Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kerimex

30.4.2019 00:02
kerimex

XXX.XXX.92.19

Mám dotaz na zkušenost dát k sobě semce a samici tříletých amazoňanů ručně dokrmených jestli je reálné aby se zblížili ? Samozřejmě s počátku ve dvou oddělených klecích umístěných vedle sebe . Jestli je možné chovat je v domácnosti společně a přez léto ve venkovní voliéře ? Případně jestli je možný odchov dvou dokrmených amazoňanů ? Děkuji předem za rozumné odpovědi .

30.4.2019 10:09
park

XXX.XXX.222.82

vše co popisujete možné je a pokud budou harmonizovat, tak pro ně v podstatě ideální stav, i ten odchov možný je, když jim vytvoříte podmínky, většinou není problém s tím že jsou ručně dokrmení, ale pokud byli chováni jako "mazlíci" může být fixace na člověka už příliš velká, ale není to pravidlem.

PT

kerimex

1.5.2019 15:43
kerimex

XXX.XXX.92.19

Mám samici něco přez rok , bral sem ji už starší cca 2roky měla , ale byla zvyklá ještě na jednu samici amazoňana , kterou dotyčný měl a i je společně pouštěl ve stejné místnosti , tak si myslím , že tím , že nebyla od dokrmení sama , ale ve společnosti jiného papouška tak by to mělo být v pohodě . Pro samce sem jel dnes , dokrmený , tříletý , ale od mala byl společně v domácnosti se samcem žaka , kterého v poslední době měl tendence krmit . Zřejmě nastávající puberta . Tak si myslím , že by měl být taky v pohodě s ní . Dal sem je do klecí vedle sebe , samička je na něho zvědavá , nahlíží na něj a píská , samec je v novém prostředí , tak je trochu nesvůj , ale klec má svou původní . Bidla mají ve stejné rovině vedle sebe , z počátku si trochu zakřičeli a teď mají siestu a je klid . Strach ani z jedné strany není vidět , tak myslím , že to nakonec dopadne i dobře . Čas ukáže , jestli si sednou nebo ne . Každopádně děkuji za vaši reakci a jsem rád , že to není až takový problém , z vašeho pohledu .

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2019 12:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den rucne dokrmenych amazonanov sice nechovam, ale mam zakov. Mam 8ks vsetci rucne dokrmeny. Jeden parik mi vychovava bez problemov 2x do roka az na bidlo. Ostatne pariky som vytvril tak ze som vsetkych rucne dokrmenych zakov dal do spolocnej voliery 4x3m. Boli takto spolu dva roky. Najprv sa bali jeden druhého a vyhladavali skor cloveka ako papagaja. Teraz po dvoch rokoch sa zakovia uplne socializovali. Su krotky, menej rozpravaju ale vytvorili sa krasne pariky, ti co boli vysklbany perie sa krasne upravilo a krasne mi harmonizuju. Jeden par mi zasadol prvy krat min rok na vianoce a zo 4vajicok boli 3 oplodene. Pri kontrole alebo vyruseni z hniezda sa nijako nestresovali a krmili dobre bez preblemov. Druhe hniezdenie nemali a zasadli az teraz v lete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík