Rosela gold – štěpitelnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mironel

10.6.2019 23:06
Mironel

XXX.XXX.100.19

Dobrý večer,mám dotaz či prosbu ,rosela pestrá-samice golden gold štěpák

Samec golden gold + opalin štěpák.Jedno mladé přírodní barvy,s kterou mutaci spojit .Nebo tento pár štěpáku rozdělit kde by se projevila stepitelnost více.

11.6.2019 07:22
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dobrý den,
jestli jsem to správně pochopil, tak máte mladé od dvou štěpitelných rosel. Takže jejich potomstvo je tzv.nejisté štěpitelné a nejvhodnější je spárovat s partnerem mutačním. I v tomto případě je k dosažení dobrého výsledku mít štěstí protože v každém hnízdě bývají výsledky rozdílné a pro spojení dvou štěpitelných toho štěstí, prostoru a trpělivosti musíte mít mnohonásobně víc.

Mironel

11.6.2019 09:00
Mironel

XXX.XXX.100.19

Dobrý den,rozumíte tomu správně.Je tedy asi nejlepší pár rozdělit a spárovat s čistou mutací,poradite s kterou?A to mladé zrovna tak.

11.6.2019 13:09
JoPe

XXX.XXX.82.6

Určitě je lepší napárovat s mutačním ptákem a také záleží na tom, jaký je váš chovatelský cíl . Podle něj zadejte správně do genetické kalkulačky a pak už nezbývá než čekat, jak to dopadne. Jestli dohledáte původ obou rodičů,tak ty výpočty vychází i v praxi slušně ale mění se velmi to zastoupení mutací a štěpitelných v jednotlivých hnízdech.

Mironel

12.6.2019 13:04
Mironel

XXX.XXX.100.19

Dobrý den,mohl by jste poradit kterou mutaci vybrat.Ta gen.kal.mi nějak nejde.Šlo by dát samci a rubino
A samec se skořici nebo je to úplně vedle.

12.6.2019 14:20
JoPe

XXX.XXX.82.6

Vaší úvaze nyní nerozumím . Přidávat další mutace nemá smysl, jen rozšíříte štěpitelnost, setrvejte u toho ,co v nich už geneticky máte.

Mironel

13.6.2019 13:03
Mironel

XXX.XXX.100.19

Tak jsem dohledal rodiče ,
Samec-otec golden gold,matka-opalin.
Samice-otec štěpák golden gold,matka golden gold.

14.6.2019 13:01
JoPe

XXX.XXX.82.6

Platí to, co jsem vám již psal tzn.spárovat štěpitelné s mutačními a záleží jestli chcete mít zlaté nebo i zlaté opalíny obojího pohlaví a kolik do toho chcete investovat .Pokud se nekamarádíte s gen. kalkulačkou, tak zjednodušeně řečeno máte jen tři možnosti a to Golden gold, Golden gold / opalín, Golden gold opalín.

Mironel

16.6.2019 08:45
Mironel

XXX.XXX.100.19

Děkuji za odpovědi budu tady hledat golden gold.Miro

Přidejte reakci

Přidat smajlík