Zdravím vás chovatelé,
potřeboval bych poradit ohledně výběru druhu. Mám jednu klec volnou, rozměry cca 110x50x60 cm (DxŠxV). zkušenosti s chovem papoušků mám, ale chtěl bych něco co vydrží zimu venku ale aby to bylo tak nějak exotické (jako například majna, vousák senegalský a pod (bohužel tyto druhy ale v zimě nevydrží venku) tak proto se na Vás obracím zda by jste mi poradili. kanáry,zebřičky a pod. nechci. Taky do toho nechci dávat desetitisíce. Poradíte ?
liha
napsal(a):
Zdravím vás chovatelé,
potřeboval bych poradit ohledně výběru druhu. Mám jednu klec volnou, rozměry cca 110x50x60 cm (DxŠxV). zkušenosti s chovem papoušků mám, ale chtěl bych něco co vydrží zimu venku ale aby to bylo tak nějak exotické (jako například majna, vousák senegalský a pod (bohužel tyto druhy ale v zimě nevydrží venku) tak proto se na Vás obracím zda by jste mi poradili. kanáry,zebřičky a pod. nechci. Taky do toho nechci dávat desetitisíce. Poradíte ?
pěknou tapetu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zkusím ukecat vnuka,aby vám nakreslil majnu a vousáka-je dobře,že to berete v žertu.
liha
napsal(a):
Tak dekuji za rady, ja to teda vytapetuju. Poradite kde koupim nejakou odpovidajici mym pozadavkum??? Diky
Pane, nedivte se té odpovědi s tapetou. Vaše touha majna, vousák je dnes o penězích a dávat do protikladu zebřičky a kanáry, mohou ti, kteří o tom nic neví.
Trochu jste mně připomněl moji chuť z mládí koupit si tangyry o kterých jsem četl a koupit je ve ZVERIMEXU, když jsem jel do Brna. To bylo v r. 1975, tammě vyvedli z omylu, ale měli tam kardinála šedého za 250 Kč. Dnes stojí 5000,-. Před pár lety jsem je odchovával. Majnu jsem měl, ale neodchoval, na vousáky jsem si netroufl, tesají si v kmenech dutiny. Něco o tom vím od Čestmíra Drozdka, což je Pan chovatel nejen v Česku, když jsem je tam před pěti lety viděl.
K vašemu dotazu: Do metrové klece v zimě mě nic exotického nenapadá.
Chcete li se pochlubit, kupte pár hýlů obecných. Vyrovnají se mnohým exotům, lidé je už v přírodě ani nevidí. Je to milý, klidný pták, dá se odchovat, vrzavě pozpěvuje, na pohled nádherný, i po odchycení z přírody rychle zkrotne, ale dnes na jeho chov potřebujete "papíry".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sam hyle chovam a pan moudivlacek ma pravdu. Su to krasny a velmi krotky vtaci, sami mi zeru jablcko z ruky alebo mucne cervy. Zimu vydrzi bez problemov i ked ja som za vacsie voliery. 6 parov davam v zime zimovat do vonkajsiej voliery 6x3x2m. Je to tam potom parada sa na nich pozerat.