Mezidruhový kříženci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2019 10:42
formule99

XXX.XXX.192.210

Dobrý den, narazil jsem zde na inzerát, že chovatel prodá křížence kanára a Stehlíka. Mě osobně se to moc nelíbí. Jaký na to máte prosím názor? Děkuji

Passerby

28.10.2019 11:17
Passerby

XXX.XXX.222.198

Tento fenomen se naneštesti netyka jen stehliku a kanaru, za vsim sou penize a snaha o seznaci lidí kteri nemaji nebo nechteji mit skusenosti a venovat cas Klasickemu chovu.
Diky tomu ziskaji netipicky zbarvene bastardy za ktere zaplati nemale penize lidi kteri chteji co nejveciho, nejbarevnejsiho a nejexotictejsiho mazlicka se kterym budou top fotny na Fejzbuk a vsichni sousedi budou zasnout.
Je to stejne jako kdyz se pejskari bavi o PP a krizeni psu mezirasove.
Jako :"Hej! Zkrizil sem Rotvejlera a Dobrmana a je to nova rasa ktere rikam Rotbrman!"

28.10.2019 11:42
hzp

XXX.XXX.83.72

formule99 napsal(a):
Dobrý den, narazil jsem zde na inzerát, že chovatel prodá křížence kanára a Stehlíka. Mě osobně se to moc nelíbí. Jaký na to máte prosím názor? Děkuji

V tom případě se vás zeptám jaký máte názor na červeného kanára?

28.10.2019 11:54
formule99

XXX.XXX.192.210

hzp napsal(a):
V tom případě se vás zeptám jaký máte názor na červeného kanára?

Červený kanár se mi líbí, ale nedocvaklo mi, že je to díky křížení s jiným druhem. Nechápete to špatně, já neútočil. Každého volba, jen mi přijde, že původní druhy a mutace mizí na úkor peněz a touhy po originalitě. Zrovna tak se mi to nelíbí u jiných zvířat. Ale co člověk, to názor. Já se jen ptal na názory.

28.10.2019 12:51
atobajus

XXX.XXX.195.189

formule99 napsal(a):

Dobrý den, co se nelíbí vám nebo třeba mně, tak se může zase líbit jinému. Momentálně, kdy v chovu vedou mutace, transmutace a chov tzv. výstavního typu u stále více druhů ptáků, je pak úplně jedno jestli jsou i kříženci … ani jedno nemá s divokým předkem nic společného.
Nejlíp neřešit, ať si každý chová co chce, hlavně ať chov přináší chovateli radost a ať ptáci netrpí a je o ně náležitě postaráno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2019 00:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

formule99 napsal(a):
Červený kanár se mi líbí, ale nedocvaklo mi, že je to díky křížení s jiným druhem. Nechápete to špatně, já neútočil. Každého volba, jen mi přijde, že původní druhy a mutace mizí na úkor peněz a touhy po originalitě. Zrovna tak se mi to nelíbí u jiných zvířat. Ale co člověk, to názor. Já se jen ptal na názory.

Přesně jak píše Atobajus, ani ty čisté druhy v zajetí už nejsou totéž, co v přírodě (možná první generace). Tak jako u všeho, co chováme pro potěšení vybíráme i u přírodních ptáků zvířata dle našich představ (přehnaně mohutná, velká, vždy dle nás typicky barevná, skládáme páry na sílu, které by se v přírodě nevybraly, přesto jsou schopny odchovat, byť třeba jen sezonu, o zesíleném inbreedingu nemluvě).
Stran kříženců - na rozdíl od jiných kříženců získaných čistě náhodou, nevědomostí, či lichými ptáky bez partnerů jde o disciplínu, která není tak snadná, jako dělat ptáky do výkupu. Že nevíte oč jde se pozná mmj. z úvahy, že se zrovna v tomto odvětví řeší peníze (u pěnkavovitých rozhodně ne, to jste někde u harlekýnů, catalin, camelotů).
Vám se nelíbí tohle, mě se zase nelíbí, že dnes každý komentuje něco, o čem si nedal práci ani něco přečíst a řeší jen to, že je něco kříženec. Mimochodem - v naší přírodě žije kříženců docela dost a mají se k světu a taky to nic nestálo - namátkou skokani kleptonu esculenta, hybridi kuněk, hned několik různých typů kříženců čolků. Jinými slovy s nimi počítá i příroda a tudíž se dá předpokládat, že v péči člověka to půjde ještě líp.
Ať si tedy člověk chová co uzná za vhod.. Chovu zdar

29.10.2019 22:47
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

formule99 napsal(a):

Pri citovaní zápisu z inzerátu kríženec kanár x stehlík, môžme i predpokladať, že sa jedná o kríženca kanárika farebného "samčeka" so stehlíkom pestrý "samicou". Taký odchov je stále medzi chovateľmi ešte vzácnosť, nakoľko je to o triedu náročnejší odchov, ako opačné rozšírenejšie bežnejšie spárenie (Stehlík samec x kanárik samička).

Predpokladám, že ste "narazili na náročnú oblasť - chov a odchov krížencov s kanárikom".

Foto, staršia ukážka z môjho odchovu krížencov

Přidejte reakci

Přidat smajlík