Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2019 09:41
cvrdlikacek

XXX.XXX.94.248

Dobrý den.mam malý dotaz,před týdnem ve středu mi vyhořela chalupa,o tom kolik ptáků společně se dvěma psy mi tam zůstalo se rozepisovat nebudu...můj dotaz je směrován na krmení,3 dny před tím jsem si z burzy přivezl cca 300kg zrnin, byly stále zabalené,oheň se k nim nedostal,kouř a dým ano...lze takové krmení použít?nechci aby mě kdokoliv osočoval,myslím to pouze v krajním případě...venku mi zůstaly rozely,neofemy,andulky,zebricky...sám za sebe bych řekl že to nelze použít,jen tím že jsem přišel k všechno a mám to z nového útočiště celkem kus...samozrejme jsem jim namíchal jiné..další otázka,zda by to bylo možné alespoň zaset a zda by to vyrazilo?Předem díky za odpovědi..

27.12.2019 11:01
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Záleží v čem to bylo a zda nebylo krmení vystaveno i zvýšené teplotě.
V igelitových pytlích či nádobách to nemusí vůbec vadit.
Sít se to jistě dá. Jestliže je krmení cítit kouřem a ptáci ho nechtějí,jistě by šlo rozprostřít na plachtu a nechat vyvětrat. Také bych zkusil před krmením proplachovat.
Nevěřím,že by se stalo zdravotně závadné,pokud není jinak znečištěné.
Je to můj názor,jetli se pletu,třeba někdo uvede na pravou míru.
Ale jako osivo nemůže být problém na 100 %.

27.12.2019 11:52
Kokr

XXX.XXX.85.112

pterodactyll napsal(a):
Záleží v čem to bylo a zda nebylo krmení vystaveno i zvýšené teplotě.
V igelitových pytlích či nádobách to nemusí vůbec vadit.
Sít se to jistě dá. Jestliže je krmení cítit kouřem a ptáci ho nechtějí,jistě by šlo rozprostřít na plachtu a nechat vyvětrat. Také bych zkusil před krmením proplachovat.
Nevěřím,že by se stalo zdravotně závadné,pokud není jinak znečištěné.
Je to můj názor,jetli se pletu,třeba někdo uvede na pravou míru.
Ale jako osivo nemůže být problém na 100 %.

Já teda nejsem odborník, ale pokud to krmivo bylo ozářené ÚV lampou, tak už není vhodné na setí. Ale je to jen moje úvaha, vyzkoušené to nemám!

27.12.2019 12:54
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Kokr napsal(a):
Já teda nejsem odborník, ale pokud to krmivo bylo ozářené ÚV lampou, tak už není vhodné na setí. Ale je to jen moje úvaha, vyzkoušené to nemám!

Nechapu,co má společného UV lampa s kouřem. Ono bude jistě záležet na tom kouři,co hořelo. Pochopitelně kouř z plastů, plný chemikálií bude problém. To bych neriskoval. Ale jestliže po propláchnutí nebude cítit, naklíčit by to mělo a možná i krmit.

27.12.2019 14:37
Kokr

XXX.XXX.85.112

pterodactyll napsal(a):
Nechapu,co má společného UV lampa s kouřem. Ono bude jistě záležet na tom kouři,co hořelo. Pochopitelně kouř z plastů, plný chemikálií bude problém. To bych neriskoval. Ale jestliže po propláchnutí nebude cítit, naklíčit by to mělo a možná i krmit.

Ne s kouřem, ale s klíčením. Značkové krmivo bývá ošetřeno UV lampou. Krmivo od kombajnu, plné prachu a jiného bordelu bude klíčit i smradlavé od kouře.

27.12.2019 14:50
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Kokr napsal(a):
Ne s kouřem, ale s klíčením. Značkové krmivo bývá ošetřeno UV lampou. Krmivo od kombajnu, plné prachu a jiného bordelu bude klíčit i smradlavé od kouře.

Musí se k tomu vyjádřit zadavatel. Pochybuji, že nakupuje 300kg krmení od nějaké pochybné značkové firmy. Ještě ozařované UV lampou. Že by muselo být krmivo od kombajnu plné prachu a nečistot je úsměvné. Záleží na pěstiteli.

27.12.2019 17:06
misimisi

XXX.XXX.243.14

Přijměte moji upřímnou lítost nad Vaší ztrátou, musí to být strašné, ani představit si to neumím... Se zrním ke krmení záleží, jak bylo baleno, volně ložené bude asi znehodnoceno toxickými splodinami. V pytli by snad šlo oddělat povrch, zbytek vyzkoušet. Na zasetí je třeba zjistit, zda zrní uškodí vysoká teplota. Držte se a hodně sil přeji.

27.12.2019 17:07
misimisi

XXX.XXX.243.14

Klíčivost můžete zkusit na pár vzorcích zrnin, pokud Vám to čas dovolí.

27.12.2019 17:46
cvrdlikacek

XXX.XXX.65.110

Takto byla uložena polovina,ještě nenamichana,zhruba 4-5m od ložiska požárů...jak jsem psal,více to dymilo,nemělo to dost kyslíku k horeni, druhá polovina byla ještě asi 3m dále v plastových sudech už namichana..klicivost vyzkousim v nejblizsi dobe..

27.12.2019 18:17
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

cvrdlikacek napsal(a):
Takto byla uložena polovina,ještě nenamichana,zhruba 4-5m od ložiska požárů...jak jsem psal,více to dymilo,nemělo to dost kyslíku k horeni, druhá polovina byla ještě asi 3m dále v plastových sudech už namichana..klicivost vyzkousim v nejblizsi dobe..

Tak o to v těch sudech bych se nebál,jestli byly ještě zavřený. A to zbylé vyzkoušejte.
Jinak přeji silné nervy a již jenom radosti.

27.12.2019 18:45
misimisi

XXX.XXX.243.14

cvrdlikacek napsal(a):

Zase tak marné to být nemusí, zdá se to dost zabalené 🤔

Přidejte reakci

Přidat smajlík