Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohu použít přípravek Panacur 2,5% na odčervení následujících ptáků:hrdličky chechtavé, kanár, křepelky čínské?
Jak mám dávkovat? Na lahvičce je dávkování pro andulky (2 kapky), rozely a korely (3 kapky) a velké papoušky (4 kapky. Předpokládám, že pro hrdličku to budou 3, ale jak u těch ostatních? Jedna hrdlička je mládě, co se učí žrát, může se tímto přípravkem taky odčervit?
Chci to provést na základě toho, že jsem u hrdliček v jedné voliéře zjistil příznaky začervení (hubnou, ale nekýchají) a kamarád chovatel exotů mi to potvrdil. U veterináře jsem nebyl. Přípravek mám ze zverimexu.
Děkuji za odpovědi
Nemusí jít ale vůbec o začervení, může to být něco jihého a odčervením se stav i může zhoršit. Měla jsem podobný problém,jelikož nikdy preventivně neodčervuji, u tří hubnoucích papoušků jsem si skoro byla jista začervením, ale po rozboru trusu nález negativní. Ve finále to byla nějaká bakteriální infekce.

Na kolik Vás vyšel ten rozbor trusu u veterináře?
Já znám v okolí jednoho, který je levný, ptáky tam můžu vzít, ale až zítra.
Když bych ještě upřesnil co se týče toho hubnutí, tak nejdřív zdechlo mládě (to vypadalo na střevní trichomoniázu), pak začal hubnout samec, je teď hodně lehký, špatně létá, nevím jestli vůbec žere, ale hrozně pije. Samice jsou v pohodě, akorát trošku ztratily na váze, ale jsou aktivní. Mládě mi přijde, že jeví zájem o krmení. Trus jsem moc neprohlížel, akorát jsem u mladého viděl, že je normální barvy, ale trochu řidší.
V druhé kleci mám opět kmen 1,2 hrdliček a ty hnízdí a jsou zcela OK. Je tam s nimi kanárek (taky aktivní, žere) a dole 4 čínské křepelky (vypadají OK). Jako by problém byl v té jedné voliéře.
Ptáci dostávají jemný vápenný grit (u křepelek i písek), směs krmení hlavně s prosem.
napsal(a):
Na kolik Vás vyšel ten rozbor trusu u veterináře?
Já znám v okolí jednoho, který je levný, ptáky tam můžu vzít, ale až zítra.
Když bych ještě upřesnil co se týče toho hubnutí, tak nejdřív zdechlo mládě (to vypadalo na střevní trichomoniázu), pak začal hubnout samec, je teď hodně lehký, špatně létá, nevím jestli vůbec žere, ale hrozně pije. Samice jsou v pohodě, akorát trošku ztratily na váze, ale jsou aktivní. Mládě mi přijde, že jeví zájem o krmení. Trus jsem moc neprohlížel, akorát jsem u mladého viděl, že je normální barvy, ale trochu řidší.
V druhé kleci mám opět kmen 1,2 hrdliček a ty hnízdí a jsou zcela OK. Je tam s nimi kanárek (taky aktivní, žere) a dole 4 čínské křepelky (vypadají OK). Jako by problém byl v té jedné voliéře.
Ptáci dostávají jemný vápenný grit (u křepelek i písek), směs krmení hlavně s prosem.
Trus dávám na rozbor jednou za půl roku a cena je okolo dvou stovek. Jak jsem měla ten problém s bakteriální infekcí, tak jsme si skoro jista, že to bylo po podání omylem vody z venkovního sudu, která byla zřejmě něčím infikovaná. Jinak jak jsem psala, byla jsem si skoro jistá, že je to začervením, a ani náhodou. Ve voliéře mám neofémy, astrildy a dole křepelky č.

Cena je v pohodě,
Možná přicházím na to, proč mají ptáci problém. Dával jsem jim běžně pitnou, ale dal jsem jim dešťovku několik dní za sebou. Možná jim tohle způsobilo problémy. To by mě nenapadlo, že to může být z vody. Tak uvidím.
napsal(a):
Cena je v pohodě,
Možná přicházím na to, proč mají ptáci problém. Dával jsem jim běžně pitnou, ale dal jsem jim dešťovku několik dní za sebou. Možná jim tohle způsobilo problémy. To by mě nenapadlo, že to může být z vody. Tak uvidím.
Možná to tak není, možná skutečně jde o začervení, jen píši jednu mojí zkušenost.