byla pro deti, zadne zkusenosti s chovem...a prestala je bavit :-/ ). Tak jsme se ji ujali. Zajimalo by me, zda se popripade snese s andulkami v jedne voliere ? Rosela je samotna, andulky 3pary, nebude pak dale problem pri mnozeni andulek? Popripade dobre rady pro jejich snadnejsi souziti? .... a posledni otazka, je to samec ci samicka? :-) dekuji predem za odpovedi :-)
Pohlaví z čelního pohledu nelze určit. Nafotit hlavu z boku. Asi to bude samec. Uvidíte, co vám kdo poradí do společného chovu. Já dosud mám samce, který v páru ve voliéře likvidoval andulky, druhý rok byl sám a zase v době toku absolutně nesnášenlivý. To penanti jsou proti němu beránci, zaženou je i papoušci zpěvaví, což jsou též agresivní jedinci v době hnízdění. Pokud tam není budka je soužití samce r. pestré s ostatními bez problému, tak uvidíte další chytré rady.
Dolez.ma

XXX.XXX.76.240
Tak tedy pokus c.2.....ale momentalnr za spatnych podmínek, popripade vyckam do rana, rano moudrejsi vecera :-) ,i tak dekuji
Dolez.ma
napsal(a):
Dobry den, uz nejakou chvilku chovam andulky. ALE! Od svagra jsme dostali roselu pestrou (byla pro deti, zadne zkusenosti s chovem...a prestala je bavit :-/ ). Tak jsme se ji ujali. Zajimalo by me, zda se popripade snese s andulkami v jedne voliere ? Rosela je samotna, andulky 3pary, nebude pak dale problem pri mnozeni andulek? Popripade dobre rady pro jejich snadnejsi souziti? .... a posledni otazka, je to samec ci samicka? :-) dekuji predem za odpovedi :-)
Dobrý den,
opravdu to bude asi samec. Jak už Vám psal Moudivláček je to o každém jedinci, ale já osobně se přikláním k variantě ho dát jinam. Pokud je možné se vyhnout nějakým problémům udělejte to. Teď je to třeba beránek, ale za dva měsíce může být vše jinak.