Zdravím,
chtěl bych se zeptat jak někteří řešíte prodlužování dne( svícení) a následovné zhasnutí.
Řeším situaci, kdy přisvěcuji ptákům do cca 20:00 a když zhasnu, protože nocují v budkách, potřebuji je dostat do budek. Zatím to řeším nasvícením budky baterkou, je to otázka několia sekund a jsou v budce. Ale raději bych to řešil nějakým časovačem, který by například od 20:00 začal ubírat světlo až do úplného zhasnutí. Bylo by to pro ptáky přirozenější. Nevím jestli existuje někjaký tip zásuvky, která by tohle dělala.
Za Vaše zkušenosti a rady předem děkuji
Ladamusa
napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jak někteří řešíte prodlužování dne( svícení) a následovné zhasnutí.
Řeším situaci, kdy přisvěcuji ptákům do cca 20:00 a když zhasnu, protože nocují v budkách, potřebuji je dostat do budek. Zatím to řeším nasvícením budky baterkou, je to otázka několia sekund a jsou v budce. Ale raději bych to řešil nějakým časovačem, který by například od 20:00 začal ubírat světlo až do úplného zhasnutí. Bylo by to pro ptáky přirozenější. Nevím jestli existuje někjaký tip zásuvky, která by tohle dělala.
používám wifi žárovku, nastavíte si postupné stmívání třeba po půl hodině, od 100% až po nulu nebo na nějaké 2% na noční režim jako orientační světlo, možností je spousty, vše jednoduše přes apku v telefonu.
Třeba tuhle
https://www.zbozi.cz/vyrobek/tp-link-lb120-e27-11w/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=1641%2F1&utm_term=tp-link-lb120-e27-11w
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den mam na prodej stmivač 607651497
Možná by Vám stačilo toto a za úplně jiné peníze.Já používám a pohoda.Svítím také do 20:00 a potom až do rána nočním světlem se světelným senzorem.Dělá se spousta typů a spotřeba 00nic.Ať se daří.
https://www.eva.cz/zbozi/DOP01411/svetlo-orientacni-led-bile-svetlo/
www.t-led.cz a vyhledat "progamovatelny ovladac usb 5ch 20A pro led". K tomu nejake trafo, dvoulinku, led pasek. Jsou velice ochotny poradit (napsal jsem na co to potrebuji a oni zaslali cenovou kalkulaci vsech potrebnych dilu).
Tak jen napíšu moji čtyřicetiletou zkušenost s nočním orientačním osvětlením. Můžete mě kamenovat.
Možná to bude dnes k smíchu Ale stále to funguje
.Kdysi byl zvonkový transformátor. Dalo se tam využít žárovek od 3,5 V do 6 V. Stačil předřazený odpor, já používal odporový drát, kterým byly vybaveny vařiče a žehličky ještě po válce. Píšu zkušenosti z pravěku, ale ono to dodnes funguje. Místo zvonkového transformátoru jsem použil 6 V aku nabíječku. Je tam zapojená 8 let. Ty žárovky svítí 24 hod denně, hodinami to skoro nepohne. Ptákům to pro orientaci stačí. Hlavní světlo ráno zapne spínač koupený dnes za pár korun a v 9 hod ho zhasne. V 16 hod zase rozsvít a v 19 zhasne.
Píšu to pro začátečníky, že s pár korunami se i dnes dá dosáhnout stejného efektu jako za tisíce.
Ono je totiž nejdůležitější krmení během roku, závisejícím na původní vlasti ptáků, světelný režim dne a teplota. Jinak jsou všechny rady Ble Ble Ble.
Taky používám tyhle stmívače a spokojenost https://www.t-led.cz/p/programovatelny-ovladac-usb-5ch-20a-pro-led-6182?artnr=306&sizenr=306&gclid=EAIaIQobChMI6bOB9tLE1QIVg73tCh2oGg0NEAQYASABEgLHHfD_BwE
Pouzivam casove hodiny so zasuvkou treba kupit take stvr hodinove su aj polhodinove (manualne nie digitalne) rano automaticky zapnu podla nastavenia cez obed vypnu na dve hodiny a vecer vy o 8 hodine vypnu.
https://www.zasuvka.eu/cs/spinaci-hodiny/mechanicka-zasuvka-s-casovacem-24-hodin?
Ladamusa
napsal(a):
Zdravím,
existují i wifi zásuvky, je to na stejném principu jako wifi žárovka, ale zásuvky neumí stmívat, každý najde co potřebuje, záleží jestli chcete regulovat celou místnost nebo jenom jednotlivé klece, pokud jste průměrně "počítačově a elektrotechnicky" zdatný, tak něco určitě vyberete, možností je spousty.
https://search.seznam.cz/?q=Chytr%C3%A1+Wi-Fi+z%C3%A1suvka+HS100&oq=Chytr%C3%A1+Wi-Fi+z%C3%A1suvka+HS100&aq=-1&sourceid=szn-HP&su=k
Používam zariadenie ktoré vyrába známy. Zariadenie vyrába bud s mechanickými hodinami alebo s digitalnymi. Napojiť sa daju žiarovky celkovo do 500w. Fungujem s tym uz par rokov zatial bez problému. Každé ráno sa mi postupne rozsvieti ziarovka cez den svieti (popripade da sa nadstavit aj vypnutie cez den ak je dostatok svetla v miestnosti) a vecer sa postupne zotmie. Da sa nadstavit aj čas stmievania/rozsvecovania.
blazejma
napsal(a):
Používam zariadenie ktoré vyrába známy. Zariadenie vyrába bud s mechanickými hodinami alebo s digitalnymi. Napojiť sa daju žiarovky celkovo do 500w. Fungujem s tym uz par rokov zatial bez problému. Každé ráno sa mi postupne rozsvieti ziarovka cez den svieti (popripade da sa nadstavit aj vypnutie cez den ak je dostatok svetla v miestnosti) a vecer sa postupne zotmie. Da sa nadstavit aj čas stmievania/rozsvecovania.
To by se mě líbilo. Prosím o sdělení.
Celková investice na metry kubické. Roční spotřeba v kW. Pak mám zájem.
blazejma
napsal(a):
Dobrý den, mohl bych od Vás získat více informací? O ceně, připojení atd. Pokud máte tak klidně i odkaz kde se dá zařízení pořídit. Děkuji
chovatel.andulek
napsal(a):
Když svítí ráno, nemusí pak řešit stmívání. Asi tak. Někdy je lépe zapřemýšlet, než hned startovat.
Zapřemýšlel jsem a Vaše odpověď se asi týká mě. Já se neptal kdy kdo svítí, ale jak prodloužit den. Protože jsem pracující, u ptactva jsem po příchodu z práce. Cca ve tři hodiny, kdy krmím uklízím atd. Proto chci prodloužení dne, aby měli dostatek času na stravu atd. Asi tak. Až třeba změním zaměstnání nebo budu v důchodu, bude třeba svítit ráno. Děkuji za pochopení.
Ladamusa
napsal(a):
Zapřemýšlel jsem a Vaše odpověď se asi týká mě. Já se neptal kdy kdo svítí, ale jak prodloužit den. Protože jsem pracující, u ptactva jsem po příchodu z práce. Cca ve tři hodiny, kdy krmím uklízím atd. Proto chci prodloužení dne, aby měli dostatek času na stravu atd. Asi tak. Až třeba změním zaměstnání nebo budu v důchodu, bude třeba svítit ráno. Děkuji za pochopení.
Zdravím
Ta odpověď má smysl. Když dáte světla na časové hodinky,za pár korun, nevadí,že se rozsvítí najednou. Zhasnout to nastavíte, když je již vidět.Den prodloužíte a o stmívání se postará již sluníčko.
Moudivláček
napsal(a):
Tak jen napíšu moji čtyřicetiletou zkušenost s nočním orientačním osvětlením. Můžete mě kamenovat.
Možná to bude dnes k smíchu Ale stále to funguje
.Kdysi byl zvonkový transformátor. Dalo se tam využít žárovek od 3,5 V do 6 V. Stačil předřazený odpor, já používal odporový drát, kterým byly vybaveny vařiče a žehličky ještě po válce. Píšu zkušenosti z pravěku, ale ono to dodnes funguje. Místo zvonkového transformátoru jsem použil 6 V aku nabíječku. Je tam zapojená 8 let. Ty žárovky svítí 24 hod denně, hodinami to skoro nepohne. Ptákům to pro orientaci stačí. Hlavní světlo ráno zapne spínač koupený dnes za pár korun a v 9 hod ho zhasne. V 16 hod zase rozsvít a v 19 zhasne.
Píšu to pro začátečníky, že s pár korunami se i dnes dá dosáhnout stejného efektu jako za tisíce.
Ono je totiž nejdůležitější krmení během roku, závisejícím na původní vlasti ptáků, světelný režim dne a teplota. Jinak jsou všechny rady Ble Ble Ble.
Jen dodám, že to co jsem napsal, jsem dnes zrušil. Už se takové žárovky nevyrábí. Orientační osvětlení jsem nahradil dnešní nabídkou do zásuvky.
V noci svítí orientační osvětlení ze zásuvky 220 V a časový spínač ráno a večer rozsvítí hlavní světla, nebo jen ráno. Záleží které druhy odkud pocházejí.
Hlavně je důležité dodržovat čas, tj. začátek a konec délky dne. Věřte, že se nemusí smívat !
I kdyby se svítilo celou noc, ptáci stejně jdou ve stanovený čas na místa nocování.
Zvolit intenzitu nočního světla by mohli začátečníkům podle konkrétních podmínek poradit zkušení praktici.
park
napsal(a):
používám wifi žárovku, nastavíte si postupné stmívání třeba po půl hodině, od 100% až po nulu nebo na nějaké 2% na noční režim jako orientační světlo, možností je spousty, vše jednoduše přes apku v telefonu.
Třeba tuhle
https://www.zbozi.cz/vyrobek/tp-link-lb120-e27-11w/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=1641%2F1&utm_term=tp-link-lb120-e27-11w
Zdravím, jakou používáte aplikaci?
Dobrý večer,
již čtyři roky používám tento stmívač, plně automatický a naprosto bez závad. Stmívání a rozednívání třicet minut na žárovku a poté zapne či vypne hlavní zdroj světla, v mém případě zářivky. To vše lze nastavit, ve čtyřech časových úsecích během dne. Naprostá spokojenost, doporučuji.
http://www.dhservis.cz/dalsi/stmivac.htm