Prosím o radu. Nevím který druh mohu dát po dobu hnízdění do bednovky s A. Rudokrkými jestli AG nebo Pásovníky Škraboškové. Vloni byli A.R. solo a vyvedli dvakrát po jedné samičce.Velikost bednovky je 90 x 65 x 65 cm. Vše z důvodů nedostatku volných bednovek.
Dobrý den.
Neporadím, jen Vaší bednovku musím pochválít ;-) Hezká práce. Polemizoval jsem také nad prosklenou, ale odradila mě údržba skla. Mám na Vás dotaz - jak provádíte čištění s poletujícími ptáčky nebo nahlédnutí do hnízd? Měl bych obavy, že bych je pak musel po místnosti nahanět :-) Přeji ať Váš chov prosperuje. S pozdravem Piry
RN
napsal(a):
Prosím o radu. Nevím který druh mohu dát po dobu hnízdění do bednovky s A. Rudokrkými jestli AG nebo Pásovníky Škraboškové. Vloni byli A.R. solo a vyvedli dvakrát po jedné samičce.Velikost bednovky je 90 x 65 x 65 cm. Vše z důvodů nedostatku volných bednovek.
Klietka akurát pre 1-pár.
Klec jsem dělal sám / jsem stolař nábytkář /. V případě nutnosti vyndám výsuvnou zásuvku a jednoduše i s osazenstvem umyji sklo.
Po sezoně a před umyji kam nedosáhnu v době obsazení. Bednovka má výklopný vrch s mřížkou . Pára rudokrkých tam je od září do května ,potom je dělím na samce
a samice do jiných bednovek. Podotýkám že tato je v pokoji -tv -počítač atd. běží do večera. Udělali 2 hnizda ,2 a 1 mládě, dochovali po jednom a jednom obě samičky.