Jen MOJE zkušenost.
Plus je lehce opracovatelný materiál pro laika. Zvenku působí přírodně esteticky. Rychle se pokryje pletivem.
Mínusy. Ikdyž je zevnitř pletivo, hlodači dřevo dírama vykusují. Okoušou rohy dvírek.
Jste - li klempíř nebo si nechte ze zbytků tenkého plechu ZN nebo AL nastříhat pásy naohýbat rohy jako se prodávají na rohy zdí do bytu. Rychle pokryjete vnitřní dřevo přes pletivo. Odolá i mazoňanům, žakům, alexandrům čínským, amazonkům. Já mám takové voliérky na přezimování.
Nevýhody. V meziprostoru zůstává prach a smetí, nedá se odstranirt, nebezpečí ukrýváním roztočů.
Kdo je příznivcem sterilních hygienických voliér, já k nim nepatřím, tak to dřevo ať zavrhne. A kov vydrží věčně. A záleží jak velikou a kolik voliér chcete budovat. Méte- li finance, dlouhodobý zájem, více voliér tak ne dřevo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den ja mam drevene aj z Al profilov. V jednej drevenej 5x4x2m mam par kralovaskych papagajov a v druhej tak isto velkej mam 3 zakov a parik senegalcov, to su vsetko nesparovany jedinci. Drevene voliery su krasne, ja v nich mam vysadene vrby a kricky a stromceky ( co sa zakom strasne paci a za leto to znicia), ale rohy mam obyte plechmi lebo ti hajzlici sa do toho pustia z radostou. *Sranda je ze dvierka mi nekusu vobec iba velke hranoly z ktorych je voliera postavena. Co sa tyka roztocov, popravde nemal som s nimi nikdy problem. Ale na estetiku a myslim aj taky klud vtakov je to krajsie. V druhej tej z AL profilov mam ary a eklektusov. Tym drevo nerobi problem, ale taktiez som zastanca zelenho vo volierach tak tam mam vysadene naletove dreviny ako vrby, dive slivky a podobne. Ary sa s tym hraju, ohlodaju vetvicky az na drevo, vyzera to dobre a citia sa v tom dobre. Vyber je na Vas ale aj drevo ma svoje caro:) Ak sa viete s tym vyhrat a zaplechovat rohy urcite to posobi krajsie.