Ahojte, viem ze nik z vás nemá vestencku guľu na to aby vedel stanoviť diagnózu z fotky, no aj tak by ma zaujímal vás osobný názor. Mam mladý ani nie ročný párik Amazonanov no a konkrétne samička ako vidno na fotkách ma problém s perím, hlavne krídla a chrbat. Myslíte že by mohlo ísť o Cirkovirozu? Ci nejaké roztoče? Starosť mi robí aj to ze zacala horšie lietat. Od Veľkej noci jej vypadlo niekoľko letiek, prvé boli síce krásne bez poškodenia no a poslednú vidno na foto. Preperovanie? To by ale aj tak mala byť schopná letu, nie? Požiadala som uz laboratorium o zaslanie odbernej sady kvôli vyšetreniu na Cirkovirozu a APV, len stále chcem veriť ze to nebude jej prípad... Inak ich mam ešte len krátko, cca 3 mesiace, keď som ju brala, perie nemala ešte takto ponicene. Akurát chystáme vonkajšiu volieru a teraz toto.
Ďakujem, na fotke to nie je moc vidno no krídla z vrchnej strany a chrbát má taký strapaty. Trčí jej tam to jemne prachové perie a tiež na vnútornej strane nôh. Skúsim teda niečo na tu háveď, lebo tie vypadnutie pierka vyzerajú ako keby boli niečim obžrate? Samček ma perie pekne uhladene. Tiež dúfam ze slnko a dážď pomôžu, lebo keď ju skúšam rosit ja, stále uteka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Jedna z variant,že se začíná škubat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedna z variant,že se začíná škubat.
Ještě dodatek-co nejdříve do venkovní voliéry a dopřát jim hodně zábavy,větve vrby a z ovocných stromů.Pokud se opravdu začala škubat budete to mít těžké, sám zháním recept proti škubání několik let asi 30+,ale vše zůstává na náhodě.Přeji úspěch JT.