Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2019 14:55
z.m@seznam.cz

XXX.XXX.71.108

Dobry den , mam dotaz koupil jsem par papousku senegalskych a samec me zabil samici v kleci . Oba byli krotci a nechali se hladit . Nevite proc se to mohlo stat? Dekuji za radu

4.9.2019 15:41
emill

XXX.XXX.70.131

Dobrý den.
Chtělo by to ještě pár informací. Jak byli senegalci staří, v jaké byli kleci, byli tam puštěni najednou, měli budku, jak dlouho tam byli, než došlo k zabití, byl to opravdu pár, jak dlouho byl pár spolu....
Teď pár důvodu, proč k tomu mohlo dojít. Nemuseli si sednout, jeden z papoušků nemusel být socializovaný, samec mohl být v toku, samice ne, samec může i další samici(e) zabít, může to mít v povaze, samice se neměla před samcem kam schovat ...
Bohužel se to občas stane i u párů, kteří dříve harmonizovali.

4.9.2019 17:10
z.m@seznam.cz

XXX.XXX.71.108

Samec 8 let a samice 4 oba pry rucne dokrmrni. Par mam cca 3 mesice a spolu byli udajne rok.Koupil jsem je jako par ,ale nejak moc se k sobe nemeli byli v kleci viz foto bez budky, byly tam pusteni najednou.
Nedavno jsem k tomuto samci dal jinou samici 6 let a tu me napadl ale jen jemne byl jsem u toho coz dnes bohuzel ne byl jsem v praci kdyz se to stalo. Tak jsem k samci vratil samici kterou zabil.

4.9.2019 18:53
emill

XXX.XXX.27.174

Ta klec, je co se týče rozměrů pro senegalce hodně na hraně. Někdo bude říkat, že je dostačující, ale není. Místo toho bidla dejte 2 přírodní větve proti sobě, co nejdál od sebe (ale tak, aby když se otočí neškrtali ocasem o pletivo). Senegalci jsou dost teritoriální a může se stát, že nesnese druhého na jednom bidle. V takto vybavené kleci se budou nudit. Potřebují mít stále něco k okusu. Čerstvé větve i s listy.
Pokud se budete je znovu pokoušet seznámit s tou šestiletou samicí , tak je dejte vedle sebe, aby na sebe viděli a až časem je zkusit dát k sobě na neutrálním místě.

dvorgl

4.9.2019 18:54
dvorgl

XXX.XXX.168.215

Dobrý den, sám Senegalce nechovám, ale v okruhu známých (chovatelů) je tento případ už několikátý...samec zabije samici nebo naopak a jde o ručně dokrmenné papoušky...za mě, jediná rada je mnohem VĚTŠÍ chovné zařízení, kde se lze ubránit (ulétnout) nebo agresivního jedince nepárovat...

4.9.2019 19:29
z.m@seznam.cz

XXX.XXX.71.108

Klec je ve stavu kdy ji postupne vybavuji ale nechci ji jim take preplacat . Vetsinu dne jsou z klece volne pusteni a maji cely pokoj k dispozici.

4.9.2019 20:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Když sestavujete pár, tak "přeplácat " se klec vůbec nebojte, oni si cestu prokoušou, omezíte prostor agresivity. Že se nechali hladit nic neznamená pro soužití s vlastním druhem, spíš naopak.
V těchto diskuzních radách nevíte, jestli odpovídá neználek nebo zkušený. Proto je berte s rezervou.Samec mohl být ručně individuálně dokrmený a vázaný na člověka, samici pak nebral jako partnera druhu. Soužití s vlastním druhem je pak dlpouhodobé. To víte jen Vy. Samce jste někde koupil, jak to nikdo neví a prodejce mohl napovídat cokoli jen ne pravdu.Já se snažím při prodeji nepodvádět. Ale i dobrá koupě nemusí znamenat úspěch u kupujícího. Něco si o tom přečtěte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík