Kakariky modrý

Prodám Kakariki modrého - Prodám kakariky modrý 2 samec 1 samičku kremino s...
Name68
XXX.XXX.6.209
Dobrý den, planujeme si poridit samce Kakariki ( ze zverimexu ale rucne dokrmeny a kontaktní). Dočetl jsem se že by měl mít klec spíše širokou (alespon 80cm) než vysokou, jelikoz rad chodí po dně. Momentálně máme volieru spíše vysokou a to 54X54X146. Měli bychom ji vyměnit za nejakou širší ? Bohužel jak se dívám na heureku jsou tam voliery skoro jen vysoké a ne široké. Papouška budeme samozřejmě skoro denně pouštět i mimo klec. Děkuji
Name68
XXX.XXX.6.209
Name68
XXX.XXX.6.209
Ladamusa
napsal(a):
Tady ok, ale když vidím to provedení, tak budete pořád chodit s vysavačem. Kakarici dělají hrozný bordel. Rádi hrabou a podle toho to vypadá.
děkuji za odpověd, mohu poprosit o doporučení klece která by lépe zachytávala bordel ? děkuji
Name68
napsal(a):
děkuji za odpověd, mohu poprosit o doporučení klece která by lépe zachytávala bordel ? děkuji
Zdravím, za mě taková klec neexistuje. Kakariki je pták, který se rád pohybuje po zemi a přehrabuje. V porovnání s jinými papoušky do domácnosti já nedoporučuji. Jeho výhoda je lehká ochočitelnost a tichost. Nejlepší je je chovat ve venkovní voliéře, kde mají přístup například k hlíně, protože různé kořínky jsou pro ně velmi důležitá část potravy. Tím jak se často pohybují na zemi je unich zvýšenáé riziko nakažení různýmí bakteriemi.
Jako mazel domů si myslím hodí jiný druh papouška.
Name68
napsal(a):
Dobrý den, planujeme si poridit samce Kakariki ( ze zverimexu ale rucne dokrmeny a kontaktní). Dočetl jsem se že by měl mít klec spíše širokou (alespon 80cm) než vysokou, jelikoz rad chodí po dně. Momentálně máme volieru spíše vysokou a to 54X54X146. Měli bychom ji vyměnit za nejakou širší ? Bohužel jak se dívám na heureku jsou tam voliery skoro jen vysoké a ne široké. Papouška budeme samozřejmě skoro denně pouštět i mimo klec. Děkuji
Kakarik je úžasnej papoušek i když říkají oněm že je bordelář. Sám sem je měl v bytě v kleci 120 d - 65š -100 v. Dělal sem si jí sám a nebyla to bednovka . Ze všech stran otevřená jen dole 15 cm chráněna proti vypadání borlu.Měl sem v ní ochočený pár a že by nějak zvlášť dělali nepořádek bych neřekl. O nic víc než ostatní když mávají křídly . A komu vadí smítko u klece tak ad si koupí plyšového a má 100% čisto.......