Neoféma tyrkysová - mutace?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2019 13:58
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Dobrý den , pomohl by mi někdo určit mutaci této samičky? A jaké budou mladé když je v páru s přírodním samcem? děkuji

21.7.2019 23:05
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Mají v budce tři mladé a všem začínají na břiše růst oranžová brka. Jedno mladě má i tmavý faktor podle tmavých pírek na kůži. Zajímalo by mě zda to jsou opalíni nebo rudobřiché.

4.8.2019 19:35
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Tak mladé už začínají vylétat z budky a takto vypadají?
Poradí někdo jaká je to mutace?
Na rudobřichou mají podle mě břicha spíše oranžová jako opalín ale zase jsem nemohl najít opalínu se přírodním zbarvením zad . Nebo taková kombinace být může? Nebo je možnost že jim břicha ještě zrudnou? Je to můj první odchov neofém.

4.8.2019 19:39
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Ještě je tu toto mládě , které se od sourozenců lišilo brzy po narození . Zatímco ostatní měli chmíří bílé, toto mělo chmíří šedé. Vysvětlil sem si to tím , že by mohlo mít tmavý faktor.
A dále má oranžovou jenom do půlky břicha. Je to tím že to je samice, která v přírodním zbarvení má žlutou také jen do půlky břicha?
Děkuji za rady.

4.8.2019 19:43
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

pavka.L napsal(a):
Tak mladé už začínají vylétat z budky a takto vypadají?
Poradí někdo jaká je to mutace?
Na rudobřichou mají podle mě břicha spíše oranžová jako opalín ale zase jsem nemohl najít opalínu se přírodním zbarvením zad . Nebo taková kombinace být může? Nebo je možnost že jim břicha ještě zrudnou? Je to můj první odchov neofém.

U opalínu se občas vyskytne pták se žlutým peřím na zádech. Takže podle mne máte mutaci rudobřichý opalín.

4.8.2019 19:49
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Miroslav Bláha napsal(a):
U opalínu se občas vyskytne pták se žlutým peřím na zádech. Takže podle mne máte mutaci rudobřichý opalín.

děkuji za příspěvek
Znamená to tedy , že ptáci kteří mají celé břicho žluto oranžové jsou samci a mládě na druhé fotce samice? děkuji

4.8.2019 19:53
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

pavka.L napsal(a):
děkuji za příspěvek
Znamená to tedy , že ptáci kteří mají celé břicho žluto oranžové jsou samci a mládě na druhé fotce samice? děkuji

Rozsah zbarvení břicha není rozhodující pro určení pohlaví, zbarvení bývá velmi variabilní.

4.8.2019 19:57
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Miroslav Bláha napsal(a):
Rozsah zbarvení břicha není rozhodující pro určení pohlaví, zbarvení bývá velmi variabilní.

děkuji.
a myslíte že u toho druhého mláděte se tmavý faktor vyskytuje nebo zbarvení může taky klamat? děkuji

4.8.2019 20:05
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

pavka.L napsal(a):
děkuji.
a myslíte že u toho druhého mláděte se tmavý faktor vyskytuje nebo zbarvení může taky klamat? děkuji

Nemyslím si, že je to tmavozelený pták, fotky ale můžou klamat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík