Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2019 06:25
debri

XXX.XXX.249.240

Mám téměr 3 tydny andulku. Co se týká zrní zobe pěkně.
Co jí alespoň moc nejede je nastrouhaná mrkev /někdy do ní přidám i jablko/ Stejně tak si moc nevšímá ani větších kousků ovoce,které má nabodnuté na kovové špejli.
Další věc co mi nepřijde že by ji zajímalo je sepiovka..spíš ozobává větve.
Takže dotaz zní co z uvedeného vadí a mělo by se napravit?
Další dotaz písek je lepší ho trochu přisypat do zrní nebo je lepší samostatně ?
A ještě větve je nějaký běžně rostoucí strom myslím např. buk,dub lípa,bříza co by pro andulky nebyl vhodný ?

7.12.2019 07:23
jarat

XXX.XXX.205.181

Nic si z toho nedělejte, na ovoce a zeleninu se musí naučit.
Sépiovou kost si vezme, až bude mět potřebu. Asi máte samečka, tak to se s ní bude spíš hrát.
Písek dejte zvlášť do misky do rohu klece, tak aby do ní nepadal její trus.
Větve dávám z ovocných nepostříkaných stromků, dále vrby, javory, smrk.
Klec máte krásnou, ale chtělo by to spíš podélnou, aby se v době kdy není na volno mohla proletět.
Ať se daří.

7.12.2019 17:18
eli22

XXX.XXX.58.41

debri napsal(a):
Mám téměr 3 tydny andulku. Co se týká zrní zobe pěkně.
Co jí alespoň moc nejede je nastrouhaná mrkev /někdy do ní přidám i jablko/ Stejně tak si moc nevšímá ani větších kousků ovoce,které má nabodnuté na kovové špejli.
Další věc co mi nepřijde že by ji zajímalo je sepiovka..spíš ozobává větve.
Takže dotaz zní co z uvedeného vadí a mělo by se napravit?
Další dotaz písek je lepší ho trochu přisypat do zrní nebo je lepší samostatně ?
A ještě větve je nějaký běžně rostoucí strom myslím např. buk,dub lípa,bříza co by pro andulky nebyl vhodný ?

Klec pěkná, sepiovku můžete nastrouhat do zrní. K písku můžete koupit grit třeba s rozdrcenými mušličkami, naši popoušci milují bílý jogurt (Aktivii). Co bych ale dala okamžitě pryč je to zrcátko.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2019 18:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám teď asi měsíc taky 4 páry andulí a 1 ks mníška (venku) a dal jsem jim tam na okus hrušku a jabloň, koušou to. Jablko taky, to žerou rády, žraly ho hned, jak jsem je dovezl. Dále tam mají písek (takovou hroudu na oklování) a sépiovku. Na jaře při hnízdění to ještě zpestřím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík