Kříženec Alexandr malý/velký

Prodám Alexandra malého - Prodám křížence, samice Alexandr velký přírodní,...
dobrý den,
prosím o radu.
Máme doma (bohužel přes můj výslovný nesouhlas) na dokrmení alexandry malé. Nejsem chovatel, takže nedokážu odhadnout stáří, ale prý jsou v polovině věku před výletem z boudy. Jsou opeřená, jen na zádech pod křídly mají bílé chmíří. Již jsou u nás doma týden a stále nepřijímají dobrovolně a žádostivě potravu. Krmení je o správné teplotě.
Jsou hodně bojácná a i vystresovaná. Bohužel si myslím, že důvodem je způsob kterým jsou krmena. Já se snažím dokrmit pouze 1x denně a to nenásilně. Ale ostatní krmení je na chalpovi a ten se s nimi tedy nemaže. Chytne a stříkačkou to do nich "pere". Ne hadičkou, opravdu stříkačkou do zobáčku.
Já se obávám, že z njich nebudou mazlíci, ale vystresovaní a bojácní tvorečkové.
Nebo mě uklidníte, že se to dá zvládnout a ještě se může stát, že začnou normálně sama žadonit o potravu?
Popř. co doporučujete? Nenutit do jídla, krmit častěji, aby spíše ochutnávala (i když se nenají)?
Jsem na chlapa naštvaná , že se do toho vůbec pouštěl. Ale těch mláďat je mi líto a ráda bych, aby byla klidnější a spokojenější