Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2019 10:40
Lorinka25

XXX.XXX.224.36

Dobrý deň. Včera sme si s priateľom priniesli 2 ročnú samičku papagája senegálskeho. Je veľmi milá spieva, rozpráva, tancuje, ale nedovolí mi dať ruku do klietky a vymeniť vodu. Poķúsala ma. Povedala som Lori nie nesmieš trochu sa stiahla, ale pri ďalšom pokuse ma pokúsala do krvi. Neviem, čo ďalej. Kontaktovala som bývalú majiteľku tak uvidím, čo mi povie. Máte skúsenosti? Každá rada dobrá. Ďakujem.

Passerby

26.5.2019 10:46
Passerby

XXX.XXX.254.253

papousek neni pes :)
zkuste ji dat trochu casu aby si na vas zvykla, samozrejme po vas jeste parkrat vyjede ale dela to protoze narusujete "jeji" prostor.
vytipujte co ma rada a nabizejte ji to z ruky

26.5.2019 10:54
Lorinka25

XXX.XXX.224.36

Áno pokúšam sa dostala aj oriešky, piškotky s medom, jabĺčko zobrala si aj hlavičku si nechá pohladkať. Len nesmiem otvárať klietku. Áno musím jej dať čas. Len aj čerstvú vodičku potrebuje. Dám si asi rukavicu. Ďakujem za radu

26.5.2019 16:31
Nox

XXX.XXX.232.31

Kdyz tak hezky bere z ruky, zkuste ji z ruky nabidnout tu misku s vodou, aby se napila, treba ji to prestane vadit.

12.10.2019 17:56
Lorinka25

XXX.XXX.224.36

Dobrý deň. Tak sme Lorinku predali pánovi,ktorý má samčeka senegálca vo voliére,lebo žiaľ mňa napádala a bola voči mne agresívna,tvárila sa akože nič popiskovala si a potom zaútočila. Jeden chovateľ povedal priateľovi,že jej musela nejaká žena ublížiť. Kedže sme si Lórinku kúpili už ako 2 ročnú nepoznáme minulosť. Ja som si zohnala krvopotne mníška šedého ručne dokŕmeného náhodou,lebo chovateľ má mníškov vo voliére nie krotkých, len mladá samička mala veľa vajíčok,tak dve odobrali a ručne dokŕmili. Neviem prečo, chovatelia nepredávajú aj ručne dokŕmene mláďatká mníškov. Upozorňovali ma na to,že je to škrekľúň. Ja bývam na ubytovni,kde sú zvieratká zakázané a zatiaľ môžem povedať,že v pohode. Je pravda,že doobeda je najaktívnejší vždy ho nechám pred prácou vylietať venujem samu občas zaškrieka,ale je to papagáj a nie psík. Kúpila som ho ako 9 týždňového teraz má 4 mesiace a je to mazlíček. Hlavne v poobedňajších hodinách sa túli bozkáva no bože nechá sa šimrať. A stále opakuje kiviku...to zrejme všetci a už sa snaží rozprávať, ale ešte mu nerozumieme. Priateľ žialil za papagájom a tak skúšame,ktorý by bol vhodný k nášmu Miňovi. Chcem mu kúpiť opäť senegálku, ale už ručne dokŕmene mláďa. Ľudia napíšte, ak môžete vlastné skúsenosti so senegálcom budem vďačná. Je to úžasný papagáj,len sa bojím,že ma bude znova napádať a aj Miňa. Nemôžu byť všetci tak útoční teda to,že samička sa upne na opačné pohlavie je isté,ako u žakov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík