Dobrý den, také by mě zajímalo, jestli někdo má barevné pletivo(ne poplast). Na jedné návštěvě jsem u chovatele viděl černé pletivo, ale to si pán válečkoval barvou, kde oproti klasickému byl pohled na papoušky mnohem lepší. Našel jsem, že se používá probarvený zinek na pokovení, ale nikde jsem neviděl celé role jako u klasiky...
Zemjanek
napsal(a):
Dobrý den, také by mě zajímalo, jestli někdo má barevné pletivo(ne poplast). Na jedné návštěvě jsem u chovatele viděl černé pletivo, ale to si pán válečkoval barvou, kde oproti klasickému byl pohled na papoušky mnohem lepší. Našel jsem, že se používá probarvený zinek na pokovení, ale nikde jsem neviděl celé role jako u klasiky...
já jsem je natíral malým molitanovým válečkem. Ale barva je všude a musí se dávat pozor na kapky a potekliny. Je to docela pakec nezastříkat vše okolo.
Dobrý večer, tmavé pletivo je jednoznačně lepší kvůli průhledu. Stříbrné vytváří různé odrazy a ptáci potom nejsou dobře vidět. Nejlépe je natřít pletivo před natažením, ev. do klecí kupovat černé čelní mřížky.
Do nové voliéry jsem před 2 lety použil poplastované tmavozelené pletivo, průhled je dobrý. Protože jsou tam jen kanáři a drobotina, tak zatím nemám problém s poškozováním plastu.