Uživatel s deaktivovaným účtem

kapradina žádná semena nemá.

Moudivláček
napsal(a):
Paní doktorko, máte pravdu, ale proč mu nenapíšete, že kapradiny mají výtrusy a to není květ a ani plod a ani semena.
A jak jsem starý, tak jsem hloupý, ať mně tazatel napíše, co vyfotil. To není kaprdina.
https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-tmobile-cz&source=android-browser&q=skumpa
napsal(a):
https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-tmobile-cz&source=android-browser&q=skumpa
Co jste poslal,díky, poučil jsem se. Sám nic nevite. Bez počítače jste vedle, jako můj syn.
Nemusím hledat. My staří hledáme spíš sdělené vlastní zkušenosti, keré ti staří, jako já nedokáží na ten internet uložit a to je škoda.

no a jsme doma. a protože škumpa je jedovatá,pochybuju, že to někdo dával papouchům.
základ krmení čehokoliv je vědět, co to vlastně je.

Moudivláček
napsal(a):
Co jste poslal,díky, poučil jsem se. Sám nic nevite. Bez počítače jste vedle, jako můj syn.
Nemusím hledat. My staří hledáme spíš sdělené vlastní zkušenosti, keré ti staří, jako já nedokáží na ten internet uložit a to je škoda.
Co prosím?????Pouze jsem reagoval na fotografií a zároveň na Vaše slova.....
A jak jsem starý, tak jsem hloupý, ať mně tazatel napíše, co vyfotil. To není kapradina.
Ja na internetu nemusím nic hledat ,pouze jsem se domníval a domnívám ,že se jedná o květenství této dřeviny a odkaz jsem poslal jenom k porovnání....pro informaci ,nevlastním počítač,nemám facebook ani podobné nesmysly,většinu času trávím na zahradě pěstováním zeleniny,ovocných a okrasných dřevin,chovem holubů ,drůbeže .A mohu klidně pokračovat dál,ja na rozdíl od Vašeho syna jsem netravil čas na pc a mobilem v ruce..to jsem nevěděl ani co to je tak jsi Své poznámky o pročtenosti me osoby strčte někam....A.E
to je škumpa a je jedovatá, netroufal bych si ta semena (v tomto případě ještě květenství) dát ani kozám natož ptákům. Možná by bylo lepší se občas kouknout co chutná ptákům v přírodě a to donést domů pro své miláčky.
Já dávám bobule skalníků, všech druhů, jeřabiny, teď zrovna červenají bobule kaliny, černý bez, v zimě bobule břečťanu. Květy ibišku syrského, růže, trubače a všeho co roste okolo do 5km.
corvuscorax
napsal(a):
to je škumpa a je jedovatá, netroufal bych si ta semena (v tomto případě ještě květenství) dát ani kozám natož ptákům. Možná by bylo lepší se občas kouknout co chutná ptákům v přírodě a to donést domů pro své miláčky.
Já dávám bobule skalníků, všech druhů, jeřabiny, teď zrovna červenají bobule kaliny, černý bez, v zimě bobule břečťanu. Květy ibišku syrského, růže, trubače a všeho co roste okolo do 5km.
O škumpě nemá cenu polemizovat,je jedovatá a někdy stačí na ni sáhnout. Co mě překvapilo, že dáváte bobule břečťanu,o kterém se všude píše rovněž jako o jedovatém. U člověka vyvolává v lepším případě průjmy. Ptáci vám po tom potíže nemají?
pterodactyll
napsal(a):
O škumpě nemá cenu polemizovat,je jedovatá a někdy stačí na ni sáhnout. Co mě překvapilo, že dáváte bobule břečťanu,o kterém se všude píše rovněž jako o jedovatém. U člověka vyvolává v lepším případě průjmy. Ptáci vám po tom potíže nemají?
Ono o tomhle tématu polemizovat je těžké a i v odborné literatuře jsou informace odlišné.
Břečťan a i jiné plody označené jako toxické mnozí ptáci berou bez problému. A zase záleží, jestli je polyká drozd nebo louská papoušek.
Třeba byl uveden příspěvek chovatele kanárů, který jim dával větvičky tisu, jak jim jehličí chutnalo. Nevěděl, že je to tis. Koni by údajně stačila větev jak smeták a bylo by po něm. Všeho dobrého pomálu. Můj známý, už delší dobu nežije, vždy přidával do houbové smaženice trochu muchomůrky červené pro lepší chuť. Ta muchomůrka je jaksi symbolem jedovatosti. Má halucinogenní účinky a vzpomínám na přednášku mykologa kdysi v r. 1964 v Jihlavě, kdy říkal, že k otravě by jí bylo třeba sníst asi půl kg. Dnes je internet plný informací, jen poznat tu pravdivou a to je pro mě mnohdy oříšek.
Jistě se najde plno protichůdných názorů. Já jsem břečťan stříhal,aby mě nelezl do voliéry. Zase používám léta vratič jako přírodní odčervení. Nesmí se to přehánět a ne všichni ptáci ho berou. Květy vratiče jeden dva květy na voliéru , někteří si nevšímají jiní ihned berou. Kakarikům, kteří se stále hrabou v zemi chutná. Tam se vyplatí, květy se najdou velkou část roku.