Nejlepší asi sehnat letošní mladé, naučíte si je na stravu jakou budete podávat rychleji než starší kusy. Nějaký ten věkový rozdíl nevadí. Ale určitě je lepší shánět co nejmladší jen bych asi letos nepočítal s odchovem. Nebo můžete zkusit koupit už chovný pár. Já jednou koupil 2 starší samce cca 4 leté. Pak jsem od vykupaka koupil na burze samičku pěknou 1 letou byla zvyklá dost na brání do ruky,sice měla trochu vápenku tak jsem ji v karanténě prelecil a za nějaký měsíc pustil k samcům a až bylo jasné kterého chce tak toho nechtěného jsem dal pryč a další rok na jaře už jsem měl krásných 5 mláďat pravidelné 2 hnízda každý rok. Ale je to o náhodě. Jistota bude koupit mláďata,nepocitat letos s odchovem a těšit se na další rok.
Děkuji za zprávu. Ještě mám dotaz....Mám velkou venkovní voliéru, kde jsou již andulky a 1 pár korel sedící na vajíčkách /sameček je dost neprůbojný/. Voliéra nelze rozdělit, všichni jsou spolu. Když si pořídím pár letošních korel a budou spolu, nemůže se stát, že samec bude chtít letošní samičku oplodnit.... a samička nebude ještě zralá na mladé...Je totiž problém sehnat starší samičku :-( Pořídíla jsem si krásného samečka a k němu prý 100% samičku, ale byli to oba samci a obtěžovali sehraný párek co mám, musela jsem kluky prodat... S chovem začínám a budu vděčná za každou radu.