Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2019 19:17
lllll

XXX.XXX.119.59

Dobrý den mám dotaz ohledně denní dávky krmiva pro páru kakariků.Zajímá mě jaký poměr druhů krmení dáváte.Mám totiž násypné krmítko na čtyři druhy semen, každý box má objem asi 1litr,aby sem nemusel každý den sypat krmení,ale teď mi kakarici vyhrabávají všechno a padá to až na zem.Asi se nudí,ale každý den jim dávám různé druhy ovoce,zeleniny apd.a obden drn trávy na hrabání,tak nevím kde dělám chybu.Ptáci jsou letošní koupení na burze.Díky za vaše názory.

Cas

16.10.2019 19:24
Cas

XXX.XXX.248.230

Kakariki to dělají, čim více toho mají, tim toho více rozhrabou. Jsou to takove slepice.

17.10.2019 22:26
HONZADOBROŠOV

XXX.XXX.69.140

mně to dělají také a potom zbírají ze země

19.10.2019 19:48
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

lllll napsal(a):
Dobrý den mám dotaz ohledně denní dávky krmiva pro páru kakariků.Zajímá mě jaký poměr druhů krmení dáváte.Mám totiž násypné krmítko na čtyři druhy semen, každý box má objem asi 1litr,aby sem nemusel každý den sypat krmení,ale teď mi kakarici vyhrabávají všechno a padá to až na zem.Asi se nudí,ale každý den jim dávám různé druhy ovoce,zeleniny apd.a obden drn trávy na hrabání,tak nevím kde dělám chybu.Ptáci jsou letošní koupení na burze.Díky za vaše názory.

Pane.
Co to znamená, abyste nemusel krmit každý den? 4 litry 4 druhů krmiva je ne pro pár, ale pro hejno ptáků na několik dnů. Takhle můžete krmit třeba zebřičky jen prosem. Kakarikové a nejen oni sežerou oblíbené a pak snad mají žrát jen proso? A že hrabou jako slepice v zemi je jejich přirozenost.
.Nemáte - li čas nakouknout na ptáky každý den, tak tento a podobné druhy nechovejte.
Od zásobních krmítek jsem upustil již před 25 lety. Je to plýtvání a řeší to jen občasnou krátkodobou nepřitomnost chovatele. Klidně mě ti co to praktikujete oponujte.
Mám li jeden pár i více, chovám je pro potěšení, že je každý den vidím a každodenní krmení je pro mě potěšením.

24.10.2019 18:58
lllll

XXX.XXX.119.59

Dobrý den,to právě chci zrušit násypné krmítko,a jen bych chtěl vědět přibližně denní množství a jaké druhy dáváte.Nechci je zbytečně překrmovat nebo aby strádali nedostatkem krmení,proto se ptám.Děkuji za odpověď.

24.10.2019 19:39
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

lllll napsal(a):
Dobrý den,to právě chci zrušit násypné krmítko,a jen bych chtěl vědět přibližně denní množství a jaké druhy dáváte.Nechci je zbytečně překrmovat nebo aby strádali nedostatkem krmení,proto se ptám.Děkuji za odpověď.

Tak jen na Vás reaguji.
Ty doporučované dávky krmení papoušků jedna desetina hmotnosti papouška je jen teorie. To je pro žaky, ary, eklekty atd. U kakariků vás z toho hlava bolet nemusí. Složení si všude přečtete. Záleží na teplotě, délce dne atd.
Kakariky je tak skromný pták, alespoň byl, že mu stačí zrní, zelené a ovoce, při mláďatech bílkovina, mnohdy stačil i namočený rohlík, ale to je opravdu málo. Dnes je už nechovám. Měli 8 mláďat, až 3 hnízda, pěkné opeření a to dnes už asi neplatí a to nebyla ta obrovská nabídka vaječných a jiných míchanic.
Kakariki je krásný, kontaktní, nehlučný papoušek, Potravu uchopuje prsty, jako velcí papoušci, ale je trochu nepořádník. Žádnou chybu neděláte a jistě se Vám bude dařit.

25.10.2019 06:24
frodik

XXX.XXX.233.6

lllll napsal(a):

Dávám jednu polévkovou lžíci suchého na jednoho ptáka, když si to vyhrabou tak to stejně na zemi seberou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík