Suzan0
napsal(a):
Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať aké krúžky sú vhodné pre výstavné zebricky. Dočítala som sa že 2.5 alebo 2.8 to sú asi pre obyčajne Zebričky a 3mm pre výstavné ? ... Ktoré sú najlepšie ? 3mm alebo mozu byť aj o milimeter väčšie ?
Pro výstavní zebřičky-3,2mm.Pro výstavní 3,0mm jsou problém.
Suzan0
napsal(a):
Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať aké krúžky sú vhodné pre výstavné zebricky. Dočítala som sa že 2.5 alebo 2.8 to sú asi pre obyčajne Zebričky a 3mm pre výstavné ? ... Ktoré sú najlepšie ? 3mm alebo mozu byť aj o milimeter väčšie ?
Pro standardní výstavky stačí vnitřní průměr 3 mm. Pro "obří" jsou vhodné 3,2 mm. Ono moc velké kroužky je také problém, že se můžou někde zachytit.
Jednou se mi takto vzájemně propojili pásovníci. Naštěstí jsem na to přišel včas. Kdybych to neviděl na vlastní oči, nevěřil bych.
Pravda je taková, že drtivé většině na zdejším trhu dostupných výstavek bohatě stačí 3,0 mm. Pouze pár jedinců potřebuje 3,2 mm. Sám mám v chovu takový pár hnědých (samec je navíc ze štěpáků, dost mě mrzí že si nesedl s barvou), kde je to třeba kroužkovat 3,2 mm, ale to je výjimka, zbytku stačí trojky, jak jsem řekl.