Kuna nám loví andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katkaobe

9.8.2019 02:31
Katkaobe

XXX.XXX.82.60

Dobrý den, potřebuji rychlé a účinné řešení jak se zbavit kuny. Po dobu týdne nám chodí na zahradu a loví nám andulky ve voliéře. Zkoušeli jsme už i sprej na kuny a nic.
Zvukový odpuzovač by nedělal andulkam dobře.
Prosím o rady, děkuji

9.8.2019 06:14
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den, zkuste zadat kunu, škodnou atd do vyhledávače, je tu k tomuto tématu více diskusi 😉 Hodně bude záležet, jak máte voliéry uzpůsobené, každý má jinou zahradu, dvůr, voliéry. Vesměs to chce dvojité pletivo s malými oky, vědět, kudy škodná leze do/po voliéře. Pes na zahradě také není špatná varianta 😉 Krásný víkend přeji, ať už jsou andulky v bezpečí 😘

9.8.2019 06:22
frodik

XXX.XXX.233.6

Katkaobe napsal(a):
Dobrý den, potřebuji rychlé a účinné řešení jak se zbavit kuny. Po dobu týdne nám chodí na zahradu a loví nám andulky ve voliéře. Zkoušeli jsme už i sprej na kuny a nic.
Zvukový odpuzovač by nedělal andulkam dobře.
Prosím o rady, děkuji

Nejlepší je mít venkovní a vnitřní zálet a na noc je zavírat v případě že tuto možnost nemáte pomůže jedině pes.

9.8.2019 08:15
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

pes bohužel nepomůže, na voliéru se nedostane a kuny se mu shora klidně vysmějí. Pomáhá sklopec s vajíčkem nebo sousedovy kočky, které si hlídají svůj rajón.

9.8.2019 08:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

kuna nemůže za to, že nemáte dvojité pletivo

9.8.2019 08:37
frodik

XXX.XXX.2.250

lupus4 napsal(a):
kuna nemůže za to, že nemáte dvojité pletivo

To vaše dvojité pletivo zas až tak nefunguje, sice vám kuna přes pletivo nezmrzačí papoušky, ale budete je mít pomlácené polámané nebo zmrzačené, jak budou narážet na pletivo v noci až je vyplaší a co když se podhrabe nebo najde ňákou skulinu k čemu vám bude dvojité pletivo? Nejlepší je samozřejmě vnitřní uzaviratelný zálet, ale u mě pes funguje nejlíp a nemám problém.

Karel136

9.8.2019 08:39
Karel136

XXX.XXX.109.6

Na kunu ani sklopec nepomůže, musela by to být hodně mladá kuna, ale i tak. Existuje spoustu jiných způsobů, jen nezapomínejte, že ji nesmíte zlikvidovat, protože nejste myslivec a kuna má i dobu hájení... Takže dvojité pletivo a všechny možné vstupy zadělat.

9.8.2019 12:27
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

kdysi jsem četl jak nějaká ochranářka hájila kuny jako krásná zvířátka. Do doby než jí prokousaly elektriku v drahém autě a stálo ji to pár tisíc. Potom viděla na dálnici přejetou kunu a přála jí smrt pod koly aut. Podobný zážitek mám s rasismem. jedna cizinka nám říkala jací jsem rasisti a neumíme žít s našimi opálenými spoluobčany. Fotila je a dělala jim dokonce i výstavu. Když ji jednou okradli a vzali kabelku s kreditkami, pasem a penězi tak obrátila.

9.8.2019 12:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

jasně, vyhubte všechny lasicovité šelmy(jen proto, že kdejakej jouda si nedovede zajistit bezpečnost u zvířat, která chová), pak použijte hromadně a plošně jedy na hlodavce - viz pitomci z MZ a bude tu "krásně"
sbohem rozume

Katkaobe

9.8.2019 13:13
Katkaobe

XXX.XXX.82.60

Jak si to už mám víc zabezpečit? Vždycky se podhrabala a tak jsme to okolo vybetonovali ale pořád leze po pletivu a plaší je. Ti pak lítají po kleci a narážejí a vzájemně se zraní.
Nepsala jsem že chci kunu zabít jen jestli existuje způsob jak by jsme ji odradili a ona přestala chodit k nám na zahradu.

9.8.2019 13:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

můžete dát foto vaší ubykace ?

9.8.2019 14:44
zosrnia

XXX.XXX.195.218

lupus4 napsal(a):
jasně, vyhubte všechny lasicovité šelmy(jen proto, že kdejakej jouda si nedovede zajistit bezpečnost u zvířat, která chová), pak použijte hromadně a plošně jedy na hlodavce - viz pitomci z MZ a bude tu "krásně"
sbohem rozume

Vážení pane,vaše názory sú niekedy pre mňa nepochopiteľné,zaujímalo čomu by ste dali prednosť v prípade ochrany v kombinácii les + lykožrút alebo kormorán + ryby atď tých kombinácii je viac,chcel by som vedieť Váš názor čo by ste uprednostnil v ochrane lesy,lykožrúta,kormorána alebo ryby.

9.8.2019 15:19
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Příroda je hold neúprosná. Všechny problémy způsobil člověk. Kůrovec - špatné hospodaření, špatné zalesňování. Kormorán - regulace toků, žádné úkryty. Kuna - ubývání přirozeného prostředí. A takhle bych mohl pokračovat.
K tématu. Na kunu existuje milión více či méně drastických opatření. Nejlepší je dobrý lovecký pes (třeba Jag), velký silný kocour (Mainská- tu mám já a funguje perfektně). Pak jsou rušičky, rádio, lidské vlasy, lidská moč, moč a výkaly velkých šelem (lev, tygr). Sklopec, železa, vejce naplněná fridexem... Záleží na konstrukci a umístění voliéry. Plašit v noci vám to může i kočka, trhat taky kočka. Může to být potkan.

9.8.2019 15:21
opalin

XXX.XXX.5.112

zosrnia napsal(a):
Vážení pane,vaše názory sú niekedy pre mňa nepochopiteľné,zaujímalo čomu by ste dali prednosť v prípade ochrany v kombinácii les + lykožrút alebo kormorán + ryby atď tých kombinácii je viac,chcel by som vedieť Váš názor čo by ste uprednostnil v ochrane lesy,lykožrúta,kormorána alebo ryby.

Síce to nebolo adresovane mne ale nedá mi to...
Môžem povedať že som poľovník/ochranár (verte že sa to dá). Les + lykožrút a takisto kormorán + ryby za sebou majú stotisíce rokov koevolúcie. Téma lykožrút je dobrá pre štátne lesy ktoré žijú z predaja kubíkov dreva a drancujú lesy čím oslabujú stabilitu lesa nehovoriac o zmene drevinového zloženia (smrek je na slovensku len prímes nie základ porastu, máme xy druhov viazaných na plody buka a dubu ktoré sa tu vyskytujú prirodzene a bez príkrmov hladujú...). Lykožrút pustoší hektáre lesov primárne napadnutých človekom a hneď po ňom nastupujú ďalšie druhy buď to ešte na stojacom dreve alebo už na skladoch napríklad tvrdone alebo fúzače ktoré momentálne takto neexpandujú pretože im človek nevytvára tak optimálne podmienky ako lykožrútom (podkôrnemu hmyzu). Zvyšujúca sa teplota dokonca vplýva aj na rojenie ktoré konkrétne tento druh zvládne na južných svahoch aj 3x za rok (kôprova dolina je u nás jediný dôkaz toho že príroda sa vysporiadá sama).
Rybám sa nevenujem no kormorány tu vždy boli a jediné čo tu v takej miere neboli sú rybári a nebavme sa o čase z pred 50 rokov.
Ak sa robí všetko s mierou a pochopením je to únosné. Žiaľ žijeme v dobe kde sú peniaze všetko a ak môžem hovoriť všeobecne tak je na predaj príroda, pamiatky či emisie.
Aby som sa pripojil k téme kuny, tchory a lasice. Nikdy sme ani vo voliérach ani pri hydine problémy nemali. V okolí občas vidieť tchora aj kunu ale dvor a záhradu obieha kopov a 2 mačky zvyknuté na svoju prítomnosť ktoré na dvore netolerujú inú mačku alebo šelmu. V krajnej núdzi sa dá použiť aj nehumánne riešenie ale treba mať na pamäti že ak odstránite z okolia predátora vytvoríte podmienky inému dravcovi. Skôr by som riešil lepšie zabezpečenie voliéry.

Katkaobe

9.8.2019 15:44
Katkaobe

XXX.XXX.82.60

Psa ani kočku si nemám v plánu pořídit. Rušičky by mi rušili i ty ptáky. Moč? To mám ze zahrady udělat záchod?
Kočky nám na zahradu lezou a nikdy nám je neplašili. A kočka se to voliéry nedostane.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2019 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jestli se vám něco podhrabává do voliér tak to bube spíše potkan než kuna.Kuna,když se dostane ke kořisti tak v amoku vyvraždí vše co se pohne a kořist si odnáší.Mě se osvědčil proti kunám i potkanům obyčejný deodorant sprej- stříknout na pár míst a na hadřík jako nosič.Je to levné a zdá se,že to na rozdíl od různých drahých plašičů i zabírá.

9.8.2019 16:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

zosrnia napsal(a):

Pane, nic není jen černé nebo bílé...
V podstatě vám stručně odpověděl opalin.
Tak jen krátce k lýkožroutu - ten byl původně vázaný na přirozené jehličnaté lesy - např. severskou tajgu, ve střední Evropě lýkožrout žil přirozeně jen v polohách nad 600 m n.m.
Díky pěstování monokulturních smrkových lesů se dnes masově vyskytuje i podstatně níže. Brouci si vybírají chřadnoucí či pokácené smrky, na něž je láká vůně vytékající pryskyřice.
Takže si za kalamity můžou "hospodáři" sami. Tupým vysazováním nepůvodního smrku. Nyní je vše umocněno i suchem a bez viny není ani přemnožená spárkatá zvěř.
Toulám se nyní často po Šumavě a třeba nechápu stovky vytěžených, u cest ležících m3 smrků (v kůře) i několit let! Platí i pro "Boubínský prales" kde se těží a NEODVÁŽÍ jen se z pil kouří....
pak se diví...

9.8.2019 16:17
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Katkaobe napsal(a):
Psa ani kočku si nemám v plánu pořídit. Rušičky by mi rušili i ty ptáky. Moč? To mám ze zahrady udělat záchod?
Kočky nám na zahradu lezou a nikdy nám je neplašili. A kočka se to voliéry nedostane.

Psala ste, že to máte podbetonované a že Vám je teď ruší po střeše?! Nikde sem nepsal že si máte občůrat zahradu... Dostala ste zde pár rad a stejně ste nespokojená, tak si to udělejte podle svého. Minimálně Vám pomůže google.

Katkaobe

9.8.2019 17:16
Katkaobe

XXX.XXX.82.60

V noci když jsem slyšela hluk tak jsem se šla podívat a za voliérou na mě koukala než utekla. Buď to bude ta kuna nebo mě ještě někdo informoval ze to může být i lasička.
Deodorant zkusím a uvidíme. Děkuji

9.8.2019 17:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

Fotka teda nebude ?

Katkaobe

9.8.2019 17:49
Katkaobe

XXX.XXX.82.60

Dívejte se já nechápu na co vám bude fotka když chci poradit jak se zbavit kuny. Voliéru mam zabezpečenou že to víc ani nejde.
Zkusím vše co mi bylo poraděno a pořídím si iinějakou nějakou tu past. Už ale tuhle diskuzi ukončuji protože mě už nebaví číst jak mám tu volieru špatně zabezpečenou a nebo že si mám pořídit lví vykali (ano i tohle někdo napsal :D )
Takže všem děkuji za rady ale už se budu informovat jinde.
Přeji hezký zbytek dne

9.8.2019 17:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Voliéru mam zabezpečenou že to víc ani nejde.

dle fotky by šlo doporučit zabezpečení, ale komu není rady ...

PS . nepozná kunu od lasice , njn "chytrá" až až

9.8.2019 18:25
maxichov

XXX.XXX.146.1

Katkaobe napsal(a):
Dívejte se já nechápu na co vám bude fotka když chci poradit jak se zbavit kuny. Voliéru mam zabezpečenou že to víc ani nejde.
Zkusím vše co mi bylo poraděno a pořídím si iinějakou nějakou tu past. Už ale tuhle diskuzi ukončuji protože mě už nebaví číst jak mám tu volieru špatně zabezpečenou a nebo že si mám pořídit lví vykali (ano i tohle někdo napsal :D )
Přeji hezký zbytek dne

nejlepší je el.ohradník,vyzkoušeno dlouholetou praxí

9.8.2019 18:34
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Katkaobe napsal(a):
Přeji hezký zbytek dne

https://ceskolipsky.denik.cz/z-regionu/na-kuny-tygri-ci-lvi-trus-funguje-rikaji-zoologove-20140720-12lp.html

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/tygri-trus-je-dobry-proti-kunam-sloni-pod-rajcata-radi-zahradkari.A110421_1571500_brno-zpravy_kol

https://www.listyjm.cz/zajimavosti/jak-zatocit-s-kunami-tygrim-trusem.html

Než začneš někoho hanit, tak si zjisti pořádně informace a když seš nejlepší na světě, tak se radši nikde neptej

9.8.2019 19:20
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

maxichov napsal(a):
nejlepší je el.ohradník,vyzkoušeno dlouholetou praxí

Také mě fungoval v kombinaci se psem. Pes na zemi a na střeše elektrika. Bohužel náš pitbull nevěděl,že kuny jsou chráněné a když vyvedli na sousední půdě mladé a začali objevovat nová loviště, trošku jim zdecimoval chov. Dospělá se mu vyhne. Teď již několik let klid. Našel jsem na půdě trus s peckami ještě loni,ale kunu jsem nezahlédl a nechápu jak a kudy se tam dostala. Vše jsem se snažil zabezpečit. Sklo ostnatý drát všude,kde by se snažila prokousat podbitim.

9.8.2019 22:23
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Tak jsem se čtením téma kuna pobavil.Více myslet méně se ptát.

Rad plno a zase se ptá a mele jak kafemlejnek. Co voliéra, co zahrada, to jiná opatření. A že se podhrabe, běhá po vrchu atd je zbytečné plácání o něčem, co každý zná, nebo měl by znát a hledat chybu u sebe.
Za zabezpečení chovu je odpovědný chovatel a kuna, kočka, krahujec, lasice i myši jen využívají jeho nic nedělání proti nim. Jestli je někdo hubí, plaší a porušuje zákony na ochranu některých predátorů je jeho odpovědnost. Nikdo mu neporadí, musí sám.
Kdo si s tím ani po radách nedovede poradit, ať chová plyšáky..

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2019 23:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím. Dvojité pletivo, noční osvětlení záletů, žádné skuliny a díry ve voliérách, pevná podlaha. Pokud možno pes na dvorku, nebo jeho srst a exkrementy by je měly udržet opodál.

10.8.2019 17:24
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

pokud pisatelka žije ve městě tak je každá rada drahá. Městské kuny jsou tak drzé, že vám klidně pochodují po zábradlí nad hlavou a jakoby se vysmívaly. Před pár lety jsem jednu shazoval násadou smetáku z voliéry a jen mručela. Letos jsem našel na silnici šikovně přejetou starou velkou kunu, vzal jsem ji domů. Prý se jí druhé kuny vyhnou, když se pověsí někde u voliéry. Prdlajs. Už je vysušená jako mumie a nikoho nezajímá, ani kočky co chodí okolo. Akorát zasmradila okolí než se z ní stala mumie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík