Alexandr velky modrý // ino

Prodám Alexandra velkého - Krásný velký samec ................................
Dobrý den, před 8 dny jsme si domů přivezli Alexandra Velkého jalo mazla. Měl být prý ručně dokrmený a starý 3 měsíce, má zhruba 35cm i s ocasem. Předchozí majitel mi pořád dokola opakoval, že se ho nesmím bát a že se s ním mám hned od začátku (např. Od druhého dne) mazlit a chovat ho, dokonce mi přímo u nich papouška dal do ruky, abych si ho pochoval. Když jsem ho měl v ruce tak vůbec neštípal, bez problému se ode mě nechal hladit, jemně mi zobákem svíral prsty. Když jsme přivezli papouška domu tak jsme ho samozřejmě nechali seznámit s novou klecí a s novým prostředím. Poté jsem mu začal zkoušet dávat z ruky zrníčka, piškotky a různé ovoce a zeleninu a bylo vše bez problému.. občas když došlo zrní v ruce tak klovnul, ale šlo mu jen o to abych mu doplnil dlaň dalšími dobrotami. Po pár dnech jsem začal nechávat ruku jen tak v kleci, mluvím na něj pořád. Nechal se dokonce i pohladit po hlavičce, občas po bříšku.. jen sem tam se ohnal zobákem.. pořád dokola opakuji ten samý postup, ale pořád se hrozně bojí mé ruky.. jednoho dne už pohlazení přestal zvládat úplně, klove do krve, na prst se mu nechce žádným způsobem, jen si bere z ruky žrádlo.. není vůbec hlučný za celou dobu nevydal jedinou hlásku, jen občas tak zvláštně “vrčí” zní to jako kdyby si přejížděl spodní částí zobáku po horní.. vezme si z ruky cokoliv dobrého, ale jakmile strčím ruku do klece bez dobroty a chci ho jen pohladit tak hrozně klove. Chci se zeptat jestli to chce prostě trpělivost, nebo jestli dělám něco špatně.. nechce se mi brát papouška za záda a tahat ho násilím ven z klece k sobě, jak říkal původní majitel.. I když prý si na dotek zvykne a přestane se bát. Chci se zeptat na názor někoho zkušenějšího a na internetu jsem nic moc nenašel, předem děkuji za odpověď :) prsty už mám celé doštípané...
Zdravím, mám úplně ten samí problém. Neni tedy ručně dokrmený, ale na ruku špatně reaguje a nevim co s tím.
Dobrý den, překvapuje mě, že vám člověk, který ho dokrmoval doporučil tahat ho z klece násilím...To je velmi špatná rada a navíc pro něj může být tento způsob do budoucna spíše stres a bude klovat ze strachu ještě více díky nedůvěře.Musíte si spolu vytvořit pouto a za nějaký čas pochopíte i jeho řeč těla a rozpoznáte kdy se chce např. škrabkat a kdy nemá náladu...
Nedávejte do klece ruku, bojí se a klove ze strachu. Pokuste se spíše dávat ruku před klec (aby si mohl na nataženou ruku vlézt) a lákejte ho na oblíbený pamlsek jako odměnu, ale ten mu dejte až na ruku vleze! Hlavně ho chvalte a odměňujte za vše,když se bude snažit klovat- řekněte ne!! nebo ho vraťte zpět do klece a nechte ho v klidu. Bude to jistě chvíli trvat než vám bude zcela důvěřovat, ale chce to trpělivost!