Hrdlička zahradní - mutace

Hrdlička zahradní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2019 11:53
hopi

XXX.XXX.208.90

Zdravím chovatele okrasných holoubků a hrdliček,vyděli jste někde barevnou mutaci hrdličky zahradní? Vy co jezdíte do zahraničí asi ano,existují bílé,nebo bílé straky,nebo skořicové?

Neregistrovaný uživatel

22.8.2019 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pozoruji přírodu již několik desítek let,ale zatím jsem ji neviděl-a asi neuvidím.Hrdličky straky a pod.jsou úlety hrdličky chechtavé.

22.8.2019 19:16
hopi

XXX.XXX.208.90

Nemyslel jsem volně v přírodě,ale záměrnou selekcí v domácích chovech,i když v přírodě se mohou třeba náhodně vyskytnout,viz kos,nebo vrabec a také jsem pozoroval kachny březňačky čistě bílé

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2019 20:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

hopi napsal(a):
Nemyslel jsem volně v přírodě,ale záměrnou selekcí v domácích chovech,i když v přírodě se mohou třeba náhodně vyskytnout,viz kos,nebo vrabec a také jsem pozoroval kachny březňačky čistě bílé

Bílá březňačka je většinou domácí kachna plemene vysokohnízdící létavá (ano, i u nás se v bílé barvě chovají), uniklá z chovu.
I když tato varianta, že je to mutace, se připouští. Ale málo pravděpodobně.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2020 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.253

26.7.2020 11:44
zbosace

XXX.XXX.16.43

Podľa mňa by mutant hrdličky záhradnej mal hodnotu iba zberateľskú. Bohužiaľ by onedlho splynul v hybrydizačnej záhube rychlokvasu mutácií dnešnej doby.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2020 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.253

Jak jinak ale získat barevné hrdličky zahradní? Někde jsem tu viděl postup jak je vyšlechtit.
Edit - ZDE: http://www.exoticdove.com/IDS/Articles/ECDColorGenetics.htm

26.7.2020 17:35
zbosace

XXX.XXX.24.186

Povedzme si otvorene. Načo by vám boli? Za druhé, MUTÁCIA je pojem nad ktorým sa už asi nikto nezamysli. To čo tu všetci píšu, aj keď sú to renomé stránky je hybridizacia. A keď sa jedná o mutanta, ide o trasmutaciu. Mutácia u čistého druhu je niečo jedinečné, výnimočné, neopakovateľné a v tom je podstata. Chce to mať otvorené oči, všímať si odchýlky a vedieť ich podchytiť, zveľadiť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík