Dobrý den preji. Měl bych otázku? Když mám 1.0 Lutino X 0. 1 přírodni, jak je to u mladých zvlášť u přírodních jsou stepici jen samci nebo i samicky?? Popřípadě když by byla Další pára 1.0 Lutino X 0.1 prirodni/lutino tam je to jak u mladých? Nějaké odpovědi jse dostal ale kdys jsem se díval i na gen. Kalkulačku tak to bylo jinak. Poradíte? Předem děkuji za solidní odpovědi. Přeji chovu zdar.
Mal som choví pár.1,0zeleny š,na albino x 0,1 lutino .mladé boli lutino,modré, zelené.od nich mladá pára surodenci 1,0zelené x 0,1 modré večina mládat je lutino a zelené.Mám pár 1,0 albyno x 0,1 zelené št.na modré, lutino odnich su mládatá zelené,modré,lutino za 3-roky bolo 1 albín.nedávajte spolu lutino x modré mladé budu len zelené pokud modrá ne št.na albino.
patagonec
napsal(a):
Dobrý den preji. Měl bych otázku? Když mám 1.0 Lutino X 0. 1 přírodni, jak je to u mladých zvlášť u přírodních jsou stepici jen samci nebo i samicky?? Popřípadě když by byla Další pára 1.0 Lutino X 0.1 prirodni/lutino tam je to jak u mladých? Nějaké odpovědi jse dostal ale kdys jsem se díval i na gen. Kalkulačku tak to bylo jinak. Poradíte? Předem děkuji za solidní odpovědi. Přeji chovu zdar.
Ino u princezek je recesívní mutace. To znamená, že štěpit na ino můžou samci i samice.