Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2019 18:02
callmeela

XXX.XXX.110.111

Zdravím.
Máme od včera samičku am. bělobřichého a handicapem nožek, to ale není pro nás problém podstatné.
Když jsme ji přebírali, majitel se smál, že miluje jablka. Proč ne, moje nobiliska je má rada taky. Tahle slečna ale odmítá jist cokoli jiného. Sem tam do ni dostanu oříšek, ale k misce se zrnim se nepřiblíží.
Několikrát denně krici a dělá pohyby jako pro krmeni od rodiče, z čehož usuzuji, že nedává, jelikož má hlad. Ale sní zase jen to jablko, po kterém bude stejně za chvíli hladová. Takže otázka zní: jak ji mám naučit jist i jiné věci ?
Třeba oříšky, snažím se ji je dávat protože mi přijde hubena, jsou až moc dobře nahmatatelné kosti atd. Tučná semínka, aby se zpravila, plus nějaké granule, které mají rádi naši zbylí papoušci.
Předem děkuji

4.12.2019 18:24
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

callmeela napsal(a):
Zdravím.
Máme od včera samičku am. bělobřichého a handicapem nožek, to ale není pro nás problém podstatné.
Když jsme ji přebírali, majitel se smál, že miluje jablka. Proč ne, moje nobiliska je má rada taky. Tahle slečna ale odmítá jist cokoli jiného. Sem tam do ni dostanu oříšek, ale k misce se zrnim se nepřiblíží.
Několikrát denně krici a dělá pohyby jako pro krmeni od rodiče, z čehož usuzuji, že nedává, jelikož má hlad. Ale sní zase jen to jablko, po kterém bude stejně za chvíli hladová. Takže otázka zní: jak ji mám naučit jist i jiné věci ?
Třeba oříšky, snažím se ji je dávat protože mi přijde hubena, jsou až moc dobře nahmatatelné kosti atd. Tučná semínka, aby se zpravila, plus nějaké granule, které mají rádi naši zbylí papoušci.
Předem děkuji

Protože amazonky odchovávám sice černotemenné, což je jedno, tak můj názor.

1. Měla byste kontaktovat prodejce, rada by byla věrohodnější.
2.Za jeden den tvrdit, že nic nebere jen jablko je trochu přehnané. Nemusela by po přesunu jinam žrát 3 dny a nic by se nedělo.
3.Že je vystouplá hrudní kost, to by být nemělo.
4. Podle fotky to nevypadá ne nějaké brzo odstavené mláďátko, tak bych byl trpělivý. Oni amazonci jsou žrouti a ke své velikosti toho vezmou hodně. Je spíš problém s obezitiu. Klidně ji nasypte slunečnici, piškoty a jistě víte co dalšího. Jeli v pořádku trus, byl bych klidný.
Jsem zvědav na další rady, protože i já se z diskuze rád poučím.

4.12.2019 18:29
krabatka

XXX.XXX.187.227

Dobrý den,

Nenapsal jste věk papouška, pokud je to mládě, tak je zřejmě špatně odstavené. Já bych zavolala na veterinu, která se specializuje na papoušky, v Kralupech veterina Mada nebo MVDr. Nečasové na Prahu 4, jiné neznám a poradila se s nimi. Pokud je mládě hubené, neodkládala bych to. Koupil jste od chovatele nebo od někoho, kdo dokrmuje mláďata?

4.12.2019 18:37
callmeela

XXX.XXX.110.111

krabatka napsal(a):
Dobrý den,

Nenapsal jste věk papouška, pokud je to mládě, tak je zřejmě špatně odstavené. Já bych zavolala na veterinu, která se specializuje na papoušky, v Kralupech veterina Mada nebo MVDr. Nečasové na Prahu 4, jiné neznám a poradila se s nimi. Pokud je mládě hubené, neodkládala bych to. Koupil jste od chovatele nebo od někoho, kdo dokrmuje mláďata?

Je narozena v červenci. Už měla majitele, ten na ni neměl čas proto jsem si ji vzala já. Ano, sem tam si vezme z ruky semínko, ale spis jo jen podrží. Premyslela jsem úplně ji jablka vyndat a donutit ji najíst se něčeho jiného. Blbý nápad?

4.12.2019 19:33
krabatka

XXX.XXX.187.227

callmeela napsal(a):
Je narozena v červenci. Už měla majitele, ten na ni neměl čas proto jsem si ji vzala já. Ano, sem tam si vezme z ruky semínko, ale spis jo jen podrží. Premyslela jsem úplně ji jablka vyndat a donutit ji najíst se něčeho jiného. Blbý nápad?

Nejsem si jistá, tohle jsem dělala mým papouškům, když jsem je chtěla naučit jíst nějaké ovoce nebo zeleninu, ale to už byli dospělí. U mláděte, které je možná podvyživené, si tohle radit netroufám. Zkuste buď veterinu nebo pana Milana Bartla, co má poradnu, vím, ze mu psalo plno lidí, co si koupili špatně odstavená mláďata a každému psal, ať mu kdykoliv zavolá, telefon má na svých stránkách, má s tím zkušenosti. Jestli je opravdu hodně hubena, řešila bych to hned, zvlášť jestli křičí hlady.

4.12.2019 19:39
callmeela

XXX.XXX.110.111

Hodně hubená... jak psal pan hrudní kos ji vidět není, ten ani necítím, jen me zarazila za pater a potom kosti okolo ritniho otvoru. Když jsem si chovala svou nobilisku, všimla jsem si, ze kosti má také tak, takže asi extra podvyzivena jestli vůbec nebude. Jsem proste plašák. Jen nevím, co s tím jídlem...
Premyslela jsem, ze bych udělá kaši z piškotu, oříšků a jablka, to by ji mělo chutnat a vonět a navíc by do sebe dostala nějaké tuky. Přemýšlím ze ji umíchám vajíčka. Neosolená když nebudou na oleji jen na pánvi muže ze?

4.12.2019 20:09
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Máte li zájem , můžete dnes volat 732 670 470
Moudivláček

4.12.2019 20:19
krabatka

XXX.XXX.187.227

Uvařila bych spis vejce natvrdo, žloutek plus trochu bílku s rozdrobenym piskotem, nastrouhanou mrkvi a jablkem. Ale jestli jste ji neviděla jist zrní a jestli neví, co s nim, chtělo by to rychle řešit s někým, kdo má zkušenosti

4.12.2019 20:32
callmeela

XXX.XXX.110.111

Moudivláček napsal(a):
Máte li zájem , můžete dnes volat 732 670 470
Moudivláček

Děkuji za tady, volat dnes už nebudu, musím brzy vstát, takže už ani nebudu dlouho vzhuru, ale napsala bych Vám, poslala v případě zájmu par fotografii. To vajíčko zítra určitě vyzkousim, teď už odpočívá, před dvaceti minutami jsem ji viděla sníst dva oříšky, takže se mi trochu ulevilo

4.12.2019 20:42
callmeela

XXX.XXX.110.111

krabatka napsal(a):
Uvařila bych spis vejce natvrdo, žloutek plus trochu bílku s rozdrobenym piskotem, nastrouhanou mrkvi a jablkem. Ale jestli jste ji neviděla jist zrní a jestli neví, co s nim, chtělo by to rychle řešit s někým, kdo má zkušenosti

Zrní rozebrat umí. Když jsem ji ho krmila z ruky, oloupala ho jako jakzdy jiný ptáček. Spis mi přijde ze ji moc nechutna

4.12.2019 20:57
krabatka

XXX.XXX.187.227

callmeela napsal(a):
Zrní rozebrat umí. Když jsem ji ho krmila z ruky, oloupala ho jako jakzdy jiný ptáček. Spis mi přijde ze ji moc nechutna

Tak v tom případě bych počkala a jak píše Moudivláček, zkontrolujte trus, zda je zeleny s bílou složkou, akutně bych to řešila v případě průjmu

4.12.2019 21:12
callmeela

XXX.XXX.110.111

krabatka napsal(a):
Tak v tom případě bych počkala a jak píše Moudivláček, zkontrolujte trus, zda je zeleny s bílou složkou, akutně bych to řešila v případě průjmu

S pánem jsem to už probírala, popsala jsem mu situaci se vším všudy a utvrdil me ze je vše v pořádku. Trus zelený nemá, má hnědý, ne přímo průjem ale řidší, vzhledem k tomu, že žere jen to ovoce... stejně to vypadá u mé nobilisky, když má ovocný den.
Když o tom přemýšlím, i zelený měla.
Vzala jsem ji teď a skrmila jí rozkousané arasidy (samozřejmě nesolené), aby to bylo na kaši. Dávala si a její vriskot u toho me přesvědčil, že jde o hlášení “rodiči” že chce jist, mláďata tak přeci mezi sourozenci pískají. Jsem klidnější když vím, že do sebe něco pevnejsiho dostala.
Jsem samozřejmě zdravá, jinak bych si ji takhle krmit nedovolila, ale mám tenhle postup osvědčený u nobilisáka

4.12.2019 21:21
krabatka

XXX.XXX.187.227

Ohledně arašídů, měly by být nejen nesolene ale taky neprazene, proste ty, co prodávají pro zvířata. Ty pro lidi i když nesolene bych nedavala. Každopádně dejte vědět, jak se to vyvíjí a držím pesti

5.12.2019 09:17
Froli-1

XXX.XXX.64.35

Tak v jednom vás můžu uklidnit, to že ji máte asi dva dny a vidíte, že moc nejí může být i vlivem změny prostředí...nemusí i tři dny..., ale nelíbí se mi spíše ta reakce...žere jen jablka, tady byl velký problém při odstavu, protože asi nic dalšího z ovoce a zeleniny jí nebylo nabízeno při tak důležitém období jako je odstav..ono kaši umí dát každý, ale právě odstav je nejdůležitější a tady se potom projeví všechno ostatní časem i na zdraví papouška samotného a jeho psychice...proto nemám ráda prodeje špatně odstavených mláďat nebo prodej laikům, kteří si myslí, že si dokrmí mládě doma a nemají žádné zkušenosti, ale to teď odbočuji....na jiné ne na vás.
Zkuste podat vejce jako vám radila krabatka, můžete zkusit i namočit zrní, ať je měkší pokud by jí dělalo problém suché zrní loupat.
Navíc, pokud ji máte jen tak krátce, tak možná ještě nepřišla na to, kde to zrní v kleci je, doporučuje se obecně nechat papouška po převozu domů v kleci aspoň několik dní v klidu, aby si zvykl na prostředí. Určitě se to ustálí, uvidíte. Potom se snažte do budoucna jí nabízet různé druhy ovoce i zeleniny v různé formě..strouhat, nakrájet na menší kousky, posypat piškotem, zakápnout medem atd.

5.12.2019 11:55
callmeela

XXX.XXX.110.111

Froli-1 napsal(a):
Tak v jednom vás můžu uklidnit, to že ji máte asi dva dny a vidíte, že moc nejí může být i vlivem změny prostředí...nemusí i tři dny..., ale nelíbí se mi spíše ta reakce...žere jen jablka, tady byl velký problém při odstavu, protože asi nic dalšího z ovoce a zeleniny jí nebylo nabízeno při tak důležitém období jako je odstav..ono kaši umí dát každý, ale právě odstav je nejdůležitější a tady se potom projeví všechno ostatní časem i na zdraví papouška samotného a jeho psychice...proto nemám ráda prodeje špatně odstavených mláďat nebo prodej laikům, kteří si myslí, že si dokrmí mládě doma a nemají žádné zkušenosti, ale to teď odbočuji....na jiné ne na vás.
Zkuste podat vejce jako vám radila krabatka, můžete zkusit i namočit zrní, ať je měkší pokud by jí dělalo problém suché zrní loupat.
Navíc, pokud ji máte jen tak krátce, tak možná ještě nepřišla na to, kde to zrní v kleci je, doporučuje se obecně nechat papouška po převozu domů v kleci aspoň několik dní v klidu, aby si zvykl na prostředí. Určitě se to ustálí, uvidíte. Potom se snažte do budoucna jí nabízet různé druhy ovoce i zeleniny v různé formě..strouhat, nakrájet na menší kousky, posypat piškotem, zakápnout medem atd.

Dobrý den, jak už jsem psala, zrní oloupat umí, jen si ho sama nevezme. o misce s ním ví moc dobře, vzhledem k handicapu má místo bidel poličky a na té, kde je nejčastejí zrní má a chodí kolem něj. má v kleci i oříšky, ty si ráno brala, udělala mi radost a pak tyčinku, tu zkusila první den, ale od té doby si nedala. Udělala jsem dneska kaši z piškotů, nastrouhaného jablka, vajička a arašídu s mandlemi. CPE se. Doufám, že pak ta semena začne baštit taky

5.12.2019 12:17
krabatka

XXX.XXX.164.43

callmeela napsal(a):
Dobrý den, jak už jsem psala, zrní oloupat umí, jen si ho sama nevezme. o misce s ním ví moc dobře, vzhledem k handicapu má místo bidel poličky a na té, kde je nejčastejí zrní má a chodí kolem něj. má v kleci i oříšky, ty si ráno brala, udělala mi radost a pak tyčinku, tu zkusila první den, ale od té doby si nedala. Udělala jsem dneska kaši z piškotů, nastrouhaného jablka, vajička a arašídu s mandlemi. CPE se. Doufám, že pak ta semena začne baštit taky

Jak psala Froli-1, byl problém evidentně v odstavu. V tomhle věku by už samička měla zrní normálně přijímat. Pokud křičí hlady, žebrá jídlo jako u rodičů, zrní si nevšimne i když ví, kde je a cpe se kaší, tak někdo provedl odstav neodborně a to je špatně. Poraďte se s nějakým odborníkem, jak postupovat a moc to neodkládejte. Opravdu se to pak může projevit jak na zdraví, tak psychice papouška

5.12.2019 13:12
Froli-1

XXX.XXX.74.119

krabatka napsal(a):
Jak psala Froli-1, byl problém evidentně v odstavu. V tomhle věku by už samička měla zrní normálně přijímat. Pokud křičí hlady, žebrá jídlo jako u rodičů, zrní si nevšimne i když ví, kde je a cpe se kaší, tak někdo provedl odstav neodborně a to je špatně. Poraďte se s nějakým odborníkem, jak postupovat a moc to neodkládejte. Opravdu se to pak může projevit jak na zdraví, tak psychice papouška

Tam těch problémů asi bylo víc a byli rádi, že ji udali...Ta deformace nožek je hrozná, ale aspoň se samička teď dostala k paní a ta jí vytvořila podmínky pro její hendikep.
Navíc...už jednoho majitele měla, neměl čas...5 měsíců? Fakt děs!!

5.12.2019 13:38
krabatka

XXX.XXX.164.43

Froli-1 napsal(a):
Tam těch problémů asi bylo víc a byli rádi, že ji udali...Ta deformace nožek je hrozná, ale aspoň se samička teď dostala k paní a ta jí vytvořila podmínky pro její hendikep.
Navíc...už jednoho majitele měla, neměl čas...5 měsíců? Fakt děs!!

Deformace nožek by možná šla operovat, ale chápu, že na to někdy finance nejsou, ale pustit dál špatně odstavené mládě děsné je, i když je takto postižené, vlastně je to o to horší. Stačí jeden hendikep. Paní chápu,taky bych se snažila mláděti pomoct. Vím, že chovatelé by si ho do chovu nedali, ale jako domácí mazlík může dělat radost a mít se dobře i přes ty deformace, ale to krmení je třeba vyřešit co nejdříve

5.12.2019 16:28
callmeela

XXX.XXX.110.111

Křičí jen během jídla. Cpe se a u toho vříská. Jak říkám, přijde mi to jako když na sebe mladé upozornují, že chtějí ještě. Handicap nožiček zvládá skvěle, je to velká bojovnice a asi bude spíš na ženy, od přítele vždy letí raději ke mě, je to možné, že ji budou více vyhovovat ženy?

5.12.2019 16:53
krabatka

XXX.XXX.187.227

callmeela napsal(a):
Křičí jen během jídla. Cpe se a u toho vříská. Jak říkám, přijde mi to jako když na sebe mladé upozornují, že chtějí ještě. Handicap nožiček zvládá skvěle, je to velká bojovnice a asi bude spíš na ženy, od přítele vždy letí raději ke mě, je to možné, že ji budou více vyhovovat ženy?

To se dá říct až poté, co dospěje, pak se to může úplně změnit

12.12.2019 21:00
callmeela

XXX.XXX.110.111

Jablka jsem vysadila, dostává kasicky (piškot, banán, vajíčko) sem tam ji do toho hodím proso nebo semínka. Sem tam už loupe zrní, ale raději ty kaše. Každopádně mám pocit že zmohutněla a i peří má lepší kvalitu. Všem moc děkuji za ochotu pomoc :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík