Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na názor...
Mám letošní mladé Alexandra čínského, jeden z nich (asi týden venku z budky), po výletu z budky,v klidu seděl na bidle,prostě se choval běžně.Včera dorazím z práce a pták leží na zemi ve voliéře a má na obou nohou prsty,jakoby v křeči.Vzal jsem ho do ruky,abych se podíval,pták řve,ale na nohách nic nemá. Dal jsem ho do budky,ať ho samice dokrmuje.
Dnes přijdu z práce,podívám se do budky a on leží v rohu a je na tom pořád stejně,prsty má v křeči a na nohy asi nemůže,leží na břiše.
Nenapadá vás,co může být za problém,nebo nesetkal se někdo se stejným problémem?
Děkuji za příspěvky.
Papouška vem sakum předkům k veterináři. Máš na to cca 1-2dny. S nejvetsi pravdepdobnosti se jedná o zažívací potíže vyvolané nákazou. Třeba kokcidií,salmonelu... Ty sevřené prsty je křeč ,pták křičí strachy a v klidu se projevuje malátně. Trus bývá tekuty bublavý někdy tmavý . A pokud už je pozdě tak okyselit vodu všem popř pitvu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Může jít také o následek úrazu po nárazu-ale jak píše kolega výše nechat vyšetřit u vet..
Nerozepisoval jsem se ale loni jsem měl to samé. Ptáka byl ve stádiu přechodu krmení rodiči a přijímání vlastní potravy. Našel jsem ho pod bydlem s nozkama v křečí. Dál jsem ho do tepla dokrmovat směsi a kombinoval s podpůrnou léčbou. Heřmánkovým čajem atd, trus se mu zlepšil sám začal občas žrát ale byl stejně tak zesláblej že to bylo jak na houpacce kterou jsem už nezhoup. Letos mám u cinaku dvě mladý. A obden jim dávám acimid nebo jiný přípravky na úpravu traveni plus hodně kyselého. Rybiz ,angrest.hermanek, kopřivy,řebříček. PS. Trpej tím mladý v přechodu stravy u starých za x let žádnej problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Jestli se ty potíže vyskytují u stejné páry druhou sezonu nezbývá než přepářit.
H0042
napsal(a):
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na názor...
Mám letošní mladé Alexandra čínského, jeden z nich (asi týden venku z budky), po výletu z budky,v klidu seděl na bidle,prostě se choval běžně.Včera dorazím z práce a pták leží na zemi ve voliéře a má na obou nohou prsty,jakoby v křeči.Vzal jsem ho do ruky,abych se podíval,pták řve,ale na nohách nic nemá. Dal jsem ho do budky,ať ho samice dokrmuje.
Dnes přijdu z práce,podívám se do budky a on leží v rohu a je na tom pořád stejně,prsty má v křeči a na nohy asi nemůže,leží na břiše.
Nenapadá vás,co může být za problém,nebo nesetkal se někdo se stejným problémem?
Děkuji za příspěvky.
Dneska ten samý problém, papouška sem našel ráno na zemi,nechal se vzít na ruku byl úplně mimo,na veterine řekli že má vystouplou hrudní kost a je pozvyziveny,nožky měl sevřené v křeči,přitom včera byl u krmení a jedl. Dali mu antibiotika a něco na zavodnění ale bohužel umřel.
H0042
napsal(a):
Tak u toho vašeho, bych tipoval, že někde narazil a už se z toho nedostal. Trpí na to většinou mladí. Těžko říct..
To už se bohužel nedozvíme..mohlo to být cokoliv...navíc pan od kterého sem ho kupoval mě nenechal jít ani dovnitř a ukázat chov....pro příště jsem ponauceny..