Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2019 16:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den,
Davate lorium horskym pomerance.
Nekde je psano, ze zpusobuji zanet volete, vazou zelezo a ze se pomerance podavat nemaji a v nekterych clancich, ze pomerance jsou v pohode a davaji se bezne .
Tak jak to je?

18.8.2019 18:56
pokorny

XXX.XXX.57.227

Já jsem nikdy loriům citrusy nedával z důvodu, který uvádíte. Přesto jsem několikrát viděl u chovatelů pomeranče ve voliérách. Myslím si, že nabídka ovoce je dost pestrá, není nutno riskovat zdravotní potíže. Tolik můj názor.

3.9.2019 20:59
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry den,
Davate lorium horskym pomerance.
Nekde je psano, ze zpusobuji zanet volete, vazou zelezo a ze se pomerance podavat nemaji a v nekterych clancich, ze pomerance jsou v pohode a davaji se bezne .
Tak jak to je?

Pane, lorie jsem nechoval jen latamy a tak bych měl mlčet. Ale už se chystám si je koupit
Co vím, tak citrusy mají vliv n a vstřebávání kalcia. Takže příliš citrusů, odvápnění. Platí to utřeba u žaků. Hemachromatoza, ukládání železa v játrech u majn, bulbulů, loskutáků a tukanů, na poslední uvedené jsem nedosáhl je všeobecně známá.Takže u těchto druhů s produkty s podílem železa opatrně,. Pošlete mně interně text, abychom neunavovali ostatní, kde je psáno, že citrusy vážou železo.

4.9.2019 08:37
massena

XXX.XXX.168.191

Dobrý den, chovám lorie horské a šalamounské. Když jsem před 7 lety s chovem loriků začínala tak jako první radu jsem dostala radu, nedávat rozhodně lorium citrusové plody, je tam riziko zanětu volátka a následný úhyn.Takže za mě určitě citrusy ne, je dost jiného ovoce , které se jim může podat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík