Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2019 07:56
Zdiša

XXX.XXX.0.30

Zdravím chovatelé. Nedaří se mi najít, jaké je nejvhodnější krmivo pro mnichy v průběhu sezony a mimo sezonu. Napíšete mi někdo jaké kupujete nebo v jakém poměru nebo složení mícháte krmiva? Co doplňková strava (ovoce, zelenina prostě zelená výživa)?
Děkuji za Vaše názory. Chci pro ně to nejlepší!

3.12.2019 09:52
besa

XXX.XXX.40.191

Já dávám přes léto cca 5x týdně ráno ovoce a zeleninu, večer traviny, pampeliška, ptačinec, kopřiva,jetel, jitrocel,... každý den vajíčko. 2x týdně směs zrní. V zimě dávám 5x týdně zrní,2 x týdně ovoce,zeleninu a skoro každý den bobule hlohu. V zimě krmim jednou denně

3.12.2019 10:00
Zdiša

XXX.XXX.0.30

Děkuji za odpověď. Prozradíte mi i směs zrní?

3.12.2019 10:14
besa

XXX.XXX.40.191

Já kupuju už namíchanou,co všechno v tom je nevím

3.12.2019 12:45
Zdiša

XXX.XXX.242.248

besa napsal(a):
👍

Díky.

3.12.2019 13:30
Zemjanek

XXX.XXX.37.22

Loupaný oves - 5
Slunečnice bílá - 1
Slunečnice žíhaná - 1
Kardi - 1
Lesknice - 1
Proso červené - 1
Proso žluté - 1
Proso zelené - 1
Semenec - 0,5
Ostropestřec - 0,5
Len hnědý - 0,5
Počet odměrek. Dále podobně jako besa. Zelenina, ovoce, zelené, bobule a preventivně i vratič a černobýl. A hlavně spousty a spousty větví vrby, břízy a ovocňáky ať se nenudí. Jehličnany se mi neosvědčili (pro mnichy). Jednou týdně jim nastrouháme mrkev, jablko a přidám míchanici. Při odchovech kombinuji s vařeným vejcem a strouhankou. Milují piškoty - obden jeden každému. Na jaře klíčené. Dávkování si upravíte časem, dle toho jak budou brát.

3.12.2019 13:43
Zdiša

XXX.XXX.242.248

Zemjanek napsal(a):
Loupaný oves - 5
Slunečnice bílá - 1
Slunečnice žíhaná - 1
Kardi - 1
Lesknice - 1
Proso červené - 1
Proso žluté - 1
Proso zelené - 1
Semenec - 0,5
Ostropestřec - 0,5
Len hnědý - 0,5
Počet odměrek. Dále podobně jako besa. Zelenina, ovoce, zelené, bobule a preventivně i vratič a černobýl. A hlavně spousty a spousty větví vrby, břízy a ovocňáky ať se nenudí. Jehličnany se mi neosvědčili (pro mnichy). Jednou týdně jim nastrouháme mrkev, jablko a přidám míchanici. Při odchovech kombinuji s vařeným vejcem a strouhankou. Milují piškoty - obden jeden každému. Na jaře klíčené. Dávkování si upravíte časem, dle toho jak budou brát.

Děkuji za plnohodnotnou odpověď. Vesměs vše mám doma pro pyrury až na tu slunečnici. Chovu zdar.

8.12.2019 17:21
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Zdiša napsal(a):
Děkuji za plnohodnotnou odpověď. Vesměs vše mám doma pro pyrury až na tu slunečnici. Chovu zdar.

Tak jsem si se zájmem přečetl odpovědi. Za všechny bych dal plus, dobré složení krmné dávky, až na tu odpověď "co v tom je nevím." Měl bych vědět, co v koupené směsi podávám.

Jen vzpomenu na můj chov "mnichů" v r. 1980. To byli ptáci trochu větší než množství dnešních nabízených. Hnízda z větví, osvědčily se mně stonky malin z minulého roku. Drželo to pěkně dohromady. Do hnízda dvou párů se nedalo dostat a pak bylo překvapenní, co z něj vylétlo. Dnes je vše jinak. Pamětníci si vzpomenou na voliéru mnichů při příchodu do ZOO Brno.
Tehdejší moje krmivo byla slunečnice, proso, oves, namočený rohlík, v létě vše zelené a ovoce, občas piškot a vajíčko. Samozřejmě grit a občas AD 3.
Myslím si, že jsou to velice skromní ptáci, jinak by netvořili volně žijící poulace v JZ Evropě a nebyli by zařazováni mezi invazní druhy. I pokus s volně žijícími v údolí Sázavy, krerý publikoval pan Žoha, tehdy student to dosvědčuje.

8.12.2019 20:41
Zdiša

XXX.XXX.86.110

Moudivláček napsal(a):
Tak jsem si se zájmem přečetl odpovědi. Za všechny bych dal plus, dobré složení krmné dávky, až na tu odpověď "co v tom je nevím." Měl bych vědět, co v koupené směsi podávám.

Jen vzpomenu na můj chov "mnichů" v r. 1980. To byli ptáci trochu větší než množství dnešních nabízených. Hnízda z větví, osvědčily se mně stonky malin z minulého roku. Drželo to pěkně dohromady. Do hnízda dvou párů se nedalo dostat a pak bylo překvapenní, co z něj vylétlo. Dnes je vše jinak. Pamětníci si vzpomenou na voliéru mnichů při příchodu do ZOO Brno.
Tehdejší moje krmivo byla slunečnice, proso, oves, namočený rohlík, v létě vše zelené a ovoce, občas piškot a vajíčko. Samozřejmě grit a občas AD 3.
Myslím si, že jsou to velice skromní ptáci, jinak by netvořili volně žijící poulace v JZ Evropě a nebyli by zařazováni mezi invazní druhy. I pokus s volně žijícími v údolí Sázavy, krerý publikoval pan Žoha, tehdy student to dosvědčuje.

Myslel jsem to tak, že mi poradil složení. Já si krmivo míchám sám a nekupuji směsi. Slunečnici moc nedávám, protože přes zimu mají v zimovišti malý prolet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík