Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2019 20:19
G.H.

XXX.XXX.174.157

Zdravím chovatelé, jaká barva nočního svícení je pro papoušky nejlepší? Mám ve vnitřních prostorách noční led svícení, orientační světlo do zásuvky. Chtěla jsem se zeptat má nastavitelné 3 barvy - bílou, modrou a zelenou. Svítím celou noc modrou, ale jakou by bylo nejlépe??? Je to jen můj pocit, že modrá je dobrá? Má někdo radu, vlastní postřeh, nebo z odborné literatury fakta? Chovám aratinga slun., alexandr malý, korela chochol. Díky Gabča.

9.12.2019 13:54
lavice

XXX.XXX.90.150

G.H. napsal(a):
Zdravím chovatelé, jaká barva nočního svícení je pro papoušky nejlepší? Mám ve vnitřních prostorách noční led svícení, orientační světlo do zásuvky. Chtěla jsem se zeptat má nastavitelné 3 barvy - bílou, modrou a zelenou. Svítím celou noc modrou, ale jakou by bylo nejlépe??? Je to jen můj pocit, že modrá je dobrá? Má někdo radu, vlastní postřeh, nebo z odborné literatury fakta? Chovám aratinga slun., alexandr malý, korela chochol. Díky Gabča.

Normální klasické světlo

9.12.2019 15:16
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Modré světlo je škodlivé nejen pro lidi, ale i pro zvířata. Nejlepší je teplé(žluté) světlo, které se nejvíce blíží slunci.

9.12.2019 19:13
JoPe

XXX.XXX.82.6

Ne vždy je žluté světlo nejlepší, záleží na tom, co uvádí výrobce. Např.tzv úsporky mají žluté světlo a je velmi nepříjemné, nemá úplné světelné spektrum a důkazem toho je, že pod nima nerostou dobře žádné rostliny. Je to odzkoušené a naopak bílé led světlo je leckdy kvalitnější a mnohdy i příjemnější pro oči.

9.12.2019 19:23
G.H.

XXX.XXX.174.157

Dobře přepnu jim to na to bílé. Myslela jsem si jen, že když je světlo určeno k tomu, aby při něm děti dobře usínaly, že se bude líbit i papoušků.

13.12.2019 18:15
rufuss

XXX.XXX.11.171

Svítíte celou noc až do rána ? Pokud jsem to pochopil správně.

13.12.2019 18:42
G.H.

XXX.XXX.31.151

Ano, jen tím orientačním.Ale pořídila jsem si chytrou žárovku, tak to vyměním až se jí naučím programovat. Pak bude jen přisvěcovat ráno a večer.

15.12.2019 11:19
Zakin

XXX.XXX.36.232

Myslím, že nočné svietenie by malo imitovať svetlo mesiaca a to je podľa mňa skôr biele ako žlté

2.1.2020 22:21
Jimu

XXX.XXX.230.37

Noční světlo má být jen slabé intenzity a jen proto, aby ptáci po případném vyrušení se při nekoordinovém létání ve voliéře nezranili a našli bidla. Pokud jsou ve venkovní voliéře, tak to není zapotřebí ( pokud nebydlíte uprostřed lesa ), protože venku není úplná tma
(pouliční osvětlení), ale ve vnitřním prostoru to považuji za nezbytné, protože tam je v noci podstatně méně světla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík