Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teita

16.10.2019 04:04
Teita

XXX.XXX.80.32

Dobrý den,
mám poměrně velký problém. Můj papoušek křičí a to bez důvodu. Začne jen tak během dne a křičí třeba 5 minut, potom přestane jakoby se nic nedělo. Je mu něco málo přes rok a je samec. Říkala jsem si jestli to není třeba jen dočasné, ale dělá to už přes půl roku a já nevím co dělat. Bývá i bezdůvodně agresivní. Otevřu dvířka klece a on skočí vedle nich, začne otvírat zobák a útočit na cokoliv co do klece dáte, dokonce i na různé jídlo které moc dobře zná, třeba jako okurek, list ledového salátů či list pampelišky, ale když je venku a cokoli k němu dám, tak na ni bez problémů skočí a ani se útočit nepokouší. Hodně často leze po kleci, ale nemá k tomu důvod. Ven z klece ho pouštím každý den alespoň na 2 hodiny a hračky v kleci má. Přikládám nějaké fotografie papouška, třeba z nich něco vypozorujete. Prosím aby odpovídali jen lidé kteří nějakým způsobem rozumí ptactvu, ovládají základy gramatiky a jsou příjemní. Je mi 14 let a tohle je můj první papoušek.
Děkuji
Teita

16.10.2019 11:31
lordamine

XXX.XXX.82.138

kakariki je jedním z nejlepších mazlíčků, které můžete mít. Ať už s člověkem (jeho pánem) nebo se svými společenskými bytostmi, zůstává ideálním společníkem.

zkuste si hrát s ptákem hodně

Myslím, že vám tento článek může pomoci

https://petsfine.com/my-bird-cries-a-lot-communication-and-hyper-vocalization/

Neregistrovaný uživatel

16.10.2019 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jestli nazýváš hlasový projev kakarika křikem,tak to vůbec nechápu-patří mezi nejklidnější papoušky.To že často lozí po kleci,je právě u tohto druhu normální, má rád hodně pohybu.Zbytek problémů se odstraní sám,chce to trpělivost.Ať se daří.

17.10.2019 21:29
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Teita napsal(a):
Dobrý den,
mám poměrně velký problém. Můj papoušek křičí a to bez důvodu. Začne jen tak během dne a křičí třeba 5 minut, potom přestane jakoby se nic nedělo. Je mu něco málo přes rok a je samec. Říkala jsem si jestli to není třeba jen dočasné, ale dělá to už přes půl roku a já nevím co dělat. Bývá i bezdůvodně agresivní. Otevřu dvířka klece a on skočí vedle nich, začne otvírat zobák a útočit na cokoliv co do klece dáte, dokonce i na různé jídlo které moc dobře zná, třeba jako okurek, list ledového salátů či list pampelišky, ale když je venku a cokoli k němu dám, tak na ni bez problémů skočí a ani se útočit nepokouší. Hodně často leze po kleci, ale nemá k tomu důvod. Ven z klece ho pouštím každý den alespoň na 2 hodiny a hračky v kleci má. Přikládám nějaké fotografie papouška, třeba z nich něco vypozorujete. Prosím aby odpovídali jen lidé kteří nějakým způsobem rozumí ptactvu, ovládají základy gramatiky a jsou příjemní. Je mi 14 let a tohle je můj první papoušek.
Děkuji
Teita

Když mně bylo 14 let, byl jsem mnohem "hloupější" než než Ty tazatelko a to jsem choval, spíš trápil různá ptáčata když mně bylo teprve 10 let. Nakonec se ze mě stal chovatel až do mých 75 let.
Takže doporučuji hodně číst, diskutovat osobně s chovateli, nevzešeobecňovat jedinou vlastní zkušenost. Věřím, že trpělivostí dojdeš k úspěchu. Kakariki opravdu nekřičí, jak zde kdosi napsal.
Nemohu si vzpomenout na nějaké mlčící ptáky. Možná amadina Gouldové. Za sklem vitríny zpívajícího samce ani neuslyšíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík