Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2019 19:40
zahadnytajemny

XXX.XXX.189.208

Kamarád si hodlá pořídit do panelákového bytu ručně dokrmeného mazlíka. Líbí se mu můj senegalec, ale váhá, zda nejít rovnou do většího amazoňana. Sám nevím, co mu poradit. Můj senegalec je úžasný, sameček, mám ho už 6 let, mazlivý, poměrně tichý, umí opakovat pár slov a několik zvuků a melodií. Je vázaný na mě, ostatní spíš toleruje, nechá se v mé nepřítomnosti nakrmit a obsloužit, sáhnout na sebe o nich nechá málokdy, ale nenapadá. Ale chtěl jsem ho já a ostatním členům rodiny to tedy nevadí. Nevím, co navíc a jaké výhody by mu přinesl amazoňan, snad kromě větší schopnosti „mluvit“. Spíš vidím nevýhody: vyšší cena, větší nároky na více potravy a prostornější klec, riziko vyšší hlučnosti, v případě nějaké agrese větší síla a riziko zranění… Co mu poradit? Jaká jiná pozitiva může přinést amazoňan než senegalec? Díky za názory.

20.7.2019 09:32
Querido

XXX.XXX.225.110

Kamarát mal doma amazonana , bol skoro stále mimo klietky a bol dosť ukecany , mazel, množstvo krmiva by som vôbec neriešil , pre mňa nevýhoda vedel hlasno zaskriekat, môj Senegal vie povedať len ahoj a napodobňovať zvuky

20.7.2019 11:40
maxa

XXX.XXX.125.165

Určitě amazonana modročelého je inteligentní méně agresivní a pohodář.

21.7.2019 12:52
zahadnytajemny

XXX.XXX.199.187

Nemyslim si, ze by senegalci byli mene inteligentni nez amazonani a vice agresivni. Tendence upnout se na jednoho cloveka je obecny jev velkych druhu papousku, castecne ovlivnitelny vychovou. Takze porad vidim jedinou vyhodu amazonana ve vetsi schopnosti opakovat slova...nerikam ani melodie,ty senegalci umi slusne. Napadla me spis jeste dalsi nevyhoda...vetsi naloz trusu, kterou vetsi papousek pri kontaktu muze ustedrit.

21.7.2019 13:14
kubanec

XXX.XXX.103.242

No tak kvůli větší náloži trusu ? Tak snad zebřičku ne ?

21.7.2019 15:26
zahadnytajemny

XXX.XXX.199.187

Trus...je to sice nepodstatne...ale dalsi drobne minus. Proste se mi nedari najit prevazuji plusy k tomu doporucit s klidnym svedomim kamaradovi radeji amazonana nez senegalce, ktereho mam ja. A podporit to argumenty na ocekavanou otazku...A proc? Opravdu nejsem vuci zadnemu druhu zaujaty, jen hledam racionalni duvody. Ten, kdo voli ciste emocne...ten ma jasno...proste si poridi, co se mu libi, at to obnasi cokoliv. A pak mame radu inzeratu na prodej mladych nevhodne zvolenych druhu papousku.

2.8.2019 16:20
zahadnytajemny

XXX.XXX.124.43

Tak se kamarád rozhodl a kupuje papouška senegalského. "Mít z papouška moderátora televizních zpráv" není jeho priorita, kterou by od něj očekával a tudíž nenašel žádný racionální důvod upřednostnit amazoňana před senegalcem. A já mu musel dát za pravdu. Podobně jsem i já přišel před 6 lety k rozhodnutí koupit senegalce a ne žaka. A to i po konzultaci s prodejcem mého papouška - chovatelem, který měl oba druhy a i mláďata na prodej.

2.8.2019 17:57
kubanec

XXX.XXX.103.251

No sláva pán se rozhod jako by nás to zajímalo.....

3.8.2019 10:30
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Senegalce sú krásne papagáje ,potom napíšte čo nové u kamaráta

teri408

3.8.2019 18:29
teri408

XXX.XXX.212.227

Dobrý den, čtu, že máte p.senagalského, chtěla jsem se zeptat.
V květnu jsem si ho taky pořídila přímo od chovatele tutíž ručně dokrmený.Jen dost kouše, jestli by jsem byl tak hodný dal nějakou radu :) byla bych noc ráda děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík