Andulky ve společné volieře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2019 10:20
Irena PP

XXX.XXX.247.110

Zdraví
Jsem nezkušená chovatelka zacatečnik,
Andulky mam 2 rokem.
Začala jsem v male volieře 1 foto z jedním starším párem,kteří mi odchovaly 7 mladých -2 hnízdění. Na podzim 2018 jsem pořídila výměnnou další páry a něco dostala. Letos jsem jim pořídila volieru 6m,která mi děla radost ale ty andulky už ne. . Nejstarší samice sice 4 mladé a ty ostatní vejce žerou,jsou to ještě mládé samice a je to pro ně první hnízdění, v celku si myslím ze dělám vše dobrě,ale opak muže byt pravdou ..ta potřebují radu ..Tak abych to dala nějak do kopy voliera 6m, 6 páru andulek- 3 v páru 3 nespárované, 3 pary zeber. 6 budek na vychod ,3 budky na jih. Strava- směs prosa ječmen cely den k dispozici ,zelene , vaječnou směs -nedávám denně tak 4× za týden, namočeny rohlik,pšeničný šrot. Zajímá mě jestli samice které letos mládé nevyvedou,dat pryč a pořídit nové, nebo co vyzkoušet podkladky ? Děkuji za rady nějaké fotky voliery v začatku -tet už jsou přidány budky

22.5.2019 12:22
jarat

XXX.XXX.51.10

Vejce může ničit jedna samice.
Vy dáváte ječmen??? My ho dáváme kralíkům. Co kdyby jste jim raději dávala OVES!!!

22.5.2019 12:30
Irena PP

XXX.XXX.247.110

Je mate pravdu dávám oves ne ječmen
Je to přimo namíchané od výrobce
Děkuji za upozornění..samice si žerou vajíčka samy. . bohužel

22.5.2019 16:40
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Vše vypadá pěkně,že samice žerou vejce může být nedostatkem vápníku. Sepijovou kost mají? Přidal bych ještě kus staré omítky. Vejce rozsekaná se skořápkou,já je ještě sypu roboranem pro exoty.

Neregistrovaný uživatel

22.5.2019 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Podle fota mají omítky dost,ale zdá se mi nepravděpodobné,že by pět párů likvidovalo vejce.Bude to chtít více pozorovat.

22.5.2019 18:16
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Také nevěřím že by to dělaly všechny. Jedna bude potvora. Nejlépe ji chytit při činu. V téhle voliéře mají dost prostoru,bude to těžké.

22.5.2019 21:10
saluki

XXX.XXX.6.82

Dovolím si dva postřehy. Za prvé, mohou rušit "všezvědavé" zebřičky, nedají klid ani na chvilku nikomu dalšímu ve volieře. A za druhé na Vašem místě bych zkusila na jednu polici 10 úplně stejných budek, mezi ně přepážky, aby na sebe hnízdící páry neviděly. U mě stačila jedna budka s o malinko menším otvorem, obsadil ji dominantní pár, a ostatní si ani neškrtly. Někdy i tekla krev. Ničily si vejce, i mláďata. Berte to jen jako tip k zamyšlení.

22.5.2019 21:13
Irena PP

XXX.XXX.31.16

Děkuji za komkomentáře ,mají grit se skořápky i sepijovou kost..skořápky sypu na zem chodí tam na písek a kamínky .je fakt že celou zimu se sepijovky v malé volierce ani nevšimly .. Takže to muže byt i tím vápníkem... často jsem ve volieře a pozoruji jak se chovají,připadá mi že samice ktere nejsou v páru se nechají odskočit jiným. Ale do budky je už samci nechodí krmit ..jestli to muže být i tím,že tam hladový a nevydrží sedět na vejcích..Všech pět si určíte vejce nežere .Jedna už má mládé ,druha seděla na 7 vejcích vše prázdné,třetí 4 vejce jedno mládé druhy den mrtvé ,a zbylé 3 samice vejce kapůt ..

22.5.2019 21:16
Irena PP

XXX.XXX.31.16

Irena PP napsal(a):
Děkuji za komkomentáře ,mají grit se skořápky i sepijovou kost..skořápky sypu na zem chodí tam na písek a kamínky .je fakt že celou zimu se sepijovky v malé volierce ani nevšimly .. Takže to muže byt i tím vápníkem... často jsem ve volieře a pozoruji jak se chovají,připadá mi že samice ktere nejsou v páru se nechají odskočit jiným. Ale do budky je už samci nechodí krmit ..jestli to muže být i tím,že tam hladový a nevydrží sedět na vejcích..Všech pět si určíte vejce nežere .Jedna už má mládé ,druha seděla na 7 vejcích vše prázdné,třetí 4 vejce jedno mládé druhy den mrtvé ,a zbylé 3 samice vejce kapůt ..

Bohužel jsem to v prvotním příspěvků nenapsala přesně ..ne všechny jen tři .

22.5.2019 21:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Bohatá diskuze o obyčejném druhu. V původním dotazu bylo....a 3 nespárované. Na to nikdo nereagoval.
Nyní píšete, že samice, které nejsou v páru........
NESMÍ TAM BÝT LICHÉ SAMICE a BUDE PO PROBLÉMU.

22.5.2019 22:00
Irena PP

XXX.XXX.31.16

Moudivláček napsal(a):
Bohatá diskuze o obyčejném druhu. V původním dotazu bylo....a 3 nespárované. Na to nikdo nereagoval.
Nyní píšete, že samice, které nejsou v páru........
NESMÍ TAM BÝT LICHÉ SAMICE a BUDE PO PROBLÉMU.

Máte pravdu debata o ho.... ale každý z nalás nějak začinal...je tam 12 andulek 6 samic 6 samců.. nejsou tam samice žádné navíc jen se jim volní samci proste nelíbí..

22.5.2019 22:09
Irena PP

XXX.XXX.31.16

saluki napsal(a):
Dovolím si dva postřehy. Za prvé, mohou rušit "všezvědavé" zebřičky, nedají klid ani na chvilku nikomu dalšímu ve volieře. A za druhé na Vašem místě bych zkusila na jednu polici 10 úplně stejných budek, mezi ně přepážky, aby na sebe hnízdící páry neviděly. U mě stačila jedna budka s o malinko menším otvorem, obsadil ji dominantní pár, a ostatní si ani neškrtly. Někdy i tekla krev. Ničily si vejce, i mláďata. Berte to jen jako tip k zamyšlení.

Děkuji budky mají opravdu všechny jiné některé jsem vyráběla přimo Já a ty se jim nejvíce líbi😅😅😅 rušeni bude i na me straně chodím dvakrát denně a jednou za den kontroluji budky ..

23.5.2019 05:25
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Irena PP napsal(a):
Máte pravdu debata o ho.... ale každý z nalás nějak začinal...je tam 12 andulek 6 samic 6 samců.. nejsou tam samice žádné navíc jen se jim volní samci proste nelíbí..

Vždy je lepší mít jednoho,dva samce navíc. Když jsou pohromadě,Mám to tak již léta a problémy nebyly. Někdo tvrdil dokonce, že musí být lichý počet párů. To je podle mne blbost,ale samec navíc se vyplatí,to je vyzkoušené.

Neregistrovaný uživatel

23.5.2019 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

To musí být pěkný šrumec,když denně kontrolujete devět budek!PROČ? Již jste něco našla?

24.5.2019 13:23
Irena PP

XXX.XXX.247.110

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To musí být pěkný šrumec,když denně kontrolujete devět budek!PROČ? Již jste něco našla?

Nerozumím vaši otázce? samozřejmně všech 9 budek nekontroluji jen ty které andulky obsadily a ty které si vejce žerou..

Neregistrovaný uživatel

24.5.2019 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Irena PP napsal(a):
Děkuji budky mají opravdu všechny jiné některé jsem vyráběla přimo Já a ty se jim nejvíce líbi😅😅😅 rušeni bude i na me straně chodím dvakrát denně a jednou za den kontroluji budky ..

To není otázka je to jen reakce na to co jste sama zdělila-toť vše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík