Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2019 12:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krásný den,
mám alexandra malého, bohužel jeho křik je čím dál tím horší a tak uvažuji že bych ho na jaře dala do venkovní voliéry, ale je mě, řekla bych, fixovaný. Je to už takový ten domácí mazlíček. Chci se zeptat zdali je vhodné ho přesunout ven a jestli by si zvykl na soužití s jiným alexandrem. Bohužel ještě nevím pohlaví dva roky mu budou. Byl by problém když by to byl sameček a k němu by přibyl také sameček? Či samička se samičkou? Když by se voliéra zazimovala neměl by problém být v ní i přes zimu, když je zvyklý v teple domova? Děkuji za jakékoliv reakce.

Neregistrovaný uživatel

25.12.2019 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásný den,
mám alexandra malého, bohužel jeho křik je čím dál tím horší a tak uvažuji že bych ho na jaře dala do venkovní voliéry, ale je mě, řekla bych, fixovaný. Je to už takový ten domácí mazlíček. Chci se zeptat zdali je vhodné ho přesunout ven a jestli by si zvykl na soužití s jiným alexandrem. Bohužel ještě nevím pohlaví dva roky mu budou. Byl by problém když by to byl sameček a k němu by přibyl také sameček? Či samička se samičkou? Když by se voliéra zazimovala neměl by problém být v ní i přes zimu, když je zvyklý v teple domova? Děkuji za jakékoliv reakce.

Pochopil jsem to asi takhle-mám domácího mazlíčka dokonce je na mne fixovaný,ale bohužel ho nezvládám tak ho vykopnu do venkovní voliery a bude klid.Kolik takových mazlíčků končí v nejlepším případě někde ve sklepě apod.Chce to se zamyslet nad sebou,.jsou dlouhé večery tak si něco nastudovat a pak rozumně konat.Jinak chudák alexandr.Kdyby nebyl čas vánoční byla by má reakce ostřejší.

25.12.2019 22:07
misimisi

XXX.XXX.243.14

Alexandri jsou v tomto období v toku, proto může být jejich křik větší než jindy zvláště, pokud nemají partnera, případně se mazlikovi doma dostatečně nemůžete věnovat. Jako ke členu rodiny by bylo fajn trochu té tolerance k jeho křiku, je to pro něj přirozené. Jinak co se týče pobytu venku, tak v zimě potřebují al malí teplotu nad nulou (cca 5-20 C), záleží na hnízdění. Chovají se v páru, protože mohou být agresivní k ostatním ptákům, které v toku považují za své soky. Poranění či usmrcení jiného ptáka, či Alexandra stejného pohlaví by jsem neriskovala. Ačkoliv jsou chovatelé, co mají Alexandry v hejnu, nicméně je chovají na velkém prostoru. Ve velkém hejnu se srovná hierarchie, ale dva alexandri stejného pohlaví ve volierce pravděpodobně nebudou vycházet po dobrém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík