ady79

XXX.XXX.250.25
Dobrý deň,
Mám otázku na tento vitamínový prípravok a jeho použitie. Kúpil som ho v predajni ale nevedeli mi poradiť jeho presnejšie použitie. Preto sa chcem spýtať skúsenejších chovateľov či je tento prípravok vhodný pre austrálske papagáje a či je vhodné ho podávať pri odchove aj mladým vtákov, ktoré sú ešte kŕmené rodičmi a sú v búdke. A či je ho dobré dať do vaječnej zmesi alebo naklíčených zrnín. Vaječnú zmes robím z domácich vajec, mrkvy a strúhanky. Nakličujem zrniny pšenice, slnečnice a kukurice.
Můžete ho dávat pořád i při krmení mladých je to doplněk stravy papouškům neublíží spíš prospěje, ale dávejte ho s rozumem. Nejlíp do míchanice nebo posypat ovoce. Jinak malá rada kupte raději kilo nebo dvě kvalitních granulí stojí kolem 200kč rozemelte je v mlýnku na prášek a tím zasypejte vaječnou míchanici do té bych přidal ještě brokolici a vařenou (ne do měka) rýži a máte super krmení. Jinak do klíčené radši než kukuřici spíš luštěniny třeba zelený hrášek nebo čočku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, ja ho pouzivam stale a davam ho taktiez do vajecnej miesanky takej ako robite vy. Ja s nim problemy nemam a v dobe ked sa vtaci chystaju k hniezdeniu davam do miesanky alebo posypem naklicene zrno praskom FeedMixu ( je to pre kurence a sliepky na znasku) mozno ma tu niekto ukamenuje, ale ja to pouzivam od hylov, kanarov az po zakov a bez problemov dokonca zakovia 3 vajicka=3 mlade, eklektusy 3x do roka 2 vajicka= kazde oplodnene, hylom to tiez prospieva. Ale vsetko s rozumom!:-) Akurat ary maju vzdy ciste znasky ale tam bude asi iny problem. v prilohe posielam foto miesanka pre hyle. ( vajco na tvrdo, posypane Roboranom a struhankou, v tom mrkva a zamiesane to je naklicenim zrnom pre hyle a do toho davam mucne cervy)